توضیحات ریاست محترم کانون وکلای دادگستری اصفهان در خصوص چگونگی الزامی شدن دریافت گواهی موضوع ماده ۱۸۶
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۲۲:۴۸
کد مطلب: 1536
 

🔷 توضیحات  ریاست محترم کانون وکلای دادگستری اصفهان در خصوص چگونگی الزامی شدن دریافت گواهی موضوع ماده ۱۸۶
قانون مالیات های مستقیم مصوب ۹۴/۴/۳۱ جهت تمدید پروانه وکالت


🔸جهت اطلاع همکاران محترم
به منظور شفاف سازی و رفع هرگونه شائبه یا اخبار غیر رسمی و ناصحیح در خصوص اجرای ماده ۱۸۶قانون اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۹۴/۴/۳۱ به اطلاع میرساند:

🔹۱- ماده ۱۸۶ قانون اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم در تاریخ ۹۴/۴/۳۱ تصویب و از تاریخ ۹۵/۱/۱ لازم الاجرا گردیده است که در آن ماده تکلیف نموده :
"صدور یا تجدید یا تمدید کارت بازرگانی، پروانه کسب یا کار اشخاص حقیقی یا حقوقی از طرف مراجع صلاحیتدار منوط به ارائه گواهی از اداره امور مالیاتی ذیربط مبنی بر پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیات قطعی شده می باشد و در صورت عدم رعایت این حکم مسئولان امر نسبت به پرداخت مالیاتهای مزبور با مودی، مسئولیت تضامنی خواهند داشت"
مضافاً موضوع تعقیب کیفری مسئولان بلحاظ عدم رعایت ماده مذکور نیز مطرح می باشد.

🔹۲- هیأت مدیره دهم از بدو حضور در کانون وکلا دغدغه این امر را داشت و برای اتخاذ تصمیم صحیح جلسات متعددی را با اعضای محترم کمیسیون معاضدت مالیاتی برگزار و دراین زمینه نظریه کارشناسی و تخصصی کمیسیون و پیش نویس گواهی ماده ۱۸۶ موصوف را اخذ نموده است.
 ( که لازم است از زحمات تک تک اعضای محترم کمیسیون معاضدت مالیاتی تقدیر و تشکر نماییم)
متعاقبا هیأت مدیره به اتفاق آرا (اعم از اعضای اصلی و علی البدل ) رعایت و اعمال ماده ۱۸۶ و اخذ گواهی مربوطه را در زمان تمدید پروانه الزامی دانست و در تاریخ ۹۵/۶/۳۱ مصوب نمود که با وصف و پیرو اطلاع رسانی های قبلی مجدداً اجرای ماده مذکور و اخذ گواهی ماده ۱۸۶ از طریق تابلوی اعلانات ،  وب سایت کانون ، ارسال پیامک و... به اطلاع کلیه وکلا و کارآموزان محترم برسد .که اقدامات لازم دراین زمینه صورت گرفته و سوابق امر موجودمی باشد.

فلذا اعمال ماده ۱۸۶ تکلیف قانونی و مصوبه همه اعضای هیأت مدیره بوده و نظر شخص خاص در هیأت مدیره یا کمیسیون معاضدت مالیاتی نمیباشد.

🔹۳-  مناسب می بود که پس از تصویب ماده  ۱۸۶ اصلاحی قانون مالیات های مستقیم در تاریخ
 ۹۴/۴/۳۱ و ضرورت توجه و اجرای آن ،این امر  به اطلاع همکاران می رسید تا هم اکنون همکاران محترم  آگاهی های لازم در این خصوص داشته باشند، از این جهت که زیبنده نیست  وکیل دادگستری از تصویب قانون مالیاتی مرتبط به حرفه ی خود بی اطلاع باشد و جهل به قانون رافع مسئولیت نیست.
 و نیز انصاف و عقل سلیم هم حکم
نمی کندهمکارانی که پس از سالیان متمادی وکالت ،پرونده مالیاتی تشکیل نداده اند اکنون  هیأت مدیره کانون ، رئیس و نایب رئیس کانون متضامناً مسئول پرداخت بدهی مالیاتی آنها گردند.

 لازم به ذکر است بلحاظ عدم توجه و اهمیت لازم به مقررات مالیاتی اخیراً بصورت ناروا
" قریب به یک میلیارد تومان مالیات "
برای کانون وکلای دادگستری اصفهان تشخیص و تعیین گردیده که این هیأت مدیره بلافاصله  با تشکیل یک کارگروه ویژه با مدیریت نائب رئیس محترم کانون وکلا جناب آقای حسن صرام و حمایت و ارشاد و زحمات کمیسیون معاضدت مالیاتی کانون در مقام اعتراض و دفاع از حقوق کانون برآمده است.که امید است با پیگیری های لازم این مشکل بزرگ به نحوی حل شود.
 بدیهی ست که شما همکاران محترم حق پرسشگری دارید و هیأت مدیره های محترم هم مکلف به پاسخگویی می باشند.

🔹۴- در جریان تمدید پروانه و اخذ گواهی ماده ۱۸۶ ،همکاران با مشکلات خاص و غیر متعارف در ادارات امور مالیاتی مواجه گردیدند که بلافاصله  با همکاری و حضور کمیسیون محترم معاضدت مالیاتی و رئیس و نایب رئیس کانون وکلا (اقایان اسلامی و صرام) جلسه ای با معاونت محترم مالی اداره مالیاتی کل استان جناب اقای مزیکی تشکیل و در مدت ۲ ساعت مشکلات و موانع ایجاد شده برای همکاران تشریح شد که طی آن به منظور سهولت در صدور گواهی ماده ۱۸۶ بخشنامه شماره ۹۵-و-۵۲۱۲ مورخ ۹۵/۸/۱۸ در ۵ بند صادر و بلافاصله از طریق درج در سایت و تابلو اعلانات کانون وکلا و... به اطلاع همکاران رسیده است.

🔸امید است مراتب بالا همکاران عزیزی که از جریان و واقعیت امر آگاهی نداشته اند را آگاه ومطلع سازد و همکار یا همکارانی را که سهوا بر اخبار غیر رسمی و ناصحیح در این خصوص دامن زده اند را کمی به تأمل وادارد .
 
برای تمامی همکاران ارجمند آرزوی صحت،سلامتی و سربلندی دارم.
با احترام
اسدالله اسلامی
Share/Save/Bookmark