رئیس اتحادیه سراسری کانون های وکلا دادگستری: شیوه ثبت موسسات حقوقی بازنگری شود
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۱:۳۳
کد مطلب: 1522
 
رئیس اتحادیه سراسری کانون های وکلا دادگستری:
شیوه ثبت موسسات حقوقی بازنگری شود

تهران - ایرنا - رئیس اتحادیه سراسری کانون های وکلا دادگستری (اسکودا) گفت: باید نسبت به شیوه ثبت موسسات حقوقی بازنگری اساسی شود.
 به گزارش خبرنگار حقوقی ایرنا، بهمن کشاورز روز شنبه با حضور در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها در غرفه خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) افزود: موسسات حقوقی که بدون حضور وکلا تشکیل شده و بعضا بدون حتی حضور عضو حقوقدان در حال فعالیت هستند، باعث مشکلات بزرگی شده اند و در آینده این مسایل بیشتر خواهد شد.
کشاورز با تاکید بر بازنگری نسبت به ثبت موسسات حقوقی گفت: هر موسسه ای که می خواهد در امر تخصصی تشکیل شود، باید مجوز از یک مرجع داشته باشد، اما موسسات حقوقی در اداره ثبت شرکت ها برمبنای تفسیری که این اداره از ماده 62 و قانون برنامه پنجم توسعه داشته، نیازی به مجوز خاص برای ثبت موسسه حقوقی ندارد.
وی ادامه داد: در همایش هیئت عمومی کانون ها در استان البرز که روزهای 19 و 20 آبان ماه برگزار می شود، در مورد این موضوع به صورت مبسوط برنامه ریزی انجام می گیرد.
رئیس اتحادیه سراسری کانون های وکلا دادگستری در مورد لایحه جامع وکالت گفت: اتحادیه اسکودا تا جایی که می توانسته در جهت رفع و اصلاح اشکالات لایحه جامع وکالت با مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی تا حد زیادی همکاری داشته است که البته همچنان در چند مورد اختلاف نظرهایی وجود دارد.
کشاورز اضافه کرد: یکی از موارد اختلاف نظر، مرجع تصویب آیین نامه های اجرایی است چون اتحادیه اعتقاد دارد که باید با پیشنهاد کانون وکلا، وزارت دادگستری آیین نامه های اجرایی را تنظیم کند و بعد هم به تصویب هیئت دولت برسد اما در متن پیشنهاد شده که ریاست قوه قضائیه باید این کار را انجام دهد با توجه به ماده ای از قانون دیوان عدالت اداری، تصمیمات ایشان به هیچ وجه قابل طرح شکایت نیست و لذا این آیین نامه توانی فراتر از قانون پیدا می کند که این موضوع از نظر کانون وکلا قابل قبول نیست.
کشاورز از موارد دیگر اختلاف در خصوص لایحه جامع وکالت را مرجع بررسی صلاحیت های اعضای هیئت مدیره دانست و گفت: هنوز در این مورد به توافق نرسیده ایم و دیدگاه اصلی ما این است که صلاحیت ها توسط هیئت های نظارت کانون ها تایید شود.
وی ادامه داد: از نظر اتحادیه سراسری کانون های وکلا دادگستری (اسکودا) تنها یک طرح و یک لایحه در مجلس مطرح است و آنچه که توسط قوه قضائیه ارائه شده است، هم خارج از موعد بوده و هم با وجود لایحه دولت، محل قانونی ندارد.
کشاورز اظهار کرد: امیدواریم آنچه به نفع دولت و ملت است، حاصل شود؛ چرا که آنچه اهمیت دارد نه مسائل صنفی وکلا بلکه نفع ملت است.
رئیس اتحادیه سراسری کانون های وکلا دادگستری در مورد راه اندازی و فعالیت کلینیک های حقوق شهروندی ابراز امیدواری کرد و افزود: در صورت فعالیت این کلینیک ها، آگاهی مردم در زمینه مسائل حقوقی ارتقا می یابد و باعث می شود تا مردم بی جهت دعاوی حقوقی مطرح نکنند و در صورت طرح دعاوی نیز به درستی طرح دعوا صورت گیرد که در نتیجه بار دادگستری ها کم خواهد شد و احقاق حق مردم بیشتر می شود.
وی همچنین از تنظیم و امضای توافقنامه در خصوص کلینیک های شهروندی با معاونت حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری خبرداد و گفت: در برخی استان ها این طرح اجرا شده و در برخی استان ها نیز در دست اقدام است.

منبع : خبرگزاری ایرنا
Share/Save/Bookmark