وکیل در دفاع از موکل شأنی همتراز با شأن قاضی دارد.
تاریخ انتشار : جمعه ۸ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۲۲:۵۰
کد مطلب: 938
 
معاون دادگستری استان اصفهان در جشن استقلال کانون وکلا به طرح دیدگاه های خود پرداخت.
صلاح الدین رشیدالدین حسینی به نمایندگی از جامعه قضایی و از طرف رئیس کل دادگستری ، قائم مقام دادگستری استان، قضات و کارکنان دادگستری سالروز تصویب لایحه استقلال کانون وکلا را تبریک گفت.
حسینی در ادامه عنوان نمود :"از دیرباز در فرهنگ دینی و ملی ایران حاکم به معنای قاضی و محکمه به عنوان عدالتخانه دارای تقدس بوده و در فرهنگ ما وکیل از جایگاه والایی برخوردار است. همچنین در لسان فقها وکیل امین بوده و در لسان تقنینی ، قضایی و حقوقی ما وکیل در دفاع از موکل شأنی همتراز با شأن قاضی دارد. جریان و فرآیند دادرسی به وسیله وکیل و قاضی انجام می شود و هیچ کس نمی تواند نقش وکیل را در فرایند دادرسی نادیده بگیرد."
معاون دادگستری استان اصفهان در ادامه گفت :"باید نگاه دیگری در مورد استقلال وکیل و کانون وکلا داشت، استقلال وکیل و کانون وکلا لازم هست ولی کافی نیست. وکیل مستقل زمانی می تواند در انجام وظایف وکالتی خود موفق باشد که تعهد وکالتی نیز داشته باشد همچنان که قاضی مستقل در نظام قضایی مستقل زمانی می تواند پیام آور عدالت باشد که تعهد قضایی داشته باشد. این لایحه در مجلس تصویب بشود یا نشود نباید در نوع رفتار وکالتی یک وکیل تأثیری داشته باشد."
وی در ادامه گفت :"نکته ای که در جامعه قضایی و جامعه وکلا مورد غفلت شده اصلاح ذات البین است. به عنوان یک باور در همه ما نهادینه شده که جریان دادرسی باید به حاکم شدن یک نفر و محکوم ساختن دیگری ختم شود در حالی که اجرای عدالت حاکم شدن یک نفر و محکوم ساختن دیگری نیست. در فرهنگ دینی بر اصلاح ذات البین و در فرهنگ ملی بر نظام حل و فصل اختلافات تاکید شده است. در حالی که نقش وکیل و قضات در اصلاح ذات البین کمرنگ شده است، این امر به دلیل حجم زیاد کار قضات و تعصب در دفاع از موکل از سوی وکلا است. حجم و آمار پرونده های وارده به مراجع قضایی در کشور جمهوری اسلامی زیبنده این کشور با این فرهنگ غنی ملی و مذهبی نیست. لذا عطف توجه بیشتر به فرهنگ صلح و سازش و حل و فصل کدخدامنشانه دعاوی مورد تقاضاست."

گزارش: شهرزاد علی پور
عکس : کاظم قانع
سردبیر:مهدی مزروعی
Share/Save/Bookmark