مشروح سخنرانی ریاست کانون وکلای دادگستری استان اصفهان به مناسبت هفته منع خشونت علیه زنان

14 آذر 1398 ساعت 19:09


روز سه شنبه ۹۸/۹/۱۲ به مناسبت هفته جهانی منع خشونت علیه زنان، نشستی با حضور سرکار خانم مریم یعقوبی ،سرپرست اورژانس اجتماعی شهرستان اصفهان ،سرکار خانم لیلا ارباب ،کارشناس حقوقی اورژانس اجتماعی بهزیستی،سرکار خانم افسانه میرزاییان ،مسئول امور آسیب دیدگان اجتماعی و مسئول خانه امن  و جمعی از وکلا در محل کانون برگزار شد.

ریاست کانون وکلای دادگستری استان اصفهان ضمن خیرمقدم به مهمانان، و حاضرین، همچنین تشکر از زحمات کمیسیون بانوان و کمیسیون روابط عمومی در جهت برگزاری این نشست،مباحث مطروحه و سخنان ایراد شده در این نشست را مطالبی چالشی و کاربردی عنوان کرد.

 دکتر لیلا رییسی افزود: در خصوص خشونت علیه زنان باید به سه نکته توجه داشت، نکته ی اول اینکه اساسا ریشه ی اصلی خشونت کجاست؟چرا چیزی تحت عنوان خشونت علیه زنان داریم؟  از منظر حقوق بشر ریشه ی اصلی خشونت در دیدگاه انسان هاست.بدین نحو که نگاه گروهی از افراد نسبت به گروه دیگر انسانها، نگاه ابزاری است اعم از ابزار اقتصادی،ابزار سو استفاده های اجتماعی یا حتی ابزار بظاهر تشکیل خانواده. نگرش عده ای دیگر ممکن است مبتنی بر یک رابطه سلسله مراتبی میان انسانها باشد و براین اعتقاد باشند که برخی از انسانها بخاطر قومیت،جنسیت و ... برتر هستند. دیدگاه جنسیت سالاری برهمین اساس شکل گرفته است. چنین دیدی این حق را برای مرد یا زن ایجاد کرده که نسبت به جنس مخالف خود احساس برتری کرده و در جهت همین تلقی غلط رفتارهای غیر انسانی داشته و متوسل به خشونت شود.اما اگر از زاویه درست به موضوع نگاه کنیم بسیاری از مسائل حل خواهد شد.به عبارت دیگر اگر برای انسان فی الذاته و بماهو ارزش قایل شویم معظلاتی مانند خشونت و تبعیضات حل خواهد شد. 

وی در ادامه اظهار داشت: خشونت امروز چهره های جدیدی پیدا کرده و صرفا محدود به خشونت فیزیکی نمی شود. مثلا درحال حاضر یکی از معظلات در پرونده های حوزه خانواده بی مهری و عدم توجه به نیازهای عاطفی طرف مقابل است، که خود نوعی خشونت است. متاسفانه برای انسان متمدن امروزی خشونت مدرن شده و میتواند به صورتهای مختلف از جمله بی تفاوتی، تحقیر و بی مهری جلوه کند. اگر نوع دیدگاه افراد اصلاح نشود، خشونت نیز همراه انسان پیشرفت نموده و به صورت متمدن بروز میکند به همین دلیل است که خشونت در جوامع غربی هم وجود دارد.نتیجتا ما باید نگاه درستی نسبت به انسانها داشته باشیم.

دکتر لیلا رییسی بیان داشت: متاسفانه در قوانین ما صرفا خشونت های فیزیکی دیده شده و در بهترین حالت شاید بتوان خشونت های، کلامی و اقتصادی را هم استنباط نمود.ضمن اینکه در هیچ جای قانون نسبت به خشونت های امروزی اشاره نشده است. بنابر این لازم است که در تحقیقات و پژوهش ها به این موضوع و حوزه های جدید خشونت توجه شود. به طور مثال خشونت نامحسوس در خانواده که از علل اصلی وقوع طلاق عاطفی در خانوده است .

وی افزود: نکته سوم در این مبحث، اینکه اصلا خشونت علیه انسانها و بویژه علیه زنان چه عواقبی در پی خواهد داشت؟ همگی قبول داریم انسانی که مورد خشونت قرار میگیرد کارکرد یک انسان سالم را ندارد.در حوزه حقوق بزه دیدگان،این افراد به دلیل نقض حق و شرایط بدی که در آن قرار میگیرند نمیتوانند انتظاری که از یک فرد سالم وجود دارد را برآورده کنند. در مفهوم امروزی دستگاه حاکمه در هر جامعه ای موظف است تمام زمینه ها، شرایط و پیش شرطهای تحقق تمام حقوق انسانی یک فرد را فراهم کند و در این ارتباط سیاست اصلی باید پیشگیری باشد و نه اقدام بعد از وقوع یا درمان.

ریاست کانون وکلای اصفهان ادامه داد: در حال حاضر در حوزه منع خشونت، جوامع بشری از مرحله درمان به مرحله پیشگیری رسیده اند. چون مهم ترین ابزار برای پیشرفت یک جامعه نیروی انسانی است.ما باید تلاش کنیم از وقوع خشونت پیشگیری شود و هر انسانی صرف نظر از همه مسائل، کارکرد فردی و اجتماعی خود را بتواند به نحو شایسته داشته باشد.اگر این موضوع محقق نشود نیروی انسانی نمی تواند نقش مثبتی در پیشرفت فردی و اجتماعی ایفا نماید. لذا عواقب نامطلوب خشونت دامنگیر هم افراد و هم جامعه می گردد.

روابط عمومی کانون وکلای دادگستری استان اصفهان
گزارش: وکیل زهرا امینی


کد مطلب: 2489

آدرس مطلب: https://isfahanbar.org/vdce.v8wbjh8eo9bij.html

کانون وکلای دادگستری اصفهان
  https://isfahanbar.org