واکاوی افزایش تصادف در سه استان حادثه خیز کشور؛
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۰۰
کد مطلب: 372
 
گروه اجتماعی - زهرا میرزاخانی: بر اساس آماری که روز گذشته «داریوش امانی» مدیر مرکز مدیریت راه‌ها در اختیار رسانه‌ها قرار داد، از ابتدای امسال تاکنون بیش از۱۴ هزار فقره تصادف در جاده‌های کشور رخ داده است که بیشترین مورد آن مربوط به سه استان گیلان، گلستان و آذربایجان‌غربی می‌شود.

نمایندگان مجلس در گفت‌و‌گو با «حمایت» جاده‌های غیراستاندارد، هجوم مسافران به جاده‌ها در برخی از ماه‌های سال و تردد موتورسیکلت‌ها را سه متهم این افزایش آمار تصادفات اعلام می‌کنند.

ناآشنایی مسافران با جاده‌ها
نماینده رشت تقصیر را به گردن جاده‌های استان انداخت و به «حمایت» گفت: آمار رسمی را پزشکی قانونی باید اعلام کند اما در کل ما هم قبول داریم که استان گیلان درصد بالایی از تصادف‌های کشور را به خود اختصاص می‌دهد و علت این اتفاق نیز تردد در جاده‌های غیراستاندارد است.
«جبار کوچکی نژاد» افزود: در سال‌های اخیر تصادف جاده‌ای به اتفاقی معمولی برای مردم ما تبدیل شده است؛ بیشتر مردم استان که در حاشیه جاده‌ها زندگی می‌کنند کشاورز هستند و گاهی بعد از کار برای رفتن به خانه با وسایل کشاورزی وارد جاده و دچار حادثه‌ می‌شوند.
به گفته این بهارستان‌نشین در این میان باید به حجم مسافرانی که به این استان بخصوص در ایام تعطیل روی می‌آورند نیز توجه کرد.
وی در این باره توضیح داد: مسافرانی که به استان گیلان سفر می‌کنند اغلب با جاده‌های این استان آشنایی ندارند و به همین علت در جاده‌های فرعی یا جاده‌هایی که دو شهر به هم متصل می‌شوند و مردم در آن تردد دارند با آنان تصادف می‌کنند.
نماینده مردم رشت با بیان اینکه برای رسیدگی به موضوع تصادف‌های استان گیلان در حال رایزنی با مسئولان مربوطه هستیم، تاکید کرد: هدف ما استانداردسازی جاده‌ها به وسیله تعریض و نصب بیشترعلایم هشدار دهنده است؛ البته تجهیز بیمارستان‌ها نیز نقش مهمی در نجات مصدومان تصادف از مرگ و میر است که برای تحقق آن نیز در تلاش هستیم.

پل هوایی و حصارکشی هم به داد گلستانی‌ها نرسید
در لابه‌لای آمار، استان گلستان رتبه دوم را در تعداد تصادف‌های جاده‌ای به‌دست آورد. البته این را نیز باید در نظر گرفت که این منطقه به دلیل وضعیت اقلیمی ویژه، به شدت مورد توجه گردشگران قرار دارند و حجم سفر در جاده‌های این استان‌ بالاست؛ اما در کنار این مورد، نماینده گنبدکاووس نیز مقصر اصلی را جاده‌های این استان دانست و به «حمایت»‌ گفت: جاده‌های استان ما امنیت ندارند البته سعی کردیم این مشکل را رفع کنیم. به این منظور تعداد زیادی پل هوایی در جاده‌ها نصب کردیم که تأثیری در کاهش آمار تصادف‌ها نداشته است.
به گفته «سلیمان عباسی» بعد از پل هوایی، طرح حصارکشی در جاده‌های این استان به‌خصوص آنها که حجم ترافیکی بیشتری دارند اجرا می‌شود، اما اجرا شدن این طرح نیز آنقدر تأثیرگذار نبوده است تا رتبه دومین استان تصادف‌خیز را از گلستان بگیرد.
وی استفاده تفریحی از خودرو و ویراژ دادن‌های غیر مجاز جوانان با موتورسیکلت را بعد از جاده‌های غیراستاندارد، دومین عامل بروز تصادف‌های این استان اعلام کرد و ادامه داد: رسانه‌های داخلی استان و صدا و سیما باید با فرهنگ‌سازی و آموزش خطرات ناشی از این کار، مردم را در امان نگه دارند.
به گفته عباسی برای رفع این مشکلات در استان گلستان جلسه‌های متعددی با استاندار برگزار شده است و ایشان قصد دارند با ارایه راهکارهای موثری از سوی دستگاه‌های مرتبط مانند پلیس و صدا و سیما، آمار تصادف‌ها را در گلستان کاهش دهند.

آذربایجان‌غربی و جاده‌هایی در انتظار نوسازی
وقتی نوبت به آذربایجان‌غربی می‌رسد آمار عجیب‌تر می‌شود زیرا این استان در حالی رتبه سوم تصادف‌های جاده‌ای کشور را دارد .
نماینده مردم پیران‌شهر در مجلس شورای اسلامی در این باره به «حمایت» توضیح داد: جاده‌های استان ما نیاز به بازسازی دارد زیرا بیش از۳۰ سال از آخرین بازسازی جاده‌ای در این منطقه می‌گذرد.
«رسول خضری» با بیان اینکه بین شهرهای استان، پیرانشهر به تنهایی ۴۵ درصد از حوادث جاده‌ای را به خود اختصاص می‌دهد، توضیح داد: طبق ماده‌های ۱۶۳ و ۱۶۴ قانون برنامه پنجم توسعه، وزارت راه و شهرسازی موظف است هرسال ۱۰ درصد از جاده‌هایی را که
حادثه خیز هستند بازسازی کند اما این نوسازی در استان ما ۱ درصد هم نبوده است و به همین علت از وزیر راه و شهرسازی خواسته‌ایم تا به مجلس بیاید و در این باره به نمایندگان مردم توضیح دهد.
وی با ابراز تأسف از وضعیت بسیار بد جاده‌های استان آذربایجان‌غربی، گفت: اگر برابر قولی که مسئولان در سال‌های گذشته داده بودند فقط هر سال ۲ کیلومتر جاده در استان ما نوسازی شده بود به طور حتم الآن استان سوم در زمینه آمار بالای تصادف‌های جاده‌ای نبودیم.
نماینده مردم پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزیر راه و شهرسازی در دیداری که سال گذشته از جاده‌های استان آذربایجان‌غربی داشت قول داد به وضعیت این جاده‌ها رسیدگی کند، اظهار کرد: این قول هرگز عملی نشد و به همین علت تصمیم گرفتیم خودمان دست به کار شویم و رفع این مشکل را به بخش خصوصی واگذار کنیم.
به گفته وی کارگروهی برای ساماندهی جاده‌های این استان تشکیل شده است که با همکاری مدیر کل راه و شهرسازی و دعوت از بخش خصوصی خیلی زود ساخت آزادراهی از کمرچین به پیرانشهر و متصل به آزاد راه تهران-ارومیه در دستور کار قرار خواهد گرفت.
خضری در پایان در این باره نیز توضیح داد: تاکنون بخش دولتی هیچ اقدامی برای استانداردسازی جاده‌های استان آذربایجان غربی نکرده است
و به همین علت تصمیم گرفتیم با
تشویق بخش خصوصی و با پیشنهاد اخذ عوارض در جاده‌ای که احداث می‌کنند، گرهی از این مشکل چندین ساله باز کنیم.
Share/Save/Bookmark