حسین ادیب:"اگر سرمایه گذار خارجی بخواهد سرمایه گذاری کند باید احساس امنیت سیاسی، اقتصادی وحقوقی نماید."
تاریخ انتشار : جمعه ۸ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۲۱:۲۳
کد مطلب: 935
 
نایب رییس کانون وکلای دادگستری اصفهان در ابتدای مراسم سالروز استقلال کانون وکلا و روز وکیل مدافع و ضمن خوش آمدگویی به مدعوین علی الخصوص نمایندگان مجلس شورای اسلامی، قضات، مسئولین قضایی و میهمانان مدعو از استان چهارمحال بختیاری خاطر نشان کرد که استقلال کانون های وکلای دادگستری دستاورد بزرگان حرفه وکالت است. علاوه بر استقلال، هویت وکالت نیز توسط این بزرگان معنا یافت و این وظیفه وکلای دادگستری است که در پاسداشت زحمات آنان هم استقلال را حفظ نمایند و هم از هویت وکالت دفاع کنند. برای حفظ این هویت وکلا باید کاری کنند که مردم به آنها اعتماد داشته و آنها را امین خود بدانند. اگر قصد وکلا کمک به افراد جامعه باشد بی شک این هویت حفظ خواهد شد.
حسین ادیب در ادامه به بررسی مساله استقلال از بعد سرمایه گذاری خارجی پرداخت و گفت : " قانونگذار در تصویب یک قانون باید به عواقب و تاثیرات آن توجه نماید. کلید سرمایه گذاری خارجی احساس امنیت است. اگر سرمایه گذار خارجی بخواهد سرمایه گذاری کند باید احساس امنیت سیاسی، اقتصادی وحقوقی نماید. امینت حقوقی نیز شامل امنیت قانونی و قضایی است. امنیت قانونی هنگامی تضعیف می شود که قانون مرتبا تغییر نماید. اگر تضمین هایی که در قانون سابق وجود داشت از بین برود، امنیت قانونی نیز از بین می رود. از طرفی اگر سرمایه گذار خارجی احساس کند امنیت قضایی وجود ندارد به هیچ وجه حاضر به سرمایه گذاری نمی شود. امنیت قضایی هم این است که بداند هم دستگاه قضا و قضات مستقل هستند و هم کانون وکلا و وکیل مستقل است. اگر به حقوق سرمایه گذار خارجی تعرض شود وی برای احقاق حق دو راه دارد؛ یا به دادگاه مراجعه کند یا ملزم به شرط داوری شود و در انتخاب داور چنانکه می دانیم قضات از انتخاب شدن به عنوان داور ممنوع هستند، باید به وکیل دادگستری مراجعه کند. پس وکیل گاهی وکیل است به عنوان داور و حَکَم که قاضی خصوصی است و گاهی وکیل است در دفاع به وکالت از سرمایه گذار. حال در صورتیکه وکیل استقلالی در تصمیم گیری نداشته باشد، به هیچ وجه صلاحیتی برای داوری نخواهد داشت."
نایب رنیس کانون اصفهان ضمن سخنان خود هشدار داد که اگر وکیل ما استقلال در تصمیم گیری نداشته باشد و وابسته به تشکیلات دولتی باشد به هیچ وجه ما نمی توانیم کشورمان را مرجع سرمایه گذاری خارجی قرار دهیم و اگر مقررات ما به نحوی باشد که وکیل استقلال نداشته باشد مسلماً هیچ یک از دادگاه های ما و داوری های ما صلاحیت پیدا نخواهند کرد.
حسین ادیب در بخش دوم سخنان خود به مسائل داخلی کانون اصفهان پرداخت و اعلام کرد در راستای تلاش برای پیشگیری از بروز دعاوی در دادگاه ها به موجب مصوبه هیات مدیره، آیین نامه مرکز داوری کانون وکلا به تصویب رسیده است که با راه اندازی این مرکز و استفاده از وکلای با تجربه امید است گام مهمی در جلوگیری از طرح اختلافات در دادگاه ها توسط کانون وکلا برداشته شود.
وی در پایان ضمن قدردانی از زحمات ارزشمند و ماندگار مصطفی انوری زاده- وکیل دادگستری و مدیر مسئول سابق نشریه مدرسه حقوق- و بیان علت وقفه چند ماهه در انتشار نشریه مدرسه حقوق به خاطر تغییر مدیر مسئول و طی شدن روند اداری، از انتشار این نشریه در سال آتی با مدیریت دکتر احمد محمدی خبر داد.

گزارش : زینب کیانی
عکاس:کاظم قانع
سردبیر:مهدی مزروعی
Share/Save/Bookmark