حسن صرام : وکیل دادگستری، رکن دادرسی عادلانه است

25 ارديبهشت 1397 ساعت 15:47



حسن صرام ریاست کانون وکلای دادگستری اصفهان در سی و هشتمین مراسم تحلیف کاراموزان این کانون گفت: از معدود لحظاتی که در ذهن شاغلین وکالت برای همیشه باقی میماند لحظه تحلیف انهاست که با خدای خود پیمان می بندند جز راستی و درستی و احقاق حق و انجام اموری که در حیطه قانون به انها محول میشود اقدام و اظهاری ننمایند.
وی با تاکید بر اینکه تحلیف یک امر تشریفاتی برای ورود به امر وکالت و کسب و‌کار نیست گفت تحلیف یک پیمانی است که وکیل را تا پایان دوره وکالت با خدای خود متعهد میکند که حتی در زندگی شخصی نیز راستی و درستی را رعایت کند و‌ امشب بار بسیار سنگینی بر دوش این عزیزان قرار گرفته است
صرام با اشاره به اهمیت شغل وکالت به کاراموزانی که به این جرگه وارد شدند گفت: این شغل باید برای یک عمر مورد افتخار و تکریم آنها باشد تا مبادا کاری انجام دهند که خدمات پیشینیان برای اعتبار این حرفه از بین برود.
رییس کانون وکلا اصفهان در ادامه بیان داشت قانونگذار حرفه وکالت را شغل شریفی نامیده و‌این شغل از منظر قانونگذاری همتراز با شغل شریف قضاوت است که دو بال فرشته عدالت را  تشکیل میدهد. وی وکیل را در نگاه سنتی، نائبی از جانب موکل دانست که در دادگاه مسایل حقوقی را از زبان موکل به صورت حقوقی بیان میکند ولی با توسعه ارتباطات، ‌صنعتی شدن جوامع و وضع قوانین پیچیده، تخصص وکالت برای جوامع بشری لازم شده است.
صرام در ادامه گفت: افرادی که جان، مال، ناموس و آبرویشان در خطر باشد برای نجات از آن به وکیل دادگستری برای حمایتگری مراجعه میکنند و تقاضا دارند در تمام طول رفع این خطر یک حمایت گر قوی در کنار آنها باشد.
رییس کانون اصفهان با بیان این مطلب که با توسعه حقوق بشر، دولتها حقوق اضافه تری نسبت به گذشته برای ملتها برقرار کرده اند گفت: یکی از مهمترین این حقوق «دادرسی عالادنه» است که دارای ۷رکن میباشد؛ ۱-اصل برائت ۲-تفهیم اتهام به متهم ۳-وجود قاضی مستقل در دستگاه قضایی مستقل ۴-حق دفاع و وجود وکیل در کنار متهم ۵-دادرسی علنی ۶-منع شکنجه و ۷-حق سکوت متهم و وظیفه وکیل دادگستری است که ۶ رکن دیگر را پاسداری و‌نگهداری کند تا مورد خدشه قرار نگیرد.
صرام در ادامه گفت اصول ۳ و ۲۰ قانون اساسی، دادرسی عادلانه و منصفه را از حقوق ملت می داند و اصل ۳۵ حضور وکیل دادگستری را در محاکم به دولت تکلیف کرده و برای افراد بی بضاعت امکان استفاده از وکیل در محاکم را فراهم کرده است وی اهمیت حضور وکیل دادگستری در قانون اساسی را نشان دهنده شرافت و بلند مرتبه بودن این شغل عنوان کرد و گفت: وکیل دادگستری از دستگاه مستقلی به نام کانون وکلا، رکن اصلی دفاع از حقوق مردم است.
رییس کانون‌ وکلا اصفهان افزود: وظیفه تعقیب و یا تحقیق بر عهده مدعی العموم است که عضوی از حاکمیت و دستگاه قضایی ست و ‌اگر در کنار آن وکیلی قرار گیرد که عضو آن دستگاه باشد متهم احساس امنیت برای رعایت قانون نخواهد کرد.
وی در ادامه گفت: متهم باید تشخیص دهد‌ وکیلی که از او دفاع میکند از هیچ مقامی در امر دفاع ترسی ندارد و قانون را هر کجا که باید متذکر میشود.
صرام با اشاره به نقش نظارتی وکیل دادگستری به عنوان یکی از دو بال فرشته عدالت بر حسن اجرای قانون در دستگاه قضایی گفت: عدم رعایت قانون توسط دستگاههای ادرای و اجرایی، مورد نظارت وکیل دادگستری است که این موضوع در ماده ۳۴۸ قانون ایین دادرسی کیفری مورد توجه قانونگذار قرار گرفته و در جرایم مهم، تشکیل دادگاه بدون حضور وکیل و دفاع از متهم قابل قبول نیست و رایی که از چنین دادگاهی صادر میشود مورد اعتبار نخواهد بود.
در پایان رییس کانون وکلای اصفهان به کارآموزانی که در ردای وکلای پایه یک قرار گرفتند ضمن ارزوی سعادت و حفظ شرافت و سوگند گفت: قدر این حرفه و شرافت آن را بدانید شما سربازان راه عدالت هستید و باید در وظیفه ی که به عهده گرفته اید بدون هیچ ترسی از حقوق موکل خود تا اجرای عدالت دفاع کنید.



از دیگر سخنرانان این مراسم اسدالله اسلامی نائب رئیس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان ضمن خیر مقدم به قضات، وکلا، کارآموزان وخانواده های ایشان، درابتدای سخنان خود از اعضای کمیسیون کارآموزی به جهت صرف زمان برای ارتقاء علمی و عملی کارآموزان جهت ورود به صحنه کار قدر دانی کرد وبیان داشت: "اولین توصیه به عزیزانی که امشب، برایشان جشن باشکوهی برگزار می شود آن است که قدر این لحظات را بدانند و سوگندی که در محضر خداوند متعال یاد میکنند را باور کنند."وی درتشریح سخنان خود گفت: قطعا وکلا" سوگندنامه مربوطه را در قابی زیبا دردفاتر خود نصب خواهند کرد، ولیکن باید دانست که نیل به موفقیت، مستلزم بارها خواندن، مرور و در نهایت باور وعمل کردن به این سوگند است."
اسلامی درادامه با تاکید بر به روز بودن اطلاعات علمی و کسب تجربیات نو توسط کارآموزان بیان داشت: وکلا پس از اخذ پروانه پایه یک وکالت دادگستری تصور نکنند که آموزششان به پایان رسیده است ،بلکه اخذ پروانه ابتدای کار است  و وکلا نباید لحظه ای ازکسب  آموزش وتجربه غفلت نمایند.
نائب رییس کانون وکلای دادگستری اصفهان با اشاره به توصیه دیگری به جمع کارآموزان با بیان اینکه شغل وکالت شغل شریفی است،افزود:"باتوجه به آنکه وکلا ،شغل شرافتمندانه ای را انتخاب کرده اند قدر شغل و شرافت خود را بدانند و در حفظ آن کوشا باشند."
وی بیان داشت:رسالتی که وکیل دادگستری دارد اجرای عدالت است یعنی همان رسالتی که انبیا دارند؛ بنابراین اگر وکلا در اعمال،رفتار و گفتار خود، رضای خداوند متعال را مورد لحاظ قرار ندهند با شکست مواجه خواهند شد.
اسداالله اسلامی در ادامه ضمن تبریک به خانواده های کارآموزان و قدردانی ازآنان بابت همراهی ،قبول زحمات وسختی های طریق وکالت،خطاب به آنان بیان داشت:"اخذ پروانه پایه وکالت ابتدای کار است و خانواده ها باید حمایت خود را نسبت به کارآموزانی که دراین شب ادای سوگند مینمایند دوبرابر کنند،و این امر موجب آن نشود که خانواده ها حمایت خود رااز وکلا قطع نمایند و موجب آن شوند که آنها از رسالت اصلی خود که جلب رضایت خداوند متعال است  است دورشوند.
وی در ادامه به  بیان مختصر عملکرد هیات مدیره دوره دهم پرداخت وگفت:
هیات مدیره دوره دهم برای اولین بار هیات عمومی را دعوت و گزارشی را در یکسال اول ارائه کردند.
اطلاع رسانی به وکلا جهت  ارائه خلاصه ای از اقدامات هیات مدیره در دو رسانه خبری صورت گرفت.
سعی برآن بود که توجه رویکرد هیات مدیره به ماده 6قانون لایحه قانونی استقلال کانون وکلا مصوب 1333 باشد وتلاش شد تمام اقدامات وعملکرد هیآت مدیره در همین راستا باشد، چنانچه درقسمت اجرایی،کمیسیون نظارت وپیگیری تشکیل شد.
دربحث حمایت ازاجرای علمی ،عملی و اخلاقی اقداماتی درکمیسیون کارآموزی انجام گرفت.وجهت بررسی معضلات وکلای جوان ونیز مشکلات مادی آنان، کمیسیون امور جوانان تشکیل گردید.
سروسامان دادن به وضعیت مالی کانون باتوجه به مشکلات فراوان منجمله وضع مالیاتهای سنگین برای کانون وکلا،که بادرایت هیات مدیره  و همکاری ومساعدت کمیسیون معاضدت مالی واستخدام یک کارشناس در جلسات تاحدودی مسائل مربوطه حل گردید.
علیرغم مشکلات موجود، بحث تجمیع املاک در محیطی مناسب جهت برگزاری مراسم های در شآن وکلا در دستورمصوبه هیات مدیره قرارگرفته است.
مسائل کلان کانون های وکلا که عمده ترین آنها بحث اصلاح قانون وکالت،لایحه جامع وکالت و طرح جامع پذیرش است که هیات مدیره کانون وکلای اصفهان طی 94جلسه ای که دراین دوره داشته ،بیش از نیمی ازاین جلسات را پیرامون لایحه اصلاح قانون وکالت و مسائلی ازاین قبیل برگزار نموده است منجمله اقدامات،ارائه طرح پیشنهادی 15 و 22ماده به اتحادیه سراسری کانونهای وکلا وحضور بعضی اعضای هیات مدیره  کانون اصفهان در کمیسیون حقوقی وقضایی مجلس بوده است.
اسلامی درخاتمه سخنانش به خصوصیت ویژه هیات مدیره دوره دهم اشاره کرد وگفت:باتمام اختلاف نظرها درهیات مدیره این دوره ،بیش از 95 درصد از تصمیمات بااتفاق نظر بوده است؛وی بااشاره به وصف اتحاد وهمدلی،خواستار ادامه وتداوم این روند درتمام دوره ها ودر بین تمام وکلا شد.
 

رییس کمیسیون کاراموزی کانون وکلای دادگستری اصفهان  بیان داشت :به رسم معمول  ودرمقام تصدی کمیسیون کاراموزی وبه عنوان یک معلم  به شما می گوییم اگر تادیروز  اعمال ورفتار وکردار  وعملکرد وکالتی شما تحت نظارت  شخص دیگری بعنوان وکیل سرپرست قرار داشت وشاید توجیهی بود که دیگران برشما خرده نگیرند وباخود بگویند که اودر آغاز راه است  ودرمقام کسب تلمذ  منش  وروش است  از فردا تمام این مسولیت برعهده شماست  ودیگر به هیچ وجه عذری در کار نیست  که در منش و روش به خطا بروید
دکتر جعفری در ادامه افزودند  درمقدمه علم حقوق این سوال همیشه مطرح می شود که  حقوق علم است یافن؟ وبزرگان درپاسخ ان  را هم علم می دانستند وهم فن! اما  باید بگویم حقوق هم علم است هم فن  وهم هنر و وکیل دادگستری تجلی گاه علم اخلاق و فن وهنراست وکاراموزان بزرگوار نباید امشب را پایان کسب ودانش اندوزی بدانند واین امر مشتبه شود که ما علم لدنی نسبت به تمام ماخفیات عالم داریم
وی خطاب به کاراموزان اظهار داشت مباد از کار کردن ابا کنید که عنوان وکیل پایه یک برشما اطلاق می گردد امروز وامشب تازه اغاز فراگیری اغاز سوال کردن و با احتیاط عمل نمودن است مبادا با رفتار وعمل غلط به زیان موکل عمل نمود چرا که شما عنوان وکیل دادگستری رایدک می کشید که در خودش یک رسالت اجتماعی را به همراه دارد مبادا درجهل مرکب باشید چرا که کسی که درجهل مرکب است تا ابد درجهل خودش باقی خواهند ماند.

رییس کمسیون کاراموزی کانون وکلا در ادامه بیان داشت از امشب با یاد نمودن قسم تمام مسولیت برعهده شماست ، نکته دیگر ان ست که باید پایبند به اخلاق بود بارها و به کرات عرض کرده ام شانیت  وکالت در پرتو زحمات و خون دل خوردن هایی است که افراد پیشکسوت ان را به انجام رساندند ونباید با رفتار  اشتباه شانیت وهویت  وکالت را بین ببریم ایشان داشتن تواضع  وفروتنی  و اقرار به ندانستن  را از لوازم حفظ ان دانست و افزود اگر کسی در عالم حقوق ادعایی داشته باشد با این وسعت عظیم در حقوق نشان از جهالت وی در دارد.
 


کد مطلب: 1921

آدرس مطلب: https://isfahanbar.org/vdce.w8zbjh8oz9bij.html

کانون وکلای دادگستری اصفهان
  https://isfahanbar.org