روزهای سخت وکالت به قلم دکتر لیلا رئیسی
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۲۳:۰۴
کد مطلب: 2273
 

روزهای سخت وکالت به قلم دکتر لیلا رئیسی:
در چندسال اخیر فشار نسبت به وکلاء و کانون‌های وکلاء رو به فزونی داشته، بنحوی که از این سالها برای جامعه وکالت باید بعنوان سالهای سخت نام برد. از جمله مشکلات جدی فرا روی نهاد وکالت در این سالها ،ایجاد مرکز مشاوران قوه قضاییه بعنوان نهادی موازی با کانون‌های وکلاء با هدف کاهش نقش کانون‌ها در موضوعات مختلف وکالت کشور، کشاندن پای نهاد مدنی وکالت به شورای رقابت که اصولا نهادی اقتصادی است، الزام کانون‌های وکلاء (با وجود جایگاه قانونی آنها) به ثبت خود برای اخذ شناسه ملی، ارائه طرح‌ها و لوایحه مختلف، که هر یک با نادیده گرفتن بنیادهای اساسی نهاد وکالت، بدنبال تغییر یا اصلاح قوانین مربوطه به این حوزه، بدون اعمال نظرات کارشناسی شده کانون‌های وکلاء بعنوان متولیان قانونی این نهاد، بوده است. مسلما تمام تلاشهای مذکور در این سالها برای جامعه وکالت، بویژه وکلای جوان حاصلی جز آشوب فکری، احساس ناامنی شغلی، اضطراب و برای کانونهای وکلاء صرف وقت و توان گرانبهای خود برای دفع این معضلات و گرفتاریهای آن از جامعه وکالت نداشته است. در حالی که علی الاصول وکلاء باید با آسودگی خاطر و تامین امنیت شغلی، در خدمت مردم بوده و کانونهای وکلا نیز باید توان و وقت خود را صرف توانمندی وکلا، انتظام امور صنفی آنها و نیز مشارکت در انجام رسالتهای اجتماعی بویژه در ارتباط با تامین و حفظ حقوق عامه جامعه بنمایند. از طرفی با توجه به تخریب چهره وکلاء و تبلیغات سوء علیه آنها، افکار عمومی آنچنان که انتظار می‌رود نتوانسته است نقش حمایتی خود را از نهاد وکالت بویژه در تحکیم جایگاه آن در جامعه و در برابر معضلات و فشارهای وارده بر کانون‌های وکلاء در سالهای اخیر ایفاء نماید. نقش ضعیف افکار عمومی در حمایت از نهاد وکالت خود برگ برنده‌ای برای جریان مخالف این نهاد شده، بنحوی که آنها با تکیه بر مشکلات مردم همانند بیکاری جوانان، مشکلات اقتصادی و ... و با بهره گرفتن از رفتارها و عملکردهای پوپولیستی سعی در تهیج و تحریک افکار عمومی جامعه علیه کانون‌ها و همراه کردن آنها با خود در اعمال فشار هرچه بیشتر بر نهاد وکالت نموده‌اند. گویی آنکه هر آنچه مشکل در جامعه وجود دارد، اعم از بیکاری، فساد، معضلات اقتصادی و...به کانونها و وکلاء مربوط می گردد! جای بسی تاسف است که برخی بی اطلاع نیز بازیچه دست بازیگران پشت صحنه شده و برای تحقق اهداف ناصواب آنها از طریق تبلیغات سوء علیه وکلا و کانون های وکلا و کمرنگ نشاندن خدمات عمومی، اجتماعی و بعضا تبرعی این نهاد سعی میکنند مردم را نسبت به این حرفه شریف بدبین نمایند. سخن از حق الوکاله های کلان می زنند، در حالی که خود بهتر از هر کسی می دانند که این حرف ادعایی است که تحت هیچ منطقی صحت نداشته، لیکن در این شرایط ملتهب نهاد وکالت کشور باید زده شود تا شاید تیر خلاصی باشد بر افکار عمومی جامعه نسبت به وکلای شریف و ابزاری باشد در دست منفعت طلبانی که با وجود نهاد وکالت قانونمند و وکلای مستقل و شریف هرگز به منافع ناصواب خود نخواهند رسید. بدخواهان نهاد وکالت کشور، آنچنان کمر همت بر نابودی این نهاد بسته اند که حتی زحمت اندکی مطالعه و تحقیق پیرامون وکلا و کانونهای وکلا را نیز به خود نمی دهند، تا به جای دادزدن از حق الوکاله های نجومی و وزن کشی وکالت با ترازوی خیالیشان، کمی هم از واقعیات این نهاد سخن برانند.
از هزاران پرونده معاضدتی و تسخیری، مشاوره ها و خدمات آموزشی رایگان که در سراسر این کشور توسط وکلای بدون دریافت هیچگونه وجه ای بعنوان خدمت عمومی به جامعه ارائه می گردد. از بیکاری وکلای جوان که قادر به تامین حداقلهای زندگی خود هم نیستند، از تهدیدهای رفتاری و جانی که نسبت به وکلا بطور مکرر در حال وقوع است و به امری عادی در جامعه تبدیل شده است و ......

تا دیروز گمان می کردیم نهاد وکالت کشور از رسانه جمعی سهمی ندارد، اما امروز برایمان مسجل گردید که نه تنها سهمی ندارد، بلکه رسانه، خود در شب نامه نویسی و سهم خواهی علیه این نهاد دست کمی از دیگران ندارد.
Share/Save/Bookmark