برگزاری مراسم تقدیر از پذیرفته شدگان آزمون وکالت در دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد با حضور دکتر لیلا رئیسی ریاست کانون وکلای دادگستری اصفهان

5 ارديبهشت 1398 ساعت 1:08


در تاریخ ۳ اردیبهشت ماه ۹۸ مراسم تقدیر از پذیرفته شدگان آزمون وکالت در دانشکده حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد با حضور آقای دکتر امیر رضا نقش رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد، دکتر لیلا رئیسی ریاست کانون وکلای دادگستری اصفهان، دکتر مسعود راعی رئیس دانشکده حقوق و سایر اساتید آن دانشگاه برگزار شد.
در ابتدای مراسم دکتر مسعود راعی ضمن خیر مقدم و تشکر از حضور دکتر لیلا رئیسی، ریاست کانون وکلای دادگستری اصفهان و آقای دکتر امیر رضا نقش ریاست دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد، اساتید و سایر حضار آرزوی توفیق و مسئلت برای پذیرفته شدگان آزمون وکالت نمود.
 
در ادامه دکتر لیلا رئیسی، ضمن تبریک و تهنیت به کارآموزان وکالت، در خصوص حرفه وکالت بیان داشت: "حرفه وکالت یکی از مهم ترین مشاغل جامعه محسوب می گردد، چرا که با حقوق اساسی انسان ها سر و کار دارد. وکیل ضمن آراستگی به کلیه موازین اخلاقی و حفظ اخلاق حرفه ای با تعهد، قانون مداری، قانونمندی و دارا بودن معلومات حقوقی راه اجرای عدالت را هموار می نماید. وکالت یک امر تخصصی است لذا نیازمند به روز رسانی دانش و اطلاعات حقوقی است. وکیل بعنوان آگاه ترین فرد حقوقی جامعه، باید اطلاعاتی فراتر از علم حقوق داشته باشد. وکیل میبایست علاوه بر دانش حقوقی، نسبت به جامعه، اقتصاد، نظام اجتماعی و سیاسی حاکم بر آن کاملا مطلع باشد. یک وکیل با وجدان می داند که مردم وکیل را حامی خود دانسته و برای احقاق حقشان به دانش و مهارت حقوقی او نیاز دارند، پس در راه احقاق حقوق موکلین تمام تلاش خود را در چهار چوب ضوابط قانونی انجام می دهد و در راه اجرای عدالت سختیها را بجان می خرد. وکیل در راه اجرای عدالت تابع اصل حاکمیت قانون است و میداند برای انجام رسالت خود باید پایبند به  اخلاق حرفه ای و مقررات صنفی باشد."
 
دکتر لیلا رئیسی، روبه پذیرفته شدگان اخیر آزمون وکالت عنوان داشت: "دوره کارآموزی فرصتی برای آموزش و تعلیم حقوق است. کارآموز باید با ذوق و شوق در کسب دانش، مهارت و تجارب علمی تلاش نماید و پس ازقبولی در آزمون اختبار با انجام مراسم تحلیف، سوگند یاد کند که منافع شخصی و عقاید سیاسی خود را در رسیدگی به پرونده ها دخیل نسازد و با پایبندی و رعایت نظامات قانونی در احقاق حق قدم بردارد و بداند وکیل مدافع و محافظ جان، مال و ناموس مردم می باشد."
 
 وی همچنین در خصوص استقلال کانونهای وکلا و وکیل گفت: "استقلال به معنای لاقید بودن و عدم رعایت قوانین نیست. استقلال یعنی کانون به عنوان یک نهاد صنفی و نیز وکلا باید مستقل و مجزا از دستگاه حاکمه در چهارچوب قوانین انجام وظیفه کنند‌. البته وظیفه وکیل صرفاً دفاع از حقوق موکلین نیست، بلکه نظارت بر اجرای درست قوانین از دیگر وظایف مهم وکیل می باشد، که لازمه آن مستقل بودن وکیل است.
اصولا در  قانون گذاری در ارتباط با نهاد وکالت، باید نظر کانونهای وکلا بعنوان متولیان نهاد وکالت  اخذ گردد. اما با وجود آنکه کانونهای وکلا بعنوان مهم ترین و قدیمی ترین نهاد مدنی کشور، متولی اصلی نهاد وکالت کشور محسوب میشوند، متاسفانه در چند سال اخیر شاهد ارائه طرحها و لوایحی به مجلس شورای اسلامی بوده ایم که در آنها هرگز از نظرات کانونها خبری نیست و ثمره اینگونه طرحها و لوایح کارشناسی نشده، تهدید استقلال کانونهای وکلا بوده‌است. باید در نظر داشت وکالت یک نهاد جهانی است بدین معنا که دارای برخی استانداردهای واحدی در سراسر کشورها میباشد، از آن جمله مستقل بودن و حذف این شاخصها امر معقولی نمی باشد.
این روزها برخی سخن از حذف آزمون وکالت می زنند، در حالی که حذف آزمون وکالت، مسلما آثار زیانبار و غیر قابل جبرانی به همراه خواهد داشت. پیامد حذف آزمون وکالت، تبدیل فارغ التحصیل بیکار به وکیل بیکار خواهد بود. شاهد هستیم که متاسفانه تعداد زیادی از وکلا در حال حاضر بلحاظ کمبود کار با مشکلات معیشتی و اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند. از طرفی قطعاً حذف آزمون وکالت موجب سلب اعتماد مردم به نهاد وکالت شده و نهایتا موجب ورود آسیبهای جدی به حق دفاع از مردم و نیز دادرسی عادلانه در دستگاه قضایی کشور خواهد شد."

در پایان دکتر لیلا رئیسی ضمن آرزوی موفقیت برای پذیرفته شدگان آزمون وکالت، از تمام عوامل برگزار کننده این جلسه تقدیر و تشکر نمود.


روابط عمومی کانون وکلای دادگستری اصفهان، کمیته رسانه
گزارش خبری: وکیل فاطمه لاوی، محمد جواد باقیات اصفهانی


کد مطلب: 2245

آدرس مطلب: https://isfahanbar.org/vdce.e8wbjh8wn9bij.html

کانون وکلای دادگستری اصفهان
  https://isfahanbar.org