مشروح نشست ریاست قوه قضائیه با روسای کانون های وکلا، وکلای دادگستری و حقوقدانان
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۵:۲۳
کد مطلب: 2296
 
به گزارش گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، آیت الله سید ابراهیم رئیسی عصر شنبه در دیدار با جمعی از روسای کانون های وکلا ، وکلای دادگستری و حقوقدانان ضمن آرزوی بهره مندی همگان از ایام باقی مانده ماه مبارک رمضان، بر استمرار ارتباط وکلای دادگستری با دستگاه قضایی تاکید کرد و گفت:"اساساً برای اینکه طرح دعاوی در دادگستری‌ها کمتر شود و ما شاهد کاهش ورودی پرونده‌ها به دادگستری‌ها باشیم، قطعاً وکلا نقش عمده‌ای دارند و در جهت اتقان احکام همه باید کمک کنند. نهاد وکالت می‌تواند در کشف حقیقت نقش اساسی داشته باشد و وکلا در جهت احقاق حق و ابطال باطل و صدور آرای سالم بسیار نقش آفرین هستند."

رئیس دستگاه قضا بر موضوع ساماندهی امر وکالت در کشور تاکید کرد و ادامه داد:" از نکات مهم جامعه وکلا ساماندهی جریان وکالت و نهاد وکالت است که در جهت تحقق این مسئله همه باید مساعدت و همراهی کنند. هم مرکز وکلای قوه قضاییه و هم کانون وکلا باید کمک کنند تا ما شاهد ساماندهی جریان وکالت در کشور باشیم و این مسئله را بتوانیم به صورت قانونی و هدفمند دنبال کنیم تا یک حرکت یکپارچه دراین رابطه صورت گیرد و حتی اگر لازم باشد، مقرراتی تصویب شود تا این کار به صورت خوبی محقق شود."

رئیس قوه قضاییه با اشاره به قضاوت فضای عمومی جامعه نسبت به وکالت، این امر را نیازمند واکاوی دقیق دانست، گفت:" شفاف سازی و واقعی سازی حق الوکاله‌ها دو واقعیتی است که در نگاه عمومی جامعه نسبت به وکلا بسیار تاثیر گذار است و باید به این دو مقوله توجه بیشتری شود. طبیعتاً حق الوکاله واقعی و سپس شفاف سازی آن هم برای وکلا و هم برای اداره دارایی و هم برای اصحاب دعوی بسیار ضروری است و از بسیاری از بدبینی‌ها کم کند و راهکار این است که برای حذف این بد بینی‌ها تعرفه‌ها واقعی و شفاف شوند و لازم است حتماً مقدمات این کار فراهم شود."

وی به نقش وکلا در تهیه لوایح و قوانین هم اشاره کرد و بیان داشت: "نقش وکلا در همکاری برای تهیه لوایح و قوانین یک نقش کلیدی است که می‌تواند بر غنای مقررات بیافزاید؛ بخصوص که وکلا در بحث دانش و تجربه بسیار توانمند هستند و می‌شود از ظرفیت آن‌ها در تهیه لوایح و قوانین استفاده کرد."

رئیس قوه قضاییه به موضوع استقلال وکلا هم اشاره کرد و گفت:" به موازات استقلال قضات، وکلا هم باید استقلال داشته باشند. اما منظور از استقلال وکیل چیست؟ منظور از مستقل بودن این است که وکیل در تشخیص موضوع و کشف حقیقت واقعاً مستقل بوده و نفوذناپذیر باشد. همچنین قاضی هم وقتی همه اسناد و مدارک را دید، باید خدا را حاکم بر خود دیده و به موجب قانون رای دهد و کسی هم در او نفوذ نداشته باشد. استقلال به این معنی درست است. اما این استقلال به معنای عدم نظارت بر کار آن‌ها نیست. یعنی در قانون پیش بینی شده است که بر این‌ها نظارت شود. البته این نظارت به معنای بی اعتمادی به آن‌ها نیست؛ بلکه برای تداوم اعتماد به آن‌ها است؛ لذا ساز و کار نظارتی باید فعال بوده و ادامه داشته باشد."

وی بیان داشت:" اینکه رسانه‌ها در چهره و وجه وکلا موثر هستند، حرف درستی است، اما آنچه که بیش از هر چیز بر چهره وکلا تاثیرگذار است، عملکرد آنان است؛ یعنی بالاترین نقش را در افزایش اعتماد عمومی به وکلا عملکردشان دارد؛ لذا بیش از هر چیزی باید به عملکرد توجه گردد."

رئیس دستگاه قضا در ادامه به بحث ساماندهی نهاد وکالت پرداخت و گفت:" از حجت الاسلام و المسلمین مصدق، معاون حقوقی قوه قضاییه خواسته‌ایم که انشاءالله موضوع وکالت را به عنوان یک وظیفه کاری دنبال کند و ساماندهی نهاد وکالت را پیگیری نماید و البته حتماً با نظرات شما باید این کار دنبال شود. همچنن باید اصلاح قوانین وکالت با همکاری شما انجام شود."

آیت الله رئیسی به موضوع تعداد وکلا در کشور اشاره کرد و افزود: "اگر تعداد وکلا بیش از نیاز جامعه باشد، مشکل ایجاد می‌کند و فسادآور است. تعداد وکلا باید بر اساس جمعیت و نیاز کشور باشد. رئیس قوه قضاییه گفت: موسسات حقوقی باید حتماً ساماندهی شوند و اینکه کسی بدون داشتن توانایی حقوقی لازم موسسه‌ای ایجاد کند، درست نیست."

وی در بخش دیگری از سخنان خود به جایگاه وکلا در گام دوم انقلاب اشاره کرد و گفت: "جریان وکالت کشور باید در گام دوم انقلاب یک برنامه داشته باشد؛ بنحوی که در بسیاری از مسائل کشور می‌تواند پرچمدار باشد و برای دفاع از حقوق عامه یا دفاع از مستضعفان کشور و جهان حضور پررنگی داشته باشد."

رئیس قوه قضاییه گفت:"بعد از ذات مقدس پروردگار متعال که همه کار‌ها باید بر محور آن باشد، توجه به مردم در نظام اعتقادی ما مطرح است و خود ذات مقدس پرودگار هم ما را به نگاه‌های مردم ارجاع می‌دهد. بالاخره رضایت مردم نکته بسیار مهمی است. همانطور که خدامداری اساس زندگی امام (ره) و رهبری معظم انقلاب و مردان و زنان بزرگ این کشور بوده، توجه به مردم و خواست مردم، نه به عنوان یک تشریفات، بلکه به عنوان یک امر واقعی مطرح بوده و هست؛ لذا خروجیِ تحول در نهاد وکالت را باید در نگاه مردم دید. ما نیز انشاالله این جلسه را تکرار می‌کنیم و این جلسه نقطه آغاز ارتباط ما با شما خواهد بود."

آیت الله رئیسی بیان کرد:" ما جلساتی در بخش‌های مختلف با همکاران عزیز در نهاد وکالت خواهیم داشت؛ ولی این را می‌خواهم بگویم که شما در کانون جلسه بگذارید و آقایان نیز در مرکز جلسه بگذارند و بحث شود که برای تقویت این ارتباط چه کنیم. یعنی باید‌هایی که باید انجام شود توسط شما و آن کار‌هایی که باید توسط ما انجام شود، انشاءالله ما پیگیری شود."
وی افزود: "کرامت واقعی کرامتی است که باید بوسیله عملکرد خود شما حاصل شود. البته مطالبی که در مورد ورود وکلا به مراجع قضایی مطرح شد، مهم است؛ اما این‌ها از مسائلی است که با یک نشست کاری قابل حل است؛ کمااینکه آقای اسماعیلی، رئیس کل دادگستری تهران به من یادداشتی داد که مساله ورود وکلا به دادگستری تهران حل شده است و در جا‌های دیگر هم که آقایان بعضا اشاره کردند، انشاءالله حل خواهد شد."

آیت الله رئیسی در پایان ضمن اشاره بر اینکه نهاد داوری در دستور کار ماست، گفت: "ما حتما برای تقویت نهاد داوری گام برخواهیم داشت. نهاد داوری از جا‌هایی است که می‌تواند در کاهش ورودی پرونده به دادگستری نقش داشته باشد."

رئیس قوه قضاییه در پایان ضمن ارج نهادن به همه وکلا، قضات، حقوقدانان، روسای پیشین قوه قضاییه، بزرگان و همه کسانی که در عدلیه و اجرای عدالت نقش داشتند، گفت:" آن‌هایی که بین ما نیستند، خدا همه را رحمت کند و آن‌هایی که هستند، انشاءالله خداوند حیات پربرکت به همه آن‌ها اعطا کند و به ما توفیق دهد که بتوانیم در این مقطع وظیفه بسیار سنگینی که بر عهده گرفته‌ایم، بخوبی انجام دهیم."

روابط عمومی کانون وکلای دادگستری استان اصفهان
Share/Save/Bookmark