مندنی پور : "وکیل، کسی است که احساس مسئولیت در جامعه داشته و وکیل جامعه هم هست."

9 اسفند 1392 ساعت 9:16


دکتر علیرضا مندنی پور-رییس پیشین اتحادیه کانون های وکلای دادگستری ایران- در روز وکیل مدافع و در جمع وکلای دادگستری اصفهان به ایراد سخن پرداخت و گفت : " خداوند سرنوشت هیچ قومی را تغییر نخواهد داد مگر اینکه خود آن ها بخواهند تغییری ایجاد نمایند. در بحث استقلال کانون وکلا باید این دو امر را تفکیک نمود که فرق است بین استقلال وکیل و کانون وکلا. وکلا مستقل هستند و از آزادی بیان برخوردارند منتها آزادی بعد از بیان، مسئله است. بحث ما استقلال کانون های وکلاست. آنچه امروز از اهمیت برخوردار است حفظ حریم و حرمت این خانه ی محترم است که دفاع از حقوق مردم را بر عهده داشته و از دو جنبه ی فردی و اجتماعی مورد اهمیت است. وکیل تنها وکیل فرد نیست، وکیل دادگستری با آن فلسفه ی وجودی که در اعتقادات و هنجارهایی که به آن اعتقاد داریم، کسی است که احساس مسئولیت در جامعه داشته و وکیل جامعه هم هست و در چارچوب قانون عمل می کند.
اگر صحبت از وکلایی است که تحت عنوان مشاوران قوه ی قضاییه به فعالیت می پردازند، به هیچ وجه کانون های وکلا کمترین بی حرمتی نسبت به این افراد نداشته اند اما به اعتقاد ما کانون های وکلای دادگستری باید بر افراد وکیل نظارت کاملی داشته باشند که مرتکب تخلفی نگردند و در صورتی که تخلفی از آن ها سر زد در یک مجموعه ی دستگاه قضایی خاصی که قانون آن را پیش بینی کرده، مورد رسیدگی قرار گیرد. خواسته ی جامعه ی وکلا خواسته ای قانونی است، نظارت مورد قبول است.
نخبگان حوزه ی وکالت در جلسه ای که با حضور رئیس جمهور محترم، دکتر حسن روحانی، تشکیل شده بود، شرکت نمودند اما دریغ از یک انعکاس کوچک در وسایل ارتباط جمعی. این وکلای دادگستری هستند که بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران چند روز قبل از پیروزی انقلاب با ذکرنام از آنها تشکر میکنند. خطاب به صدا و سیما عرض می نمایم که ۴۴ هزار وکیل به عنوان معاضد قوه ی قضاییه دست کم استحقاق چند ثانیه انعکاس خبری را ندارند؟
روز ۷ اسفند را به عنوان روز وکیل می شناسیم اما با وجود اینکه سالهاست تقاضا نموده ایم هنوز روز وکیل در تقویم به رسمیت شناخته نشده است. در حالی که در تقویم برای همه ی آحاد مردم و صنوف مختلف یک روز مشخص یا هفته ی خاص تعیین گردیده است.
وکیل دادگستری از نفس جرم دفاع نمی کند از حقوق فردی که متهم است دفاع می نماید و این فرد حتی در جایگاه متهم هم باشد، از حقوق انسانی برخوردار است و باید از آن حقوق دفاع نمود. حتی با قطاع الطریق هم باید رفتار انسانی شود چون جرمی که مرتکب شده جدا از شخصیت انسانی اوست."


کد مطلب: 538

آدرس مطلب: https://isfahanbar.org/vdcjfoeizuqet.sfu.html

کانون وکلای دادگستری اصفهان
  https://isfahanbar.org