گفتگوی اختصاصی با رئیس کانون وکلای دادگستری فرایبوگ
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۰۶
کد مطلب: 575
 
در حاشیه همایش"استقلال کانون وکلای دادگستری در ایران و آلمان" که با همکاری کانون های وکلای دادگستری دو شهر اصفهان و فرایبورگ انجام شد ، فرصت را مغتنم شمرده و به منظور آشنایی وکلای دادگستری و سایر علاقه مندان با برخی از امور حقوقی آلمان ، با "دتلف هیدر" رییس کانون وکلای دادگستری به گفتگو نشستیم.بر خود لازم می دانم از دکتر محمد صلواتی که متقبل امر ترجمه گفتگو شدند و همچنین از وکیل علی امانی از بخش امور بین الملل روابط عمومی کانون وکلای دادگستری اصفهان که هماهنگی های مربوطه را انجام داده اند، سپاسگزاری نمایم.
(مهدی مزروعی-وکیل دادگستری)
-جناب آقای "هیدر" حضور شما و هیأت همراه را در شهر اصفهان خوش آمد گفته و امیدوارم روزهای خوشی سپری کرده و خاطرات خوبی از این شهر و همکاران خود در کانون وکلای دادگستری اصفهان به ارمغان ببرید.به عنوان پرسش اول بفرمایید که آیا در کشور آلمان دستگاه قضایی از استقلال اداری و قضایی برخوردار است؟ عزل و نصب قضات دادگستری توسط چه مرجعی انجام می شود؟
بله در کشور آلمان تمامی قوا و از جمله دستگاه قضایی از استقلال کامل برخوردارند و کار عزل و نصب قضات دادگستری به عهده دادگاه قانون اساسی آلمان که بالاترین مرجع قضایی نیز هست ، انجام می شود.


- آیا کانون های وکلای دادگستری در کشور آلمان از استقلال کامل برخوردار هستند؟ به تعبیر دیگر آیا دستگاه قضایی یا حاکمیت سیاسی در انتخاب اعضاء هیأت مدیره کانون ها دخالت یا نظارتی به هر نحو دارند؟
در کانون های وکلای آلمان هیچکس هیچ قدرتی ندارد بجز اعضاء کانون های وکلا که هیأت مدیره کانون ها را نیز همین وکلای دادگستری انتخاب می کنند.
- تعقیب انتظامی وکلای دادگستری در آلمان به عهده چه مراجعی است؟ و آیا آراء این مراجع به هر نحو قابل اعتراض در نهادهای وابسته به حاکمیت سیاسی یا دستگاه قضایی هست؟
کانون های وکلا مسئولیت نظارت بر عملکرد وکلای دادگستری و تعقیب و اعمال مجازات انتظامی را به عهده دارند و چنانچه فردی به تصمیمات کانون ها معترض باشد ، می تواند در دادگاه خاصی که در شهر اشتوتگارت آلمان واقع بوده و اعضاء آن نیز منتخب وکلای دادگستری هستند ، اعتراض خود را پیگیری نماید.


-کانون های وکلای دادگستری آلمان ، آیا به فعالیت های صرفاً صنفی میپردازتد یا برای خود شأن و ماهیت مدنی هم قائل هستند و آیا به صورت سازمان یافته در امور اجتماعی، سیاسی و...فعالیت میکنند؟
کانون های وکلا به عنوان یک مرجع رسمی قاعدتاً محل رجوع مردم برای احقاق حق به شمار میروند و از سوی دیگر کانون های وکلا به هنگام تصویب قوانین گوناگون داخلی مورد مشورت مراجع مربوطه قرر میگیرند ، ولی این کانون ها فعالیت سازمان یافته ای در اموری همچون مسائل سیاسی ندارند.
-آیا در آلمان با معضل اطاله دادرسی مواجه هستید؟میانگین زمان حصول نتیجه قطعی در دعاوی چه مدت است؟
میانگین زمان رسیدگی در دادگاه بدوی شهرستان حدود یکسال است و رسیدگی به دعاوی در دادگاه های ایالتی(مرحله تجدید نظر ) کمی بیش از این بوده و چنانچه پرونده به دادگاه قانون اساسی ارجاع شود رسیدگی ، ممکن است تا شش سال هم به طول انجامد.
- در نظام قضایی آلمان ،میزان و نحوه محاسبه هزینه های دادرسی خصوصاً در دعاوی مالی چگونه است ؟
به عنوان مثال در یک دعوای مالی با خواسته ۱۰۰۰۰ یورو ، هزینه دادرسی حدود ۴۰۰ یورو محاسبه می شود ولی محاسبه هزینه دادرسی مانند کشور شما از درصد ثابتی برخوردار نیست و اگر میزان خواسته از حد مشخصی بالاتر برود شیب افزایش و محاسبه هزینه دادرسی بسیار کمتر شده و حالت تصاعدی ندارد.


-وکلای دادگستری در کشور شما از حق دخالت و دفاع مؤثر از متهم در مرحله تحقیقات مقدماتی برخوردار هستند؟
متهم از لحظه اول دستگیری حق تعیین و دسترسی به وکیل دادگستری دارد و این حق در قانون اساسی مورد تأکید قرار گرفته است و تمام تلاش وکلا این است که هیچ تخطی از قانون اساسی صورت نگیرد.
-البته در ایران نیز علاوه بر تأکید موجود در قانون اساسی با تصویب قانون جدید ، وکلای دادگستری از حدود اختیارات بیشتری در جهت دفاع از حقوق متهمین برخودار شده اند. در پایان ازینکه با وجود فشردگی برنامه ها، فرصت این گفتگو را در اختیار وبسایت کانون وکلای دادگستری اصفهان قراردادید سپاسگزارم ، اگر مطلبی لازم به بیان است بفرمایید.
من صحبت دیگری ندارم جز اینکه از مهمان نوازی و توجه شما سپاسگزاری کرده و امیدوارم این تشکر در سایت شماهم منعکس گردد.

این گفتگو در شماره اخیر هفته نامه اقتصادی حقوقی نقش نو نیز چاپ شده است.
*گروه خبری وبسایت کانون وکلای دادگستری اصفهان: مهدی مزروعی، مسعود دادخواه


Share/Save/Bookmark
گزارشگر :