نشست هم اندیشی شهرداری اصفهان با حضور جمعی از وکلا
تاریخ انتشار : جمعه ۱۱ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۲۲:۵۹
کد مطلب: 1878
 
به گزارش روابط عمومی کانون وکلای دادگستری اصفهان به نقل از ایمنا، شهردار اصفهان در سلسله نشست‌های اصفهان فردا که این هفته به مناسبت روز وکیل با حضور جمعی از وکلا برگزار شد ضمن تبریک روز وکیل اظهار کرد: بسیار خوشحالم که بیست و چهارمین نشست هم اندیشی با صنوف مختلف با کسانی است که من از صنف آنها هستم و چه قبل از حضورم در شهرداری متعلق به این صنف بوده‌ام و چه بعد از  اتمام مسئولیتم در شهرداری به این صنف باز خواهم گشت.
وی افزود: از ابتدای حضورم در شهرداری برای شنیدن صدای مردم و ارتباط با آنها آماده بودم اما چون امکان حضور در تمام محلات نبود برای ارتباط بهتر با صنوف، گروه‌ها، نخبگان و منتخبین هر صنف، جلسات هفتگی با عنوان "اصفهان فردا"  تدارک دیده شد تا بتوانیم صحبت‌های تمام اقشار مردم را بشنویم که تجمیع همه آنها صدای ملت و صدای مردم است.
وکلا دلیل ایجاد دیوار بی‌اعتمادی در جامعه را آسیب‌شناسی کنند
شهردار اصفهان با اشاره به اینکه وکلا باید آسیب‌شناسی دقیقی از علت وجود دیوار بی‌اعتمادی در مردم داشته باشند، تصریح کرد: چرا باید مردم به صنفی که شرافت خود را قبل از هر چیز وسیله خدمت به مردم قرار داده اعتماد لازم را نداشته باشند و جامعه نگاه درستی به این قشر که واژه حق و عدالت در وجود آنها عجین شده است، نداشته باشد.
شهردار اصفهان با بیان اینکه وکلا امانتدار مردم و بیشتر از همه مورد وثوق آنان است، اظهار کرد: باید دید نگاه غلط به این شغل به دلیل رفتار وکلا بوده یا مردم آموزش‌های لازم را ندیده‌اند که تاکنون تاثیرگذاری لازم را بر جامعه نداشته‌اند.
باید مسائل حقوقی را به بطن جامعه وارد کنیم
نوروزی با تاکید بر اینکه باید مسائل حقوقی را به بطن جامعه وارد کنیم، گفت:  در بیشتر کشورها وکلا نه تنها مسائل خصوصی مردم بلکه مسائل عمومی کشور را بدست دارند و بیشتر کشورهای دنیا از حقوقدانان برای اداره امور شهرها و شهرداری‌های خود استفاده می‌کنند.
وی افزود: این در جالی است که در کشور ایران همواره تفکرغالب این بوده که تنها مهندسان می‌توانند اداره امور شهرها را به دست گیرند.
وی در انتقاد از وضعیت شغلی وکلای جوان خاطرنشان کرد: چرا باید در شهری که چهار هزار وکیل وجود دارد کمترین امکانی برای اشتغال آنها نباشد و چرا زحمت یک وکیل که در تحصیل کم از یک پزشک یا مهندس نیست، اما به دلیل پذیرش بسیار در این رشته زمینه مساعدی برای فعالیت این وکلا وجود ندارد.
وکلا اجازه ورود به پنج هزار پرونده حقوقی در شهرداری را ندارند!
شهردار اصفهان با ابراز تاسف از عدم اجازه ورود وکلا به کمیسیون‌های شهرداری گفت: متاسفانه در شهرداری چیزی حدود پنج هزار پرونده وجود دارد و این در حالی است که وکلا اجازه ورود به پرونده‌های کمیسیون‌های مختلف اعم از کمیسیون ماده ۱۰۰ یا کمیسیون ماده ۲۵۱ را ندارند و حتی در دستگاه‌ها و ادارات مختلف که هیئت‌های حل اختلاف و رسیدگی به تخلفات وجود دارد هم وکلا اجازه ورود و حضور در بررسی پرونده‌ها را ندارند.
وی با اشاره به اینکه برای حل مشکلات باید به وکلا صورت فعال در جامعه حضور پیدا کنند، افزود: نیازی نیست که وکلا به صورت مستقیم در نهادهای قدرت حضور پیدا کنند اما مانعی برای تعامل آنها با دیگر دستگاه‌ها نیست.
نوروزی اظهار کرد: باید برای بازکردن گره‌های کور جامعه تلاش کرد و زمانی وکلا می‌توانند در اداره شهر و کشور مفید باشند که دغدغه اجتماعی داشته باشند.
وی  با تاکید بر اینکه باید از فرصت کانون وکلای اصفهان و توان چهار هزار وکیل در این استان بهره برد، افزود: اگر کسی حقوق خوانده باشد و به طور صحیح در این صنف فعالیت کرده باشد قطعا این فرد انسان توانمندی است که حتی می‌توانسته پزشک یا مهندس شود. پس باید از توان چنین ظرفیتی در استان استفاده کرد.
شهردار اصفهان با بیان اینکه حقوقدانان تحصیل می‌کنند که خود را توسعه دهند و مطالب جامعه را به حقوق پیوند دهند، اظهار کرد: یک نهاد اینچنینی با پشتوانه چهار هزار نفری می‌تواند در بسیاری از امور فعالیت کند پس نباید وکلا خود را تنها به پرونده‌ای که دو طرف دارد محدود کنند بلکه آنها قسم یاد کردند که وکیل ملت باشند و از حقوق آنها دفاع کنند.
وکلا حقوق شهروندی را به مردم آموزش دهند
نوروزی با بیان اینکه اگر تعداد انگشت شماری از ابزار وکالت سوء استفاده کنند دیگر وکلا قربانی اشتباهات آنها می‌شوند و دیوار بی‌اعتمادی محکم‌تر می شود، تصریح کرد: از همه وکلا می‌خواهم که در زمینه ارتقای سطح دانش حقوقی مردم گام بردارند و به سراغ حقوق شهروندی بروند چرا که حقوق شهروندی فقط حق حیات نیست و این موضوع دامنه وسیعی دارد که باید آنها را آموخت.
شهردار اصفهان با اشاره به اینکه شهرداری آماده انعقاد تفاهم‌نامه‌ای برای آموزش حقوق شهروندی به مردم است، گفت: اگر تنها روزی دو دقیقه را صرف آموزش امور حقوقی به مردم کنیم پس از یک سال می‌توان صدای حقوق را به گوش همه رساند و رفتار و کردار ما می‌تواند در این زمینه نظم دهنده باشد.
وی با تاکید بر اینکه هویت شهری اصفهان به موضوع آب و زاینده رود وابسته است، تصریح کرد: اگرچه برای این موضوع بسیار تلاش کرده‌ایم اما موضوع حقوق شهروندی هم اولویت بسیاری دارد و برای این امر باید تعاملی بین وکلای حرفه ای و وکلای آموزشی که اساتید دانشگاه هستند به وجود آید و از اساتید رشته حقوق هم در موضوعات تئوری استفاده کرد.
نوروزی با تاکید بر اینکه باید آموزش حقوق شهروندی را در شهرداری شروع کرد، افزود: برای این کار پتانسیل خوبی وجود دارد و شهرداری اصفهان با داشتن ۶۴ کتابخانه و تعداد زیادی فرهنگسرا می‌تواند به مراکز آموزشی تبدیل شود که از دانش وکلا و حقوقدانان در یادگیری حقوق شهروندی و آشنایی مردم با تکالیف خود استفاده کنند.

مهدی مزروعی در نشست هم‌اندیشی اصفهان فردا در جمع عده‌ای از وکلا ضمن تبریک روز وکیل با بیان اینکه تمام ماهیت شغل وکالت دفاع از حقوق ملت است، اظهار کرد: اگر وصف دفاع از ملت را از این شغل بگیرند چیزی جز برابر شدن با صنوف دیگر وجود نخواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه مهم‌ترین امر در زمینه حمایت و دفاع از کانون وکلا حمایت از افکار عمومی است، گفت: متاسفانه امروز کانون وکلا در مناسبات اداری و حکومتی به هیچ وجه شناخته نیست و برای شناساندن آن گاه باید ساعت‌ها به توضیح بدیهیات این نهاد بپردازیم.
این عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با تاکید بر اینکه وکلای دادگستری باید برای جلب افکار عمومی محافظه کاری را کنار بگذارند، افزود: وکلا باید در مناسبات اجرایی دستگاه‌ها وارد شوند و آن زمان است که متوجه بسیاری از تنگ نظری‌ها و البته بسیاری از الطاف و محبت‌ها می‌شوند.
لزوم ورود وکلا به انتخابات مجلس شورای اسلامی
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با تاکید بر لزوم ورود وکلا به انتخابات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تنها به این دلیل که مردم برای وکلا مهم هستند، باید همه جناح‌ها فارغ از تفکرات سیاسی تلاش کنند که از این صنف یک وکیل را به مجلس شورای اسلامی بفرستند که در این صورت این صنف سختی‌های قبل را نخواهد داشت.
وی با ابراز خرسندی از انتخاب یک حقوقدان به عنوان شهردار اصفهان گفت: شاخصه اصلی برنامه‌های ارائه شده از طرف دکتر نوروزی اصل سنجش‌پذیری بود و همه ما می‌دانیم که وی چه شهری با چه شاخصه‌هایی را تحویل گرفته و باید چه شهری را در آخر تحویل شهروندان دهد.
مزروعی با تاکید بر اینکه شاخصه سنجش‌پذیری و پاسخگویی در اقدامات شهردار اصفهان به عنوان یک وکیل اصیل دادگستری دیده می‌شود، افزود: وی به عنوان یک شهردار از سوال و انتقاد استقبال می‌کند و همواره حتی با مخالفان خود هم بر مبنای اخلاق و انصاف حرکت کرده است.
وی با تاکید بر اینکه شهردار اصفهان در انتصابات جدید به تفکرات سیاسی و خطی افراد توجه نداشت، اظهار کرد: وی در نشست‌های هم اندیشی "اصفهان فردا" جریان مثبت گفت‌وگو را با علما و فرهیختگان ایجاد کرد که این امر هم در چارچوب رفتار اصیل یک وکیل دادگستری است.
آموزش حقوق شهروندی با همت شهرداری وکانون وکلا به مردم اصفهان
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان در خصوص آموزش حقوق شهروندی به عموم مردم که خواسته وکلا بوده است، گفت: این امر یکی از طرح‌های مدونی است که بنا داریم آن را با همکاری شهرداری، آموزش و پرورش و دیگر دستگاه‌های مربوطه در اصفهان اجرایی کنیم و در این زمینه تفاهم‌نامه‌ای در تابستان سال گذشته بین شورای شهر و کانون وکلا و معاونت حقوق بشر دادگستری منعقد شد و که لازم است برای دستیابی به اجرای آن شهرداری و شورای شهر با هم در این راستا حرکت کنند.
وی در خصوص ورود وکلای اصفهان به موضوع آب و زاینده رود اظهار کرد: با توجه به اینکه کانون وکلای استان چهارمحال و بختیاری کمیته دفاع از آب دارند ما هم پیشنهاد دادیم که این کمیته در اصفهان نیز ایجاد شود و از پتانسیل وکلا در این امر استفاده شود.
مزروعی با انتقاد از اینکه مردم از حقوق خود آگاه نیستند و فرآیندهای شهرداری برای مردم شفاف نیست، افزود: متاسفانه تا حدودی مدیران شهرداری توان و اشراف کافی در زمینه تشریح و شفاف کردن امور برای مردم را ندارند و در این زمینه طرحی تدوین شد که در آن مشوق‌های لازم به شهروندانی که در مراجعه به شهرداری از مشاوره‌های وکلا استفاده کنند، اختصاص یابد.
Share/Save/Bookmark