سخنان ریاست کانون وکلای دادگستری استان اصفهان در همایش "بزرگداشت روز جهانی زن"
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۲۲:۰۸
کد مطلب: 2210
 
مصادف با هشتم مارچ روز جهانی زن در تاریخ 16/12/97 و به همت کمیسیون های بانوان، کارآموزی و روابط عمومی، همایش "بزرگداشت روز جهانی زن" در کانون وکلای دادگستری اصفهان برگزار شد. 
لیلا رئیسی، ریاست هیات مدیره کانون وکلای دادگستری اصفهان در ابتدای این همایش، پس از تبریک سالروز گرامیداشت روز جهانی زن به جامعه حقوقی کشور و همکاران وکیل به ویژه بانوان وکیل، از ارتباط روز جهانی زن با کانون وکلا و حرفه وکالت صحبت کرد. 
دکتر رئیسی با تاکید بر اینکه موضوعاتی چون حقوق بشر از جمله حقوق زنان اساسا از بحث های زیربنایی و اصلی نظام های حقوقی است، گفت: "وکلا بعضا از برخوردهای  نامناسب برخی مراجع شکایت دارند. این برخوردها ریشه در این امر دارد که ممکن است نگاه جامعه به انسان نگاه درستی نباشد. افراد در جامعه حقوقی دارند که شان انسانی در راس همه این حقوق قرار دارد. اما متاسفانه در مواردی شاهد هستیم که شان انسان مشروط به برخی ضابطه های بی پایه شده است. این ضابطه های بی اساس گاهی در حرفه وکالت و در مقام دفاع از انسان نیز خود را نشان می دهد. چنانکه می بینیم اگر یک وکیل بخواهد از یک قاتل دفاع کند، بعضا با مواخذه برخی از افراد در جامعه رو به رو می شود، در حالیکه اگر هویت انسان بما هو انسان مورد توجه قرار گیرد، دفاع از یک قاتل که در درجه نخست یک انسان بوده و دارای حق دفاع است، نه غیر قانونی است و نه غیر اخلاقی." 
دکتر رئیسی در ادامه با اشاره به اینکه یکی از این ضابطه های بی اساس، ضابطه جنسیتی است که جامعه را به دو گروه زن و مرد تقسیم می نماید، گفت: " وجود این ضابطه های تبعیض آمیز  در سطوح گوناگون جامعه از نهاد خانواده گرفته تا بخش های مدیرتی جامعه در مواردی دیده می شود. بهترین مثال خشونت های کلامی، روانی، فیزیکی و اجتماعی علیه زنان است که متاسفانه در خیلی جوامع دیده می شود. تبعیض علیه انسانها سبب می شود جامعه از بهره مندی  و استفاده از توانایی ها و استعدادهای نیمی از اعضای خود محروم بماند." 
وی با تاکید بر اینکه یکی از شاخصه های توسعه پایدار، توسعه پایدار انسانی است، ریشه بسیاری از تبعیض ها را در فرهنگ جامعه دانست، چرا که برخی اوقات قانون تلاش نموده این تبعیض ها را حذف کند، اما فرهنگ نادرست، اجازه اجرای  قانون را نیز نمی دهد. 
رئیس هیات مدیره کانون وکلای دادگستری اصفهان سخنان خود را اینگونه ادامه داد: " روزهایی مثل روز جهانی حقوق بشر و روز جهانی زن بهانه ای است تا جایگاه انسانی افراد در جامعه را یادآوری کند و به ما گوشزد نماید که نگاهمان به انسان ها باید فارغ از هرگونه تبعیض نژادی یا جنسیتی باشد، ما باید تبعیض های موجود را آسیب شناسی کنیم و در رفع آن بکوشیم، زیرا ذینفع رفع تبعیضها و نگاه درست به انسانها، همه انسان ها هستند، همانگونه که قربانی این تبعیض ها نیز نه فقط شخص زیان دیده بلکه کل افراد جامعه هستند." 
 
وی در پایان به وکلا  توصیه نمود ضمن توجه به مباحث زیربنایی همچون حقوق بشر نگاه خود به حرفه وکالت را از صرفا توجه موردی به پرونده ها فراتر ببرند، چرا که این بحث های زیربنایی برای حرفه وکالت که بیشترین ارتباط را با حقوق بشر داشته و ابزار اجرا و دفاع از حقوق بنیادین افراد می باشد، بسیار لازم و ضروری است.

گزارش: وکیل زینب کیانی
کمیسیون روابط عمومی کانون وکلای دادگستری استان اصفهان؛ کمیته رسانه
Share/Save/Bookmark