مراسم جشن سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری و روز وکیل مدافع در اصفهان برگزار شد.

10 اسفند 1397 ساعت 0:11


شامگاه سه شنبه، هفتم اسفندماه نود و هفت، وکلای دادگستری اصفهان با اجتماع باشکوه خود، شصت و ششمین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری و روز وکیل مدافع را گرامی داشتند. 
وکیل فرهاد رستم شیرازی؛ نائب رئیس کانون وکلای دادگستری اصفهان به عنوان اولین سخنران این مراسم ضمن خوشامد گویی به میهمانان  برنامه، وکلا و کارآموزان و رؤسای ادوار گذشته کانون وکلا، به ایراد سخن پرداخت و گفت: "امروز شصت و ششمین سالگرد استقلال کانون وکلای دادگستری است و من متاسفم که باید در گرامیداشت استقلال کانون ها بیان کنم؛ در بیست ساله اخیر تمام انرژی کانون‌های وکلا صرف مباحث استقلال و مصائب پیش روی وکلا شده است." 
رستم شیرازی افزود: "ما از حدود هفده سال پیش با ابلاغ برنامه سوم توسعه که به اشتباه به سمت ایجاد تشکیلات موازی با کانون وکلا رفت با مشکلات بسیاری مواجه بوده ایم و در حال حاضر رئیس قوه قضاییه با آیین نامه ماده ۱۸۷ و با تغییرات و قانونگذاری جدید، هدیه خوبی به جامعه وکالت اعطا ننموده است. بحث طرح جامع وکالت که میگوید تمام فارغ تحصیلان حقوق وکیل شوند، نتیجه اش تنها وکیل بیکار است، وکیل  بیکار بیشترین ضرر را به سیستم قضایی کشور می زند."
نائب رئیس کانون اصفهان در پایان گفت: "یکی از کارهای ناپسند قوه قضاییه، تفکیک وکلا به معتمد و غیر معتمد است که در بین وکلا نیز ایجاد اختلاف کرده است."
 
در ادامه وکیل قدرت اله نوروزی؛ شهردار اصفهان ضمن ابراز خوشحالی از حضور در جمع وکلا  و قضات عالی رتبه  و ضمن تبریک روز زن و تقدیر و تشکر از همه میهمانان و خیر مقدم به ایشان گفت: "یکی از دغدغه های ما بحث حقوق شهروندی است و بنده به عنوان یک حقوقدان و کسی که سالها به عنوان وکیل در دادگاه حضور داشته، خوشبختانه توانسته ام رسالت خود را در راستای حقوق شهروندی عملی کنم. ما قانونی داریم تحت عنوان دسترسی آزاد به اطلاعات و وبسایتی تحت این عنوان نیز وجود دارد و  اصفهان اولین شهری بود که دسترسی به این سایت را عملی کرد تا مردم بتوانند به اطلاعات شهر به راحتی دسترسی پیدا کنند و دیگر رانت خواران نتوانند مفسده ایجاد کنند. مورد دیگر گرفتن پروانه ساخت و ساز بود که قبلا برای اخذ این پروانه اشخاص باید مسیری طولانی را طی می کردند ولی در حال حاضر سیستمی راه اندازی کرده ایم که بدون واسطه گری ظرف یک ماه بتوان پروانه ساخت مورد نظر را تامین کرد و توانستیم با توسعه دیپلماسی عمومی شهر اصفهان را به دنیا معرفی کنیم و بسیاری از سفرا را برای مذاکره جهت ارتقا کیفیت خدمت رسانی دعوت کنیم."
وی افزود: "اگرچه شرایط  کشور، شرایط سختی است و وضعیت اقتصادی مناسب نیست، اما اداره کیفیت خدمات مسیری است که در راستای حقوق شهروندی نقش بسزایی داشته است." 
شهردار اصفهان افزود: "یکی از حقوق شهروندی داشتن شور و نشاط است که متأسفانه اصفهان در این جهت وضعیت خوبی نداشته و در همین راستا سینما بهمن در رهنان و سینمایی در خوراسگان و سینما ساحل را به عنوان پردیس با ۹ سالن راه اندازی کردیم."
دکتر نوروزی سخنان خود را اینگونه به پایان رساند: "با تعامل بین شهرداری و دادگاه، شاهد رشد و شکوفایی شهر خواهیم بود؛ چنانچه در همین مدت با تعامل دوجانبه توانستیم سیر نزولی در پرونده های قضایی شهرداری در دادگستری ایجاد کنیم."
 
پس از آن دکتر اصفهانی؛ دادستان محترم اصفهان ضمن تبریک سالروز ولادت حضرت فاطمه (س) و سالروز تولد بنیانگذار جمهوری اسلامی، امام راحل و تبریک روز وکیل و شصت و ششمین سالگرد استقلال کانون های وکلا بیان نمود: "ارزش زن در مذهب ما بالاست و ما برای حضرت زهرا (س) ارزش والایی قائلیم. بعضا بحث می شود در اسلام برای زنان ارزشی که باید قائل شد وجود ندارد و این بی انصافی است. بالاترین ارزش را ما نسبت به زن در اسلام داریم. همه ائمه ی ما، مادر خودشان حضرت زهرا (س) را که ام الائمه است، حجت بر خودشان می دانند و بالاترین ارزش را برای ایشان قائلند و در فرهنگ ما نیز ارزش زن و ارزش مادر ارزش بسیار بالایی است که قابل مقایسه با هیچ چیز دیگری نیست." 
وی افزود: "متاسفانه استفاده های ابزاری که در جامعه غربی در تبلیغات از وجود زن می شود، با آزادی اشتباه گرفته می شود. در صورتی که زنان نیمی از جامعه ما را تشکیل می دهند، هم نقش مادری را ایفا می کنند هم نقش اجتماعی خود را. که در هر دو نقش نیز زنان شایسته و شاخصی در اجتماع داشته ایم. وکلای زن ما همین نقش را در جامعه ی قضایی ما ایفا می کنند و می توانند بهترین کمک را به موکلین خود در اجرای حق و عدالت داشته باشند."
 
در ادامه دکتر مصدق؛ معاون اول محترم دادستان کل کشور ضمن تبریک ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و ولادت بنیانگذار جمهوری اسلامی و تشکر از برگزار کنندگان جلسه بیان نمود: "روز وکیل را به همه همکارانم تبریک میگویم. چون اعتقادم بر این است قاضی و وکیل همکار هستند و تا در کنار هم قرار نگیرند، کشف حقیقت ممکن نخواهد شد. روز وکیل، روز بسیار بزرگی است. کلمه وکیل، کلمه مقدسی است و اگر به ادبیات کشورهای دیگر مراجعه کنیم، از جمله در زبان فرانسه به معنای یاور مظلوم و در آلمانی به مفهوم نماینده حق می رسیم  و این مفاهیم، بار معظمی دارد. امروز وقتی به فردی کلمه وکیل اطلاق می شود، این برداشت می شود که این فرد به دنبال کشف حقیقت و واقعیت است تا کمک حال قاضی برای صدور رای باشد. لذا این واژه، واژه ی مقدسی است." 
وی در ادامه گفت: "وقتی ما نظام های قضایی دنیا را دنبال می کنیم در خصوص موضوع وکالت دو رویکرد وجود دارد. اول نقش وکیل در کشف حقیقت و دوم حضور در محکمه، تحقیقات پلیسی و دادسرا. در سیستم ما نیز دو رویکرد وجود دارد. اولی رویکرد کنترل جرم؛ در این رویکرد نگرش این است که حضور وکیل در مرحله دادرسی ممنوع است که به نوعی در آیین دادرسی قبل رویکرد همین بود. و رویکرد دوم، رویکرد دادرسی عادلانه و منصفانه است که در آن حضور وکیل در تمامی فرایند دادرسی نقش موثری دارد. خوشبختانه در آیین دادرسی کیفری جدید این رویکرد پذیرفته شده است. با نگاهی به قوانین اساسی و قوانین عادی نیز متوجه می شویم که این قوانین حضور وکیل را بسیار مهم و موثر در کشف حقیقت دانسته و واقعیت این است که اگر حضور وکیل در محکمه از جمله تحقیقات مقدماتی حذف شود، امکان دارد روند رسیدگی از مسیر خود منحرف شود. متاسفانه تفکری در جامعه وجود دارد که قاضی و وکیل را در برابر هم می بینند که این تفکر خطرناکی است و کاملا اشتباه است." 
دکتر مصدق با اشاره به دو قانون مهم و جدید آیین دادرسی کیفری و قانون مجازات اسلامی و اشاره به موادی از آن و نقش موثر آنان در خصوص حقوق متهم، به قضات و وکلا توصیه کرد تا اشراف کامل بر این قوانین داشته باشند و در خصوص تبصره ماده 48 توضیح داد و گفت: "به حق رانتی ایجاد شده و قابل اغماض نیست. چه می شود که با وجود این همه وکلای مورد اعتماد، فاضل و دانشمند یک تبصره تصویب شود و به 70 وکیل منحصر شود و این امر مشکل جدی است. امیدواریم در ریاست جدید قوه قضائیه این ماده به نوعی عوض شود. تبصره ای که به این ماده اضافه شده هیچ ارتباطی با خود ماده ندارد." 
وی در پایان افزود: "وقتی سخن از استقلال است باید به گونه ای باشد که وکیل آزادانه و مستقل دفاع کند. استقلال به معنای نفی همکاری با سایر عوامل فرآیندهای قضایی نیست. استقلال به معنای نفی حاکمیت قانون نیست. اتفاقا عین حاکمیت قانون است. ما امیدواریم روزی برسد که دادگستری و کانون وکلا درکنار هم مثل دو بال فرشته قرار گیرند."

گروه خبری: رویا اسدیان، مولود نه روزیان، سمیه شریفی
روابط عمومی کانون وکلای دادگستری استان اصفهان؛ کمیته رسانه


کد مطلب: 2200

آدرس مطلب: https://isfahanbar.org/vdcf.xd0iw6d0xgiaw.html

کانون وکلای دادگستری اصفهان
  https://isfahanbar.org