مشروح مذاکرات دومین جلسه هیات مدیره دوره دوازدهم

13 بهمن 1399 ساعت 0:23


روز یکشنبه مورخ ۱۲ بهمن ماه ۱۳۹۹ دومین جلسه هیئت مدیره دوره دوازدهم کانون وکلای دادگستری استان اصفهان در محل این کانون برگزار شد.

🔰در ابتدای جلسه ریاست محترم کانون من باب تذکر اظهار داشت: «با عنایت به آنکه مطابق مقررات تنها اعضای اصلی هیأت مدیره صاحب حق رأی هستند و موضوعات مورد بحث نیز بسیار زیاد و‌ تصمیم گیری درخصوص آنها زمان بر خواهد بود، تقاضا دارم ابتدا اعضای اصلی در ارتباط با موضوعات مطروحه اعلام نظر و‌ سپس بسته به مورد، از نظرات ارزشمند اعضای علی البدل نیز استفاده خواهیم کرد که حتی المقدور مختصر و مفید بیان می کنند.»

🔹️پس از آن هیئت مدیره وارد دستور جلسه شد:

✅اولین دستور جلسه بررسی پیشنهاد کارگروه تعیین معافیت از تکالیف وکالت های معاضدت و تسخیری بود.
 در ابتدا ریاست کانون اظهار داشت:« تاکنون رویه چنین بوده که تمامی اعضای ارکان و کمیسیونهای مختلف کانون از تکالیف معاضدتی معاف باشند؛ لیکن با توجه به بالا بودن آمار پرونده‌های معاضدتی و تسخیری و‌ فشاری که از این حیث بر دوش همکاران ما وجود دارد، بهتر دیده شد که موضوع کاملاً بررسی گردد.»

وکیل امیرحسین سجادیه، نایب رئیس کانون در توضیح افزود: «پیرو پیشنهادی که در دوره‌ قبل توسط کمیسیون معاضدت ارائه گردید، کارگروهی تشکیل و متنی را پیشنهاد دادند که اکنون ملاحظه می کنید و ‌در جلسه حاضر قصد بررسی مواد آن را داریم. البته در دوره قبل هم مطرح شد ولی چندان مورد استقبال قرار نگرفت و از دستور کار خارج شد.»

سپس هیئت مدیره به بررسی موارد مطروحه پرداخت: 

✔در خصوص قسمت اول، مبنی بر معافیت دائم و بند الف که شامل معافیت سنی است و چنین مقرر گردیده «کلیه وکلا با دارا بودن ۶۵ سال تمام خورشیدی به شرط داشتن حداقل ۵ سال سابقه وکالت پایه یک در هر یک از کانون های وکلای دادگستری ایران از کلیه تکالیف وکالت معاضدتی به صورت کامل معاف می باشند» بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

🔰وکیل امیر حسین سجادیه عنوان داشت:« شرط ۵ سال به این دلیل است که بعضی قضات بازنشسته نتوانند بلافاصله از این معافیت استفاده کنند و حداقل چند سال این تکالیف را انجام دهند.»

🔰پس از آن ریاست کانون به ارائه آماری در این خصوص پرداخت. ایشان اظهار کرد:« کل امور وکلا در اصفهان ۲۷۶۴ نفر است که ۲۲۳ نفر پروانه خود را تودیع کردند ۱۶ نفر محرومیت دائمی و موقت دارند ۱۲۴ نفر بالای ۶۵ سال و ۲۲۱ نفر بالای ۶۰ سال هستند تعداد وکلای عضو ارکان و کمیسیون ها نیز ۳۴۵ نفر است که البته سابقا حدود ۴۰۰ نفر بودند. اکنون با در نظر گرفتن این آمار بفرمایید که ۶۰ سال بهتر است یا ۶۵ سال؟»

🔰وکیل دکتر یاسین صعیدی با سن ۶۵ سال موافقت نمود. 

🔰وکیل دکتر محمد جعفری فشارکی اظهار داشت:« به هر حال هر قانونگذاری حکمتی دارد، بنده حکمت این مقرره را متوجه نمی شوم. چون در ادامه این موارد، اشخاص بیمار و دارای مشکل جسمی را معاف کردیم، چرا خود را از تجربیات و خدمات یک وکیل هرچند ۶۵ ساله که اتفاقا صاحب تجربه هم هست، محروم کنیم و از فیض حضورشان بهره نبریم؟ ما آمدیم یک سری اشخاص را مستثنی کردیم اگر این ها به دلیل بیماری قادر به وکالت نیستند این قابل قبول است، اما صرف سن باعث می‌شود کوله‌باری از تجربه ها را از دست بدهیم و ضمناً فشار به وکلای جوان هم وارد می شود. یعنی معتقدم سن خصوصیتی ندارد، ممکن است کسی شرایط خاص داشته باشند اما صرف اینکه شخصی ۶۵ ساله است نمی تواند ملاک قاطعی برای معافیت وی باشد. حتی ممکن است این شخص از یک جوان بهتر باشد.

🔰وکیل سیامک اکبری موافقت خود را با سخنان دکتر فشارکی اعلام نمود.

🔰وکیل امیرحسین سجادیه نیز اظهار داشت:« بنده اصولاً فرمایش آقای دکتر را قبول دارم اما سوال این است که آیا سن بالاتر در نظر بگیریم یا اساساً سن مطرح نباشد؟ »

🔰دکتر لیلا رئیسی عنوان نمود:« می توانیم یک ملاک عرفی و معقول را تعیین کنیم و کهولت سن را در نظر بگیریم. بنده معتقدم سن باید مطرح باشد ولی سن ۷۰ سال را ملاک قرار دهیم.»

🔰وکیل دکتر یاسین صعیدی اظهار داشت:« آقای دکتر فشارکی در مبنا ایراد داشتند؛ یعنی اول بفهمیم این مقررات چه حکمتی دارد، بعد موافقت یا مخالفت خود را اعلام کنیم. بنده معتقدم شخصی که ۶۵ سال سن دارد و ساکن اصفهان است، مثل سایر پرونده‌هایی که وکالت می کند در مورد انجام این تکلیف نیز مشکلی ندارد؛ مگر اینکه بخواهد به شهرهای دیگر سفر کند که این مشکل است.»

🔰وکیل سیامک اکبری اظهار نمود:« به وکلای اصفهان پرونده های شهرستان را ارجاع نمی دهند.»

🔰ریاست کانون در پاسخ اعلام کرد:« در خصوص بعضی شهرها مثل نایین با توجه به بالا بودن آمار، ناگزیر هستیم از وکلای اصفهان کمک بگیریم که این کار را کردیم.»

🔰وکیل محمد جعفری فشارکی عنوان نمود:« ما همواره وکلای معمر را در صحنه دادگاه می بینیم، بنابراین فکر می‌کنم سن ملاک قاطعی نباشد. مضاف بر اینکه شما بیماری و موارد دیگر را هم در نظر گرفته اید.این تنها به نفع قضات بازنشسته است.»

🔰 ریاست کانون اظهار کرد:« مبنای مقرره، کهولت سن و ناتوانی همکاران است.»

🔰وکیل مجتبی اسدیان اظهار داشت:« بنده صحبت ها را شنیدم و فکر می کنم این مقرره بدین شکل، بسیاری از قضات بازنشسته را در بر می‌گیرد. به علاوه این که بسیاری از اساتید و بزرگان ما همین حالا هم بیشتر از ما کار می کنند. به نظر بنده سن خصوصیتی ندارد. کسی که وکیل دادگستری است و پروانه خود را تمدید کرده باید تکلیف معاضدتی را هم انجام دهد؛ مگر اینکه خلافش با دلیل موجه اثبات شود مانند بیماری و امثالهم؛ وگرنه خود ۶۵ سال موضوعیتی ندارد.» 

🔰وکیل داوود عابدی اظهار کرد:« با توجه به اینکه بحث کهولت یک موضوع نسبی است و ممکن است فردی در ۵۰ سالگی از کار بیفتد، فرد دیگر در ۹۰ سالگی، بنابراین بنده نیز با شرط سن مخالف هستم.» 

🔰در ادامه از وکیل شهرام محقق نظرخواهی شد ایشان اعلام کردند که در این خصوص نظری ندارند و پس از اصرار سایرین اظهار داشت:« شما اول جلسه تکلیف ما را مشخص کردید. بنده باید بدانم که جلسات چگونه می‌خواهد اداره شود یا معتقد به بحث دموکراسی هستید و معتقدید اعضای علی البدل نیز حق اظهار نظر دارند یا نیستید که اگر بدانم نظر شما چنین است از جلسه آتی نیازی به حضور نمی بینم. بنده باید بدانم جایگاهم کجاست، اگر نظرم‌ تأثیرگذار باشد، انگیزه بیشتری خواهم داشت و معتقدم نباید کانون را از نظرات دوستان محروم کرد. حتی به نظر بنده در نظرخواهی، ترتیب افراد را نیز باید رعایت کرد.»

🔰ریاست کانون در پاسخ عنوان نمود:«مطابق قانون تصمیم گیری فقط با اعضای اصلی هیئت مدیره است بنابراین ایشان باید فرصت بیشتری داشته باشند؛ تذکر بنده در ابتدای جلسه به همین دلیل بود؛ ولیکن اعضای علی البدل حتماً حق اظهار نظر دارند؛ کمااینکه در دوره قبل نیز از نظرات این عزیزان بهره بردیم و اساساً دعوت از اعضای علی البدل نیز به همین منظور انجام می شود. اگر ما معتقد بودیم که اعضای علی البدل نباید اظهار نظر کنند، اصلا آنها را دعوت نمی کردیم. اکنون از شما خواهش می‌کنم نظر خود را در این رابطه اعلام بفرمایید، ما حتما از نظرات ارزشمند شما باتوجه به تجربه جنابعالی استفاده می کنیم.» 

🔰پس از رفع سوتفاهم، وکیل شهرام محقق اظهار داشت:« اعتقاد شخصی من این است که کسی که پروانه وکالت دارد باید هم از مزایا و هم از تکالیف آن تبعیت کند. همین پرونده های تسخیری ولو در نایین یا دورترین استان‌های کشور را وکلای ۶۵ ساله ما با حق الوکاله های خوب می گیرند و دفاع می کنند، ولی نوبت به تکلیف که می رسد، می گوییم معاف شوند. اگر نمی‌توانند وکالت کنند، خوب پروانه خود را تودیع کنند. بنابراین من معتقدم بحث سن را اساساً در نظر نگیرید.»

🔰وکیل دکتر یاسین صعیدی اظهار کرد:« ما در کانون همیشه برای پیشکسوتان احترام قائل بودیم و فکر می‌کنم مبنای این معافیت ها همان حرمت باشد. ما در کانون با دو سری وکیل روبرو هستیم؛ یک سری آنها که مثلاً ۶۰ سال سن دارند و ۳۰ سال هم وکالت کردند، تکالیف معاضدتی و تسخیری هم انجام دادند و یکسری هم قضات بازنشسته هستند که مسلما تکلیفی هم انجام نداده اند. بنابراین بهتر است برای قضات بازنشسته معیاری تعیین کنیم. من با این مقرره موافق هستم به استثنای قضات.»

🔰وکیل امیرحسین سجادیه اظهار کرد:« این حرف اشتباه نیست ولی مطلقاً به مصلحت هم نیست و ممکن است تبعات منفی داشته باشد. می توان شرط سابقه وکالت را بالا برد ولی به مصلحت نیست بین وکلا و قضات تفکیک قائل شویم.» 

🔰وکیل دکتر محمد جعفری فشارکی عنوان نمود:« بنده پیشنهادم این است که این شرط کلاً منتفی شود و به اقتضای مورد با تشخیص پزشک افراد را معاف کنیم. اگر می گویید که حکمت این مقرره رعایت حرمت است که موضوعا منتفی است. مضافاً بر این که شما اگر این کار را کردید نمی‌توانید قضات را جدا کنید.»

🔰ریاست کانون اظهار داشت:« من معتقدم سن را ۷۰ و سابقه را ۱۰ سال در نظر بگیریم.»

🔰وکیل دکتر یاسین صعیدی عنوان نمود:« اگر ۶۰ سال را در نظر بگیریم ۲۰۰ نفر معاف و اگر ۶۵ سال را در نظر بگیریم ۱۰۰ نفر معاف می شوند. هفتاد سال هم اگر ملاک باشد ۲۳ نفر معاف خواهند بود.»

🔰وکیل شهرام محقق همچنان بر نظر خود اصرار ورزید و اظهار کرد:« کسی که پروانه دارد باید تکالیفش را انجام‌ دهد. ضمنا وقتی یک وکیل بزرگتری در جلسه ای حضور یابد و‌ به دفاع بپردازد، وکیل جوانی هم که در جلسه حاضر است از تجربیات او استفاده می کند.»

🔰 وکیل امیرحسین سجادیه گفت:« کاش می دانستیم الان که این قاعده وجود ندارد و یا در دوره های قبل تر رویه چگونه بوده آیا پرونده به این همکاران ارجاع می شده یا خیر؟»

🔰وکیل شهرام محقق در پاسخ اظهار داشت:« در این خصوص رویه خاصی حاکم بود. اگر موضوعات شأن پایینی داشتند به وکیل با تجربه بالا ارجاع نمی شد به طورکلی معیار خاصی در این رابطه وجود دارد.»

🔰 وکیل امیرحسین سجادیه نیز اظهار کرد:« پس یک قاعده نانوشته وجود دارد. وقتی آقای محقق می فرمایند بطور نانوشته این قاعده رعایت می شود و خانم دکتر هم تأیید می کنند، پس باید نوشته شود.»

🔰دکتر فشارکی بیان نمود:« فرقش این است که دست معاضدت باز است که به اقتضای مورد عمل کند اگر قاعده مکتوب گردید، دست معاضدت را می بندید. الان می تواند به حسب شرایط عمل کند، ضمنا آنها معتمد ما هستند.»

🔰به دلیل بحث و گفت و‌گوی طولانی که بر روی این مقرره انجام شد، به پیشنهاد اعضا و برای تفکر بیشتر و‌تصمیم گیری بهتر مقرر شد این بند بطور موقت از دستور کار خارج و‌ پس از اتمام کار، مجددا به آن بازگردند.

✔سپس در خصوص تبصره همین بند به بحث و گفتگو پرداخته شد که مقرر می دارد:« کلیه اعضای هیئت مدیره اعم از اصلی و علی البدل بعد از انقضای سمت نیز مشمول معافیت دائم از تکالیف معاضدت می باشند.»

🔰وکیل سیامک اکبری اظهار نمود:« من با اصل این بند مخالفم. در دوره قبل هم مخالف بودم.»

🔰وکیل دکتر یاسین صعیدی اظهار کرد:« به عقیده بنده مبنای این مقرره نیز همان حرمتی است که برای معمرین و اعضای هیئت مدیره وجود دارد. اگر نخواهید برای معمرین حرمت قائل شوید برای من هیئت مدیره چگونه می توانید؟ یعنی چه مبنایی وجود دارد که بالا را حذف کنید و این را باقی بگذارید؟» 

🔰وکیل مجتبی اسدیان عنوان نمود:« مبنا این است که عضو هیئت مدیره با حضور مستمر خود در طول دو سال، تکالیفش را انجام می دهد.»

🔰وکیل یاسین صعیدی اظهار کرد:« فرض کنید من ده سال پیش، عضو علی البدل بودم حالا به حرمت آن باید الی الابد معاف شوم؟»

🔰وکیل دکتر جعفری فشارکی اظهار داشت:« معیار و ملاکی که در گذشته هم بوده این است که اعضای هیئت مدیره به اندازه کافی وقت صرف کانون می کنند. بنده موافقم عضو هیئت مدیره ای که فرض است دو سال وقت گذاشته و در جلسات و تصمیم گیری ها شرکت کرده از معافیت استفاده کند.»

🔰وکیل مجتبی اسدیان و وکیل داود عابدی با این مقرره موافقت نمودند. 

🔰وکیل شهرام محقق اظهار داشت:« مثال این مانند مسئولی است که در شهرداری آپارتمانی به خود واگذار کرد. ما نماینده صنف هستیم و باید مسائل صنف را در نظر بگیریم. من ویژگی در اعضای هیئت مدیره نمی‌بینم بنابراین هیئت مدیره تا زمانی که در کانون کار می کند معاف باشد؛ ولی بعد از آن ویژگی ندارد و فلسفه ای هم وجود ندارد. مضافاً بر این که اعضای هیئت مدیره هیچگاه کنار گذاشته نمی‌شوند و در قسمت‌های مختلف کانون از آنها استفاده و از آن جهت هم از معافیت استفاده می‌کنند. لازم به ذکر است این مورد نیز از قبل در معاضدت اعمال می شد.»

🔰 وکیل سیامک اکبری عنوان نمود:« ما خودمان خواستیم که اینجا باشیم و کسی به ما تکلیف نکرده است. اینجا بحث شان وکالت مطرح نیست. اگر خیلی دغدغه شان وکالت داریم، الان هم نباید برویم دادگاه. چطور آن جا دون شأن نیست ولی بحث معاضدت و تسخیری که پیش می‌آید دون شأن می شود.»

🔰وکیل امیر حسین سجادیه عنوان نمود:« وقتی چیزی دارد اعمال می شود، همان باید نوشته شود. البته بنویسید که من سجادیه قبول دارم که بعد از دوره هیئت مدیره به بنده پرونده‌های معاضدتی و تسخیری ارجاع شود. ولی واقعیت این است که افراد در هیئت مدیره تحت فشار و استرس بسیار زیاد، وظایف خود را انجام می دهند. جایگاه هیئت مدیره جایگاه بالایی است و من موافق این بند هستم.»

🔰ریاست کانون اظهارداشت:« در دو سال گذشته همکاران زیادی‌ به بنده مراجعه و به دلیل ارجاع پرونده های تسخیری در شهرهای اطراف به واقع مستاصل بودند. بهتر است کاری کنیم این معافیت هرچه کمتر شود و به وکلای جوان فشار کمتری وارد آید. بنده شخصاً با این مقرره مخالف هستم و معتقدم بعد از دوران تصدی، موردی برای معافیت نیست. مخصوصاً که رویه این است اعضای هیئت مدیره بعدا در قسمت‌های مختلف کانون مشغول شده و عملاً از معافیت استفاده می‌کنند. اگر برای اعضای هیئت مدیره، امتیازی در نظر بگیریم ذهنیت بدی ایجاد می شود. حتی در دوره قبل ما اعلام کردیم برای کاهش فشاری که بر همکاران است همین حالا به ما پرونده‌های معاضدتی و تسخیری را ارجاع دهید.»

🔰وکیل دکتر یاسین صعیدی اظهار نمود:« به عقیده بنده چون خود موسسه معاضدت این موارد را پیشنهاد و خودش هم اجرا می کند و تا الان هم به طور نانوشته اجرا می کرده الان بدون حضور خودشان نمی‌توانیم تصمیم بگیریم و باید توضیح آنها را بشنویم.»

🔰وکیل شهرام محقق اظهار نمود:« من سه دوره در معاضدت بودم و دو دوره هم معاون. هیچ فلسفه ای پشت این مقرره نیست؛ به جز احترامی که برای هیئت مدیره قائلند.» در نهایت این مقررات به رای گذاشته شد و با اکثریت آرا تصویب گردید.

✔سپس درخصوص بند ب «معافیت بیماری» به بحث پرداخته شد: با قسمت اول این بند که متضمن معافیت برای بیماری‌های مصرح در بند الف و ب نامه شماره ۱۰۶۱۳ مورخ ۱۴ آبان ۱۳۹۱ معاونت درمان و دارو وزارت درمان آموزش و پزشکی مطابق شرح پیوست، با ارائه گواهی از مرجع صالح است، به اتفاق آرا موافقت شد. در خصوص قسمت دوم این بند که شامل سایر بیماری‌ها و یا نقص عضو موثر می باشد که با ارائه گواهی معتبر بنا به تشخیص هیئت مدیره کانون، افراد از معافیت استفاده خواهند کرد نیز همگی به اتفاق آرا موافقت نمودند. 

🔰اما در خصوص تبصره این قسمت که تفویض این اختیار هیئت مدیره به موسسه معاضدت پیش بینی گردیده، با تذکر وکیل دکتر فشارکی که اظهار داشت این تبصره اضافه است و حرف لغو می باشد و هیئت مدیره باید خودش تصمیم بگیرد، به اتفاق آرا با حذف این تبصره موافقت گردید.

✔پس از آن هیأت مدیره وارد قسمت دوم و بحث معافیت موقت گردید. در خصوص قسمت اول و معافیت وضع حمل، به اتفاق آرا مصوب شد معافیت بارداری و وضع حمل به مدت یک سال از زمان درخواست متقاضی باشد. در خصوص قسمت دوم که در رابطه با بیماری سخت افراد درجه اول خانواده وکیل است و مقرر داشته« بیماری سخت افراد درجه اول خانواده وکیل با ارائه مدارک معتبر و بنا بر موارد خاص. تشخیص و مدت شمول معافیت به عهده موسسه معاضدت قضایی کانون است» به اتفاق آرا تصویب شد« به‌جای بیماری سخت، بیماری صعب العلاج و به جای افراد درجه اول، والدین، همسر و فرزندان وکیل در نظر گرفته شوند.»

🔰 وکیل دکتر جعفری فشارکی در خصوص این قسمت اظهار داشت:«بنده معتقدم نظارت باید برای هیئت مدیره باشد، نه تشخیص موسسه معاضدت.»
 پس از آن موضوع به رای گیری گذاشته شد و با اکثریت آرا موافقت گردید که تشخیص موضوع همچنان با موسسه معاضدت کانون باشد.

✔در خصوص قسمت بعد که شامل معافیت به منظور شرکت در آزمون واحدهای درسی و دفاع از پایان نامه در مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری بر اساس گواهی دانشگاه محل تحصیل بنابر تشخیص موسسه معاضدت قضایی کانون است، تغییر خاصی ایجاد نشد؛ فقط به اتفاق آرا مقرر گردید حداقل ۱ ماه قبل، کتباً به موسسه معاضدت اعلام شود. 

✔در رابطه با بند بعدی این پیشنهاد که در خصوص معافیت برای افرادی است که خارج از کشور حضور دارند، به اتفاق آرا مقرر شد« عدم حضور در کشور با اعلام مدت به موسسه معاضدت و ارائه مدارک مثبته، مشمول معافیت گردد.»

✔پس از آن هیئت مدیره وارد بحث درخصوص مقرره مذکور در بند پنجم از قسمت معافیت موقت گردید. در این بند اشاره شده «کلیه وکلای دارای سمت در هر یک از ارکان یا کمیسیون های ذیل در مدت اعتبار سمت، از تکالیف معاضدت معاف کامل می باشند. که این موارد شامل کمیسیون کارآموزی، موسسه معاضدت قضایی، دادسرا، دادگاه، بازرسی، روابط عمومی و فناوری اطلاعات و اتوماسیون اداری می باشد.

🔰وکیل امیرحسین سجادیه در این رابطه اظهار داشت:« بنده معتقدم تنها ۴ مورد اول که از ارکان کانون هستند معاف باشند، ولی بقیه موارد خصوصیتی ندارند.»

🔰 ریاست کانون نیز عنوان نمود:« بنده هم معتقدم فقط ارکان موفق باشند و بقیه شامل تبصره ۳ این بند گردند.» لازم به ذکر است در تبصره ۳ این بند آمده است:« اعضای سایر کمیسیون های کانون در مدت عضویت، مکلف به قبول یک وکالت معاضدتی و یک وکالت تسخیری در سال می باشند» 

🔰وکیل سیامک اکبری اظهار داشت:« با اصلاح این مقرره بدین عنوان که روسای کمیسیون ها نیز معاف باشند، موافقم.» 

🔰وکیل دکتر جعفری فشارکی عنوان نمود:« منظور از بازرسی در اینجا اگر کمیسیون نظارت و بازرسی است باید متذکر شوم حجم کار این کمیسیون بسیار زیاد است، این کمیسیون تازه تأسیس است و ما در دوره دهم مجوز آن را گرفتیم و بنابراین این معافیت باید شامل حال آنها هم بشود.»

🔰وکیل امیرحسین سجادیه نیز اظهار داشت:«روابط عمومی کانون نیز بسیار پرکار و فعال است و در مورد معافیت این کمیسیون نیز باید تصمیم گیری کنیم.»

🔰 ریاست کانون نیز در ادامه عنوان نمود:« با توجه به اینکه کمیسیون روابط عمومی در تمامی برنامه های کانون و حتی برنامه های سایر کمیسیون‌های کانون حضور داشته و فعالیت می کند، بنابراین حجم کاری بسیار بالایی دارد و لذا این معافیت باید شامل حال روابط عمومی هم باشد.» وی افزود این امر در ارتباط با فاوا نیز صدق می‌کند بنابراین پس از بحث و گفتگو به اتفاق آرا با اضافه کردن مسئولین کمیسیونها، این بند به تصویب رسید.

🔰بند ششم این پیشنهاد نیز که در خصوص معافیت نمایندگی کانون در کمیسیون ها، شورای اجرایی و هیئت رئیسه اتحادیه سراسری کانون ها و ... می باشد به اتفاق آرا تصویب شد.

✔سپس در خصوص بند الف ازقسمت معافیت دائم که شامل معافیت سنی بود و در ابتدای جلسه به طور موقت از دستور کار خارج شد، هیئت مدیره مجدداً وارد گفت و گو گردید و با اکثریت آرا مصوب نمود کلیه وکلا با دارا بودن ۶۵ سال تمام خورشیدی به شرط داشتن حداقل ۱۰ سال سابقه وکالت پایه یک در هر یک از کانون های وکلای دادگستری از تکالیف معاضدتی معاف باشند.  

✅ دستور جلسه دوم: بررسی منع عضویت بیش از دو دوره متوالی همکاران در قسمت‌های مختلف کانون:

🔰وکیل امیرحسین سجادیه اظهار داشت:« بنده دوره پیش نیز این را مطرح کردم. اجازه دهیم افراد در کمیسیونها و ارکان، چرخش داشته باشند. مانند اعضای هیئت مدیره که فقط دو دوره متوالی می توانند حضور یابند. البته معتقدم که دادگاه ها باید استثنا باشند.»

🔰وکیل سیامک اکبری و وکیل دکتر یاسین صعیدی با این پیشنهاد موافقت کردند.

🔰وکیل دکتر جعفری فشارکی اظهار داشت:« من استثناء دادگاه را متوجه نمی شوم. چرا باید دادگاه مستثنی باشد؟»

🔰وکیل امیرحسین سجادیه در پاسخ به عنوان نمود:« هیئت مدیره این اختیار را دارد که هرکسی را بخواهد تغییر دهد ولی بهتر است خود را محدود نکنیم. وقتی شخصی در دادگاه خوب عمل می کند نیازی نیست او را تغییر دهیم. مثلاً سجادیه دو دوره در کار آموزی بوده با این مصوبه دیگر شما نمی توانید مرا در این کمیسیون بگذارید. من اگر در دادگاه هم باشم می توانید مرا عوض کنید ولی بهتر است هیئت مدیره در این مورد محدود نباشد و اگر شخصی برای دادگاه مفید است، بگذارد بماند.»

🔰وکیل مجتبی اسدیان اظهار داشت:« به جنبه اجرایی این امر توجه کنید. اگر مصوب شود باید بسیاری از افراد را در دادسرا عوض کنیم و این ممکن است در اتقان و کیفیت آرا موثر باشد.»

🔰 ریاست کانون عنوان نمود:« در دادگاه برای صدور رای نیاز به علم بیشتری است و به وجاهت خاص و تجربه بیشتری نیاز است.»

🔰وکیل دکتر فشارکی اظهار نمود:« مگر وضع موجود احسن موجودین است؟ مگر در بین همکاران کسی که علم به انشاء رای داشته باشد و پتانسیل تصدی دادگاه را دارا باشد وجود ندارد؟ چه لزومی دارد دادگاه را استثنا کنیم؟ مضافاً مثلاً کسی در کمیسیون کارآموزی داریم که در وکالت و‌ حقوق، چهره شاخصی است، چه معنی دارد که فقط دو دوره متوالی، حضور داشته باشد؟ ممکن است این اشکال آنجا هم باشد.»

🔰وکیل دکتر صعیدی اظهار کرد:« من می‌گویم استثنا را از دادگاه برداریم و به تشخیص هیئت مدیره بگذاریم.»

🔰وکیل شهرام محقق به عنوان نمود:« هر مصوبه‌ای که اختیار هیئت مدیره را محدود کند با آن مخالفم. ما از یک سری افراد به دلیل تجربه و شایستگی نمی‌توانیم بگذریم. اگر افراد جدید بیایند تا بخواهند به موضوع اشراف پیدا کنند، باعث افت کار کمیسیون میشود. با اینکه هیئت مدیره تصمیم بگیرد مخالف نیستم ولی معتقدم این مصوبه هیئت مدیره را محدود می کند. اما اگر قرار است این مصوبه باشد استثناء قائل نشوید.»

🔰وکیل یاسین صعیدی اظهار کرد:« اگر این مصوبه عطف به ماسبق شود مکلف هستید بسیاری را جابجا کنید و اگر عطف به ماسبق نشود که محلی برای اجرا ندارد.»

🔰 ریاست کانون اظهار داشت:« ما زمانی که می خواهیم کمیسیون ها را چینش کنیم از سوی دوستان انتظاراتی وجود دارد. اگر بخواهیم جلوی رویه غلط را بگیریم و وکلای جوان که پتانسیل بالایی دارند به کانون وارد کنیم و زمینه مشارکت افراد جدید را باز کنیم بهتر است قاعده‌ای بگذاریم که اجرا شود.»

🔰وکیل امیر حسین سجادی اظهار داشت:« عطف به ماسبق نمی‌شود بلکه به سوابق افراد توجه خواهد شد؛مثلاً کسی که می خواهد در کمیسیون نقل و انتقالات قرار بگیرد، نگاه میکنید ببینید دو دوره قبل کجا بوده، اگر نقل و انتقالات بوده، دیگر نگذارید. فرض کنید من بهترین مدیر کانون، بودن من در هیأت مدیره، چندین دوره متوالی فساد آور است؛ همین امر در مورد سایر ارکان و کمیسیونها نیز صدق می کند.»

در نهایت این مصوبه بدون استثناء دادگاهها با اتفاق آرا تصویب شد.

✅دستور جلسه سوم: تعیین صاحبان امضای اسناد مالی کانون. 
به اتفاق آرا مصوب شد، صاحبان امضای اسناد مالی کانون وکیل دکتر لیلا رئیسی، ریاست کانون، وکیل امیرحسین سجادیه، نایب رئیس کانون و وکیل دکتر محمد جعفری فشارکی باشند.

✅دستور جلسه چهارم: تعیین یک سخنگو برای هیئت مدیره
🔰ریاست کانون اظهار داشت:« به منظور اطلاع رسانی و در راستای شفافیت، تصمیم گرفتیم سخنگویی برای هیئت مدیره انتخاب کنیم.»

🔰وکیل دکتر فشارکی اظهار داشت:« ما دستگاه عریض و طویل نیستیم که سخنگو بخواهیم؛ اگر سخنگو بگذاریم، خود آغاز بحث و مشکل است. بنده معتقدم خود حضرتعالی بهترین سخن گو هستید و دلیلی ندارد واسطه درست کنیم. اگر ابهامی هم باشد بهترین فرد برای رفع ابهام خود شما هستید.»

🔰وکیل سیامک اکبری اظهار داشت:« اگر گزارش روابط عمومی مثل دفعه قبل مفصل باشد و همه چیز را منعکس کند نیاز به سخنگو نیست.»

🔰وکیل امیرحسین سجادیه اظهار داشت:« به نظر من بد نیست. اولین بار در کانون آذربایجان شرقی دو دوره قبل این را دیدم. از آنجا که وکلا بسیار مشتاقند که بدانند در هیئت مدیره چه گذشته و تا زمان ادیت و انتشار گزارش ها ممکن است مدتی طول بکشد و نیز با توجه به اینکه جلسات هیئت مدیره علنی است و هر کسی ممکن است گزارشی دهد، به نظرم اگر یک مرجع رسمی وجود داشته باشد و البته خوب هم عمل بکند، کار خوبی است.»

🔰وکیل مجتبی اسدیان عنوان نمود:« بنده با نظر جناب سجادیه موافق هستم؛ به شرط آن که از اعضای هیئت مدیره باشد.»

🔰وکیل داوود عابدی عنوان نمود:« با توجه به پیشرفت جامعه اطلاع رسانی، به نظر می‌رسد نباید سنتی بمانیم. پس بهتر است بعد از هر جلسه، خبر شفاهی مربوط به آن جلسه مطرح گردد. این هم باعث بالا بردن وجهه کانون میشود و هم باعث جذب همکاران. اگر دیدیم نقاط منفی دارد، اصلاحش می کنیم.»

🔰وکیل شهرام محقق اظهار داشت:« من با هر چه که باعث شفافیت تصمیم‌های کانون باشد موافقم. اگرچه مانند دکتر فشارکی معتقدم، نماینده کانون، رئیس کانون است؛ ولی از طرفی نیز اعتقاد دارم صلاح نیست ریاست کانون به بعضی مسائل ورود کند. پست سخنگو باید غیر از رئیس باشد؛ ولی چهارچوب اختیاراتش را باید مشخص کنیم.»

🔰ریاست کانون عنوان نمود:« پس اصل سخنگو با اکثریت آرا و با مخالفت دکتر فشارکی و آقای اکبری، تصویب شد ولی در مورد شرح وظایفش بعدا تصمیم میگیریم.»

✅دستور جلسه پنجم: تعیین کارگروه مالی نقل و انتقالات

🔰ریاست کانون اظهار نمود:« به منظور جلوگیری از اعمال سلیقه در دوره قبل کار گروهی برای این منظور تعیین شد که شامل نایب رئیس کانون، رئیس کمیسیون نقل و انتقالات و یکی از اعضای علی البدل بود. در ادامه به اتفاق آرا مقرر گردید وکیل داوود عابدی در کنار سایر اعضای مذکور در آیین نامه، یکی از اعضای این کارگروه باشد.

✅دستور جلسه ششم: تعیین عضو ممیز برای جواز وکالت های اتفاقی اتفاق آرا مقرر گردید وکیل شهرام محقق به‌ عنوان عضو ممیز برای پرونده های وکالت اتفاقی، تعیین گردید.

🔰در ادامه هیئت مدیره درخصوص سایر امور جاری کانون به بحث و تبادل نظر پرداخت. در انتها مقرر گردید جلسات هیئت مدیره هر یکشنبه راس ساعت ۱۲ در محل کانون برگزار گردد.


روابط عمومی کانون وکلای دادگستری استان اصفهان
گزارش: وکیل مریم ولایی


کد مطلب: 2809

آدرس مطلب: https://isfahanbar.org/vdca.wnuk49nao5k14.html

کانون وکلای دادگستری اصفهان
  https://isfahanbar.org