وکیل سجادیه:هیچ نهاد و مرجعی حق اصلاح آیین نامه لایحه قانونی استقلال کانون وکلا را ندارد
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۵۴
کد مطلب: 2608
 
🔻امیرحسین سجادیه بازرس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری و عضو هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری اصفهان:

🔸ما رخ ز شکر افروخته با موج و بحر آموخته
زان سان که ماهی را بود دریا و طوفان جان فزا
“مولانا”

🔸در طول این سال‌ها تلاش‌های فراوانی شده تا نهاد وکالت دادگستری ناتوان گشته و از آن پوسته‌ای ظاهری باقی بماند به کیفیتی که وکیل در حد نایب و وکیل مدنی آنچنان که در کتب فقهی آمده، پایین آمده و از استانداردهای جهانی‌اش فاصله بگیرد و البته که هیچ کدام از این کوشش‌ها موفق نبوده و نهاد مستقل وکالت همچنان در این دریای خروشان برقرار مانده است.

🔸در این میان اسفندماه که اصولا می‌بایست روزگار جشن و شادی و‌کلا در جهت گرامی داشت سالروز تصویب لایحه قانونی استقلال کانون باشد؛ به کابوس نهاد وکالت بدل شده است. تقریبا هرسال، پیش از فرارسیدن سال نو، عیدی و تحفه‌ای به وکلای دادگستری داده می‌شود و امسال نیز در میانه بحران فراگیری بیماری نفس گیر، هدیه‌ای بر همان سیاق و البته با عیاری بیشتر از پیش، پیش‌کش نهاد وکالت شده است. معاون محترم قضایی قوه قضاییه نامه‌ای خطاب به روسای بیست و پنج کانون کشور و اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران ارسال نموده‌اند بدین مضمون که آیین نامه لایحه قانونی استقلال کانون وکلا نیاز به اصلاح دارد و ریاست محترم قوه نیز چنین تشخیص داده‌اند؛ لذا مقرر است کانون‌های وکلا ظرف کم‌تر از یک ماه پیشنهادات خود را ارائه نمایند.

🔸نگارنده این نامه مستند خود را ماده بیست و دو لایحه قانونی استقلال کانون وکلا عنوان نموده اند. این ماده اشعار می‌دارد: «کانون وکلا با رعایت مقررات این قانون آیین‌نامه‌های مربوط به امور کانون از قبیل انتخابات و طرز رسیدگی به تخلفات و نوع تخلفات و‌ مجازات آنها و ترفیع و کارآموزی و پروانه وکالت را در مدت دو ماه از تاریخ تصویب این قانون تنظیم می‌نماید و پس از تصویب وزیر دادگستری به موقع‌ اجرا گذاشته می‌شود.»

🔸مداقه در ماده مذکور چند نکته مهم را به خواننده آن گوشزد می کند: نخست این که نهادی که باید آیین نامه را تنظیم نماید کانون وکلاست و هیچ نهاد یا مرجع دیگری حق چنین اقدامی ندارد.
دوم این که قانونگذار مهلت دو ماهه برای این اقدام در نظر گرفته است و ظرف این زمان هم آیین نامه مربوطه توسط کانون وکلا تنظیم و به تصویب وزیر وقت دادگستری رسیده است. بنابراین حکم قانون به نحو اکمل و اتم در سال هزار و سیصد و سی و چهار صورت واقع به خود گرفته و خاتمه یافته است. حال چگونه است که پس از شصت و چهار سال به ناگاه به وضع آیین نیاز پیدا کرده ایم؟ آیا آیین نامه موجود ایراد و اشکالی در روند اداره کانون ایجاد کرده است؟ یقینا چنین نیست. شصت و چهار سال است که کانون های وکلای دادگستری امور خود را با لایحه قانونی استقلال و آیین نامه آن اداره کرده اند. حتی پس از تصویب قانون کیفیت اخذ پروانه نیز کانون ها با استفاده از همین آیین نامه و تطبیق آن با قانون کیفیت اخذ پروانه به مسیر خود ادامه داده اند.
سوم این که به موجب حکم ماده مزبور، مرجع تصویب کننده آیین نامه امکان دخل و تصرف در آن را ندارد. به بیان دیگر لازمه استقلال کانون وکلا این است که آیین و شیوه کار این نهاد توسط خودش تعیین و اعمال شود به همین واسطه گفته شده آیین نامه را کانون وکلا تنظیم نماید و صرفا تصویب وزیر دادگستری به آن جنبه اجرایی داده است.
چهارم این که مقام تصویب کننده این آیین نامه، وزیر دادگستری است و با عنایت به این که لایحه قانونی استقلال کانون و آیین نامه آن مطلقا امری قضایی نبوده و مربوط به تشکیلات قضایی نیست؛ تفویض اختیار وزیر دادگستری به رییس قوه قضاییه در این رابطه ادعایی ناصواب و ناشی از برداشت نادرست از نظریه شورای نگهبان است.

🔸در نیمه اسفندماه پاسخی از ناحیه روسای کانون های وکلای دادگستری سراسر کشور و اتحادیه؛ متضمن موارد مذکور؛ خطاب به معاون محترم قوه قضاییه داده شد و....

 متن کامل را در لینک زیر مطالعه نمایید

https://www.ilna.news/fa/tiny/news-892761

🔺 منبع: خبرگزاری ایلنا ۱۳۹۹/۰۱/۱۲
 
 به نقل از روابط عمومی اتحاديه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران






روابط عمومی کانون وکلای دادگستری استان اصفهان
Share/Save/Bookmark