گزارش کارگاه کارآموزی ۱۵ آبان ماه 93
تاریخ انتشار : سه شنبه ۴ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۴۹
کد مطلب: 797
 
گزارش کارآموزی جلسه ۱۵ آبان ماه


کارگاه آموزشی کارآموزان وکالت در تاریخ ۱۵/۸/۹۳ با سخنرانی آقای محمدرضا قنبریان عضو علی البدل هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری اصفهان با موضوع وکالت های معارض و طرق زوال وکالت از منظر قوانین انتظامی و آشنایی با ساختار دادسرا و دادگاه انتظامی کانون وکلاتشکیل شد. اهم مباحث مطروحه به منظور دسترسی علاقمندان ارائه می شود.

در ابتدای این جلسه با توجه به لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری و آئین نامه لایحه قانونی استقلال وکلا، دادسرا به عنوان یکی از ارکان چهارگانه کانون وکلا معرفی شده و مباحث مرتبط با دادسرا در چند بخش به شرح ذیل مورد بررسی قرار گرفت:
۱. در باب صلاحیت دادسرا و چگونگی انتخاب دادستان و دیگر اعضا؛
۲. تصمیمات دادسرا که ممکن است به صورت قرار منع تعقیب یا کیفرخواست( ادعا نامه) و یا ... باشد؛
۳. انواع مجازات های انتظامی در دادگاه انتظامی که عبارتند از: اخطار کتبی، توبیخ با درج در پرونده، توبیخ با درج در روزنامه رسمی، تنزل درجه و ....
در ادامه به مسأله بررسی زوال وکالت در قانون مدنی و قانون وکالت اشاره شد، که از جمله طرق زوال وکالت در قانون مدنی عزل، استعفا ،موت یا جنون وکیل یا موکل، انجام دادن یا زوال امر متعلق وکالت، سفه وکیل یا موکل در وکالت با موضوع امور مالی و فساد عقدی که ضمن آن عقد وکالت به صورت شرط آمده است، می باشد. و از جمله طرق زوال وکالت در قانون وکالت عبارت است از : زوال وکالت در پرونده ای خاص، محروم شدن وکیل از اشتغال به حرفه وکالت در مقطعی از زمان، ابطال پروانه وکالت به صورت دائمی و تودیع پروانه.
و در پایان این جلسه به موضوع وکالت معارض پرداخته شد؛ در ابتدا و قبل از توضیح در خصوص معنای وکالت معارض در پاسخ به این سؤال که آیا قبول وکالت معارض از طرف وکیل تخلف است یا خیر ؟، اینگونه بیان شد که طبق ماده ۳۷ قانون وکالت مصوب ۱۳۱۵ "وکلا نباید بعد از استعفا از وکالت یا معزول شدن از طرف موکل یا انقضای وکالت به جهتی‌از جهات وکالت طرف مقابل یا اشخاص ثالث را در آن موضوع بر علیه موکل سابق خود یا قایم مقام‌قانونی او قبول نمایند و محاکم وکالت او را نباید در این مورد بپذیرند." در نتیجه و با توجه به بند دوم ماده ۸۲ آئین نامه لایحه قانونی استقلال وکلا، متخلف به مجازات انتظامی درجه ۶ محکوم می شود.
در تشخیص وکالت معارض باید به این مهم توجه نمود که با توجه به متن ماده ۳۷ قانون وکالت، آیا وکالت اخذ شده در همان موضوع است یا خیر؟؟(همان موضوع نه همان دعوا !!)، از طرفی باید دانست که در قبول وکالت معارض مسأله سوء نیت وکیل شرط نمی باشد پس حتی اگر وکیلی موکل سابق خود را به یاد نیاورد و وکالت طرف او را در همان موضوع برعهده گیرد باز هم مرتکب تخلف شده است.
مسأله مورد بحث دیگر در باب وکالت معارض زمان احراز تخلف است؛ که با توجه به متن ماده ۳۷ قانون وکالت، زمان قبول وکالت، زمان تخلف محسوب می شود؛ در نتیجه صرف تنظیم وکالتنامه معارض تخلف محسوب شده و لزومی ندارد حتما به دادگاه ارائه شود.
در رابطه با اشخاص حقوقی نیز وکالت معارض قابل طرح است، که در این مورد باید به ماده ۸۰ آئین نامه لایحه قانونی استقلال وکلا رجوع نمود.
Share/Save/Bookmark