مشاور مالیاتی رئیس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان:
وکلا و کارآموزان فاقد پرونده‌ی مالیاتی هر چه سریع‌تر تشکیل پرونده داده و در سامانه‌ی مالیاتی ثبت‌نام کنند
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۸ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۲۲:۵۵
کد مطلب: 3148
 
مشاور مالیاتی رئیس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان گفت: وکلا و کارآموزان فاقد پرونده ی مالیاتی، لازم است هر چه سریع تر، نسبت به تشکیل پرونده و ثبت نام در سامانه ی مالیاتی اقدام لازم را انجام دهند.
وکیل محمودرضا شجاعی صبح امروز در گفتگو با روابط عمومی کانون وکلای دادگستری استان اصفهان با اشاره به مواد 1، 93، 95 ، 97، 169، 169 مکرر و تبصره 3 ماده 177 قانون مالیاتهای مستقیم وآیین نامه های اجرائی و دستورالعمل های مربوطه و نیز نامه 5665/ 104/ ص مورخ 07/02/99 مدیر کل امور مالیاتی استان اصفهان، اظهار داشت: وکلا و کارآموزان وکالت، به عنوان صاحب شغل و درآمد، در اجرای تکالیف و وظایف قانونی مربوط به امور مالیاتی ملکف اند با مراجعه به حوزه مالیاتیِ آخرین محل اشتغال مندرج در پروانه، نسبت به تشکیل پرونده فیزیکی مالیاتی و ثبت نام در سامانه مالیاتی و انجام مراحل ثبت نام (45 گام مندرج در سامانه) و یا ویرایش اطلاعات اقدام نمایند.
وی افزود: عدم انجام تکالیف مالیاتی مذکور دربردارنده مشکلاتی از جمله تعارض محل اشتغال با محل حوزه مالیاتی ذیصلاح در سامانه مالیاتی، عدم پذیرش اظهارنامه مالیاتی به جهت عدم ارسال اظهارنامه به مرجع مالیاتی ذیصلاح، عدم امکان استفاده از تسهیلات و معافیت های مالیاتی، تعلق جرائم قانونی و اخذ گواهی ماده 186 قانون مالیات های مستقیم خواهد بود.
وی تصریح کرد: لازم است تمامی وکلا و کارآموزان محترم وکالت عضو کانون وکلای دادگستری استان اصفهان در اسرع وقت نسبت به انجام مراتب فوق اقدام نمایند تا متحمل تبعات غیر قابل جبران آن نگردند.
مشاور مالیاتی رئیس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان اظهار داشت: متاسفانه در چند ماه گذشته علی رغم هماهنگی ها و مکاتبات صورت گرفته توسط ریاست محترم کانون با امور مالیاتی استان اصفهان به منظور انجام پروسه اخذ گواهی ماده ۱۸۶ قانون مالیات‌های مستقیم به صورت الکترونیکی، به دلیل عدم تکمیل زیرساخت‌های نرم‌افزاری که می بایستی از طریق سازمان امور مالیاتی کشورانجام شود، امسال نیز همکاران محترم همانند سنوات گذشته جهت اخذ گواهی مذکور، با در دست داشتن استعلام کانون که از سایت استخراج نموده‌اند به حوزه مالیاتی مربوطه مراجعه و به صورت حضوری، مراحل اخذ گواهی مذکور را انجام دهند.
وکیل شجاعی افزود: حوزه مالیاتی، گواهی ماده ۱۸۶ قانون مالیات‌های مستقیم را برای همکارانی که دارای پرونده فیزیکی مالیاتی در آن حوزه بوده و مراحل ثبت نام دریافت کد اقتصادی (۴۵گام) را در سایت سازمان امور مالیاتی کشور طی کرده باشند، صادر و در اختیار آن ها قرار می‌دهد.
وی تصریح کرد: قطعیت یا عدم قطعیت مالیات عملکرد سنوات قبل تأثیری در صدور گواهی مذکور ندارد و صرفا مراتب تصفیه یا عدم تصفیه مالیات مربوط به عملکرد سنوات قبل یا ترتیب پرداخت دادن آن یا در حال رسیدگی بودن آن در گواهی صادره درج خواهد شد.
مشاور مالیاتی رئیس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان اظهار داشت: اجرای رویه حاکم بر امور مالیاتی نسبت به همکارانی که وظایف قانونی خود مربوط به امور مالیاتی را انجام نداده یا ترتیب پرداخت مالیات قطعی شده سنوات قبل را نداده باشند، حسب نظر حسابرس مالیاتی می‌تواند موانعی (مثل لزوم استعلام از حوزه مالیاتی قبل یا لزوم تشکیل پرونده فیزیکی مالیاتی در آخرین حوزه مالیاتی ‌غیره) را برای صدور گواهی مذکور ایجاد کرده تا نسبت به رفع آن موانع توسط مؤدی اقدام گردد.
وکیل شجاعی با بیان این که پیشنهاد می‌شود با توجه به اینکه در چنین مواردی، پروسه صدور گواهی نیازمند زمان بیشتری می‌باشد، همکاران محترم در اسرع وقت به حوزه مالیاتی مربوطه مراجعه نموده تا در بازه زمانی مدت تمدید پروانه با مشکل مواجه نگردند.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر این که آیا ثبت نام در سامانه پایانه فروشگاهی و سامانه ی مودیان برای وکلا الزامی است، تصریح کرد: به موجب ماده ۲فانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان مصوب ۱۳۹۸، کلیه اشخاص مشمول، مکلف اند به ترتیبی که سازمان امور مالیاتی کشور مقرر می‌کند نسبت به ثبت نام در سامانه مؤدیان اقدام و از پایانه فروشگاهی استفاده نمایند ‌و صورتحساب های خود را از طریق سامانه برای سازمان ارسال نمایند.
مشاور مالیاتی رئیس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان اظهار داشت: هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۰/۱/۲۲ خود به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی، اشخاص حقیقی موضوع مواد ۸۱ و ۱۴۲ قانون مالیات‌های مستقیم و صاحبان مشاغل گروه سوم موضوع آیین نامه اجرایی ماده ۹۵ اصلاحی قانون اخیرالذکر مصوب ۱۳۹۴را از ثبت نام در سامانه معاف نمود؛ اما در تبصره همین مصوبه مشمولین فراخوان شماره  ۲۶۸/۳۰۱۹۲ / د مورخ ۹۸/۷/۱ سازمان امور مالیاتی  کشور (که وکلا و کاراموزان وکالت نیز مشمول این فراخوان بودند) را از این مصوبه مستثنی نمود.
وکیل شجاعی افزود: وکلا و کاراموزان وکالت نیز مکلفند در سامانه مذکور ثبت نام و صورتحساب صادر کرده و برای سازمان ارسال کنند.
وی تصریح کرد: در همین راستا صندوق حمایت، پس از چندین ماه مذاکره با سازمان امور مالیاتی و تنظیم تفاهم نامه ای، موفق به ساخت لینک نرم افزاری در این خصوص شد که با نصب اپلیکیشن مربوطه می‌توانند به سامانه مؤدیان، به منظور ارسال صورتحساب به سازمان امور مالیاتی کشور متصل گردند.
مشاور مالیاتی رئیس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان اظهار داشت: پس از ورود به لینک مربوطه (که از طریق صندوق حمایت برای همکاران به صورت پیامک ارسال شده یا با ورود به سایت صندوق حمایت به آن دسترسی پیدا خواهند نمود) و درج اطلاعات خواسته شده مثل کد رهگیری، کد کاربری، رمز عبور، مراحل ثبت نام را به پایان رسانیده و پس از پرداخت مبلغ ۱۰۰۰۰۰ریال حق عضویت سالیانه اپلیکیشن مربوطه نصب نمایند ‌پس از نصب اپلیکیشن و ورود به آن، از سازمان امور مالیاتی برای ایشان پیامک تائید ثبت نام ارسال می‌گردد.
وکیل شجاعی هم چنین در پاسخ به این سئوال که سوال که آیا با وجود ثبت نام وکلا و کاراموزان در سامانه ارائه شده توسط صندوق حمایت از وکلا، نیازی به داشتن پایانه فروشگاهی یا همان دستگاه پوز هست یا خیر بیان داشت: هرچند صندوق حمایت اعلام نموده که ثبت نام در این سامانه، وکلا و کاراموزان وکالت را از داشتن دستگاه پوز بی نیاز می سازد، اما هفته گذشته ریاست محترم کانون وکلای دادگستری اصفهان، مراتب را از مدیر کل محترم امور مالیاتی استان اصفهان استعلام نمود که موضوع در حال بررسی است و پس از دریافت پاسخ آن اداره، ضرورت یا عدم ضرورت داشتن دستگاه پوز اطلاع رسانی خواهد شد.
انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark