سخنرانی دکتر لیلا رئیسی، در آیین گرامیداشت و یادبود استاد فقید، بهمن کشاورز
تاریخ انتشار : جمعه ۳ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۲۰:۴۱
کد مطلب: 2288
 
روز پنج شنبه دوم خرداد ماه نود و هشت، آیین گرامیداشت و یادبود استاد فقید، بهمن کشاورز با حضور جمع کثیری از وکلای دادگستری در محل کانون وکلای دادگستری استان اصفهان برگزار گردید.

در این مراسم دکتر لیلا رئیسی، ریاست کانون وکلای دادگستری اصفهان بیان داشت: "بهترین عبارتی که در مورد استاد بهمن کشاورز میتوان بکاربرد این است که استاد، الگوی تمام عیار وکالت در کشور ما بودند، ‌رویه و رفتار صنفی استاد در طول زندگی حرفه ای ایشان نشانگر این حقیقت است که می توان از ایشان نیز همانند بسیاری از دیگر الگوهای بزرگ در تاریخ حرفه وکالت کشور ایران، بعنوان یک الگوی شایسته در حرفه وکالت نام برد."
در ادامه رئیس کانون وکلای استان اصفهان اذعان داشت: " نهادهای مدنی باید همواره پویا باشند و در مسیر رشد و توسعه حرکت کنند. ویژگی یک نهاد مدنی موثر و نقش آفرین، پویایی است و نهاد وکالت به عنوان یک نهاد مدنی از این قاعده مستثنی نیست. استاد کشاورز با نحوه رفتار و عملکرد صنفی و اجتماعی خود موجب رشد، توسعه وپویایی نهاد وکالت شدند.
البته بدون تردید عوامل بیرونی و درونی زیادی باعث رشد و توسعه یک نهاد مدنی میشود.  در نهاد وکالت نیز همین گونه است و رفتار و عملکرد وکلا یکی از عوامل بسیار مهم در این زمینه می باشد.
از جمله مهمترین عوامل درونی پویایی نهادهای مدنی حفظ وحدت و اتحاد در یک نهاد مدنی است. روند  زندگی حرفه ای  استاد بهمن کشاورز به خوبی نشان می دهد که استاد همانند یک مدیر هوشیار و دلسوز به اهمیت وحدت کانونهای وکلا آگاه بوده و در این راه تلاشهای زیادی انجام داده است.
زحمات استاد در جهت ایجاد اتحادیه سراسری کانونهای وکلا و مدیریت ایشان در دوران ریاست ایشان در اتحادیه، بهترین نمونه در این مورد است.
 تلاشهای استاد در جهت جلوگیری از بروز تنش در بین کانونها و تجزیه جامعه وکالت و جزیره ای عمل کردن نیز در همین راستا بوده است. همه این موارد بخوبی بیانگر نقش موثر استاد در حفظ وحدت در جامعه وکالت کشور و جلوگیری از تضعیف این نهاد از درون بوده است."
دکتر لیلارئیسی در ادامه در خصوص نقش استاد کشاورز در رشد و توسعه نهاد وکالت از بعد بیرونی عنوان داشت: " استاد در ارائه الگوی مطلوب در سه مؤلفه ارتباط وکیل با موکل، ارتباط وکیل با دستگاه قضایی و ارتباط وکیل با جامعه نقش بسیار پررنگی را ایفا کردند.  ارتباط استاد با موکلان گویای توجه جدی ایشان به رعایت دوعنصر اساسی پایبندی به قانون و رفتار انسانی واخلاقی در ارتباط  با ایشان می باشد.
استاد بسیار بر این دوامر در ارتباط با موکلین خود اهتمام داشتند و حضور بسیاری از موکلان  سابق ایشان در مراسم یادبود استاد خود گویای این مسئله است . این رفتار مطلوب در حفظ جایگاه شایسته نهاد وکالت و شأن بالای وکلا در اذهان عمومی نقش بسیار مهمی داشته و مسلما وکلا با توجه به موارد مذکور علاوه بر رعایت حقوق موکلین می توانند در حفظ شأن و جایگاه نهاد وکالت در جامعه نقش مهمی ایفاء نمایند."

در پایان رئیس کانون وکلای اصفهان اظهار داشت:" استاد بهمن کشاورز در ارتباط با دستگاه قضایی دو اصل اساسی را مدنظر داشتند، یکی اصل حاکمیت قانون و قاطعیت در اجرای آن و دیگری تعامل عاقلانه و هوشمندانه با دستگاه قضائی.  رعایت این دو اصل موجب تامین موارد اساسی همچون رعایت شأن وکلا و کانونهای وکلا در ارتباط با دستگاه قضایی و حفظ حقوق مردم در مراجع قضایی می شود. لذا مواردی همچون جنگیدن با دستگاه قضایی یا کوتاه آمدن از شأن و جایگاه کانونهای وکلا در ارتباط با دستگاه قضایی معنایی ندارد.
ایشان در ارتباط با جامعه و انجام رسالت اجتماعی یک وکیل بسیار اهتمام داشته و بر همین اساس در تمام اتفاقاتی که در جامعه رخ میداد و بنحوی با حقوق مردم در ارتباط بود سریعا موضع گیری می کردند و به عنوان یک حقوقدان دست به قلم می شدند. توجه وکلا و کانونهای وکلا  به موضوعات و مسائل اجتماعی صرفنظر از آنکه یک وظیفه انسانی است، موجب تنویر اذهان عمومی نسبت به نهاد وکالت و حفظ شأن و جایگاه شایسته این نهاد در جامعه می گردد و بی جهت نبوده که استاد به این امر مهم همواره اهتمام می ورزیدند."

دکتر لیلا رئیسی در پایان بیانات خود اظهار داشت:" اینکه از استاد کشاورز بعنوان یک الگوی تمام عیار برای حرفه وکالت نام ببریم، به دور از حقیقت نبوده و با توجه به نقش بسیار موثری که استاد در طول زندگی حرفه ای خود در تمام حوزه های فوق الذکر بطور موثر داشتند، بدون تردید عملکرد حرفه ای ایشان به رشد و توسعه نهاد وکالت کشور کمک بسیار چشمگیری نموده و در این زمینه ایشان الگویی شایسته و ستودنی می باشند."


روابط عمومی کانون وکلای دادگستری استان اصفهان
Share/Save/Bookmark