کارگاه آموزشی کارآموزان وکالت؛ 2بهمن93
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۳ ساعت ۰۶:۵۷
کد مطلب: 857
 
قابل توجه کلیه کارآموزان محترم وکالت
کارگاه آموزشی كارآموزان محترم وكالت در تاريخ پنج شنبه ۲/۱۱/۹۳ رأس ساعت ۸:۳۰ صبح توسط آقایان ۱- محمد رضا محمدی جرقویه ریاست محترم شعبه ۱۴ دادگاه حقوقی اصفهان با موضوع ارتباط متقابل ادبیات و حقوق با رویکرد طنز و ۲-دکترعلی شمسی عضو محترم کمیسیون کارآموزی و عضو محترم هیأت علمی دانشگاه برگزار می گردد ، مسأله مورد ادامه بحث پاسخ به سئوالات درس آئین دادرسی مدنی اختباردوره ۳۱. سئوال مورد بحث به شرح ذیل می باشد :
آقای (الف) با تنظیم بیع نامه عادی اقدام به فروش اعیانی یکدستگاه آپارتمان در حال احداث به مبلغ ۳۰۰۰۰۰۰۰۰۰ ریال به خانم (ب) نموده و در موعد مقرر مالکیت رسمی آپارتمان را به وی انتقال داده وبعد ازآن فوت نموده است . دراین اثنا آقای (ج) اقدام به سکونت در آن آپارتمان کرده است .از سوی دیگر ورثه آقای (الف) به اسامی مسعود ، فرهاد ، لیلا و زهرا جملگی رابطه حقوقی مورث خود با شخص (ب) راانکار می نمایند :
۱- به تفکیک و در فروض جداگانه ،درصورتی که آپارتمان در تصرف ج یا وراث فروشنده باشد جهت استیلای خریداربر مبیع دعوی یا دعاوی قابل تصور، مالی یا غیر مالی بودن آن دعاوی و نحوه ارزیابی خواسته ها را بیان کنید ؟
۲- پس از طرح دعوا از ناحیه خریدار به طرفیت ورثه فروشنده ،درجلسه اول دادرسی با وصفی که خواهان حضور ندارد ، لیلا و زهرا از طریق دادگاه تقاضای رویت بیع نامه استنادی خواهان را می نمایند .حال تکلیف دادگاه ،نوع تصمیم آن ، قابل اعتراض بودن تصمیم ،مرجع رسیدگی کننده و هزینه شکایت از تصمیم را در صورت لزوم بیان کنید؟
۳- به دلیل عدم حضورمسعود در دادگاه و با وصفی که فرهاد از گرفتن اخطاریه وقت رسیدگی خودداری نموده بود ، دادگاه هر دو نفر را بصورت غیابی محکوم می نماید . رأی دادگاه را ارزیابی کنید ؟
۴- با واخواهی مسعود ،دادگاه رأی مورد واخواهی را نقض و رأی صادره با وصف تجدید نظر خواهی خواهان اولیه در مرجع تجدید نظر قطعی
می گردد. ازسوی دیگر فرهاد هم به رأی صادره اعتراض نمی کند و رأی دادگاه مورد قطعی می گردد. حال آثار قانونی هریک از آرای صادره در خصوص پرونده بر یکدیگر را بررسی کنید .
۵- در فروضی که مالکیت رسمی آپارتمان به (ب) انتقال نیافته باشد چه دعوایی به طرفیت (ج) قابل طرح می باشد ؟ و در صورتی که حکم قطعی علیه (ج) صادر و قبل از از صدور اجراییه ، نامبرده آپارتمان را در اختیار(د) قرار دهد آیا حکم صادره قابل اجراء می باشد ؟علیه چه کسانی؟
۶- آثار انتقالی و تعلیقی شکایت از احکام صادره در دعاوی موضوع صورت مسئله را به تفکیک بررسی کنید ؟
۷- آیا احکام صادره در دعاوی مذکور قابلیت رسیدگی فرجامی دارند یا خیر؟ چرا؟
رئیس کمیسیون کارآموزی کانون وکلای دادگستری اصفهان
حسن صرام

Share/Save/Bookmark