اظهارات رؤسای اسکودا و کانون وکلای اصفهان در سی و نهمین آیین تحلیف

20 مهر 1397 ساعت 20:54


دکتر شهبازی نیا- رییس اسکودا- ضمن تشکر از ریاست و اعضای هیات مدیره کانون اصفهان و تبریک به کارآموزانی که به شغل شریف وکالت وارد می شوند، گفت:"علی رغم کوتاه بودن متن سوگند وکالت، همه عناصر یک مرام نامه حرفه ای در آن گنجانده شده است و همه آنچه در مورد استقلال وکیل و وکالت و مقررات انتظامی وکالت گفته می شود در این سوگند با کلمات کوتاه بیان شده است و کلمه "شغل شریف" در این متن، بصورت منحصر به فرد برای وکالت در متن قانون آمده است.
وی در جواب چرایی وجود این کلمه در متن سوگند یک جمله از استاد کاتوزیان بیان کرد: شریف ترین شغل در مناصب عمومی، وکالت و قضاوت است. چرا که فصل خصومت لازمه زندگی اجتماعی است و بدون آن جامعه دچار هرج و مرج می شود و درج این کلمه توسط قانونگذار تعمدی بوده و نه اتفاقی، چرا که دو بار در طول این متن آمده است و به نظر می رسد علت آن مربوط به جنس این شغل و حراست از بزرگترین دستاورد بشری که همان حاکمیت قانون است،بازمیگردد.
رئیس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری اصفهان گفت: نهادی لازم است تا از جانب جامعه بر قوای حاکمیت نظارت داشته باشد، و این نهاد بی شک، نهاد وکالت است، چرا که شهروندن عالم به قانون نیستند و لازمه اعتماد شهروندان به وکلا، استقلال وکلاست. در نتیجه استقلال امتیازی نیست که قانونگذار به وکلا داده باشد، بلکه برای اجرای وظیفه درست و دفاع از حق شهروندان،این استقلال در ذات شغل وکالت است و به همین دلیل حفظ آن ضروری است. در مقابل این استقلال که قانونگذار به وکیل می دهد، تعهدات عامی از جمله: تعهد به وفاداری به موکل، تعهد در مقابل دادگاه، تعهد به کشوردرمقابل منافع ملی را در نظر گرفته است.
در پایان مرتضی شهبازی نیا بیان نمود تعهد به صنف یکی از مهمترین تعهدات وکیل دادگستری است که از مشارکت در انتخابات شروع می شود تا تامین منافع مالی و داوطلب شدن برای مناصب کانون، از سویی فلسفه تشکیل دادگاه های انتظامی وکلا، لزوم رعایت اخلاق حرفه ای است.
در خاتمه و پس از اتیان سوگند، دکتر لیلا رئیسی، ریاست کانون وکلای دادگستری اصفهان، ضمن تشکر از مدعوین و تبریک به 52 نفری که به کسوت وکالت نائل شدند، ایشان را افتخار کانون وکلا و آینده سازان جامعه وکالت دانست.
ریاست کانون وکلای دادگستری اصفهان خطاب به تحلیف کنندگان گفت: "امشب به شرف وکالت نائل شده و صاحب شأن وکالت گشته اید. شأن وکالت بار امانت سنگینی بر دوش شما گذاشته است. شأن وکالت یعنی قانون! شما باید مثل تمام بزرگان جامعه وکالت، قانون مداری را سرلوحه خود قرار دهید. نقض قانون حتی برای یک مورد برای یک وکیل با شرافت پسندیده نیست."
رییس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان افزود: "شأن وکالت به معنای وجدان بیدار است و اهمیت آن برای شما بسیار بیشتر از گذشته است؛ وجدان بیدار به معنای دغدغه شما برای اجرای عدالت است؛ یعنی هم‌درد دردمندان خواهید شد."
وی گفت: "سلاح وکیل، اخلاق، علم و دانش است و اخلاق‌مداری، قانون‌مداری و دغدغه اجرای قانون، برای وکلا بسیار جدی‌تر از سایر افراد جامعه است زیرا وکلا بیشترین ارتباط را با قانون دارند."
رئیس کانون وکلای اصفهان در ادامه افزود: "وکیل باید پاسدار ارزش های والای انسانی و پاسدار ارزش های جامعه وکالت باشد. وکیلی که قانون تعریف می کند، وکیلی است که پاسدار شأن انسان است."
وکیل رئیسی در پایان سخنان خود خطاب به همکاران قضایی گفت: "وکلا دغدغه های بسیار جدی دارند. مهمترین دغدغه وکیل، استقلال کانون های وکلا و رعایت شأن وکیل در محاکم است. شأن وکلا اعتماد نفس دادن به آنهاست. اعتماد به نفس وکیل شرط لازم برای دفاع و برقراری عدالت در جامعه است، چرا که وکیل بدون اعتماد به نفس قادر به دفاع از موکل و جامعه نیست."
ایشان در ادامه افزود: "رعایت شأن وکلا به معنی نادیده گرفتن خطای ایشان نیست. خود جامعه وکالت نسبت به وکیل خاطی بسیار حساسیت دارد، چرا که در عدم رعایت تعهدات و اصول وکالت از جانب وکلا، متضرر می گردد."
در پایان ریاست کانون وکلای اصفهان، وکلا را مدافعان بی دفاع خواند و بر لزوم تغییر نگاه منفی به وکلا صحبت کرد. وی ضمن اعتراض به عدم واکنش به قتل وکلای دادگستری خواستار تصویب قوانین حمایتی همه جانبه از وکلا شد.

گروه خبری: کلارا آقایی، زینب کیانی، رویا اسدیان


کد مطلب: 2034

آدرس مطلب: https://isfahanbar.org/vdca.enuk49nwy5k14.html

کانون وکلای دادگستری اصفهان
  https://isfahanbar.org