نشست مشترک کانون وکلای اصفهان و موسسه معاضدت با حضور نماینگان سازمان زندان ها برگزار شد.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۱۹
کد مطلب: 2168
 
در تاریخ 15 بهمن ماه 97 نشست مشترک کانون وکلای اصفهان و موسسه معاضدت کانون اصفهان با حضورر نماینگان سازمان زندان ها در خصوص بررسی راهکارهای اجرای تفاهم نامه ی فیمابین در خصوص آموزش زندانیان، در محل کانون برگزار شد. 
 
در ابتدای نشست دکتر یاسین صعیدی در مورد بحث آموزش گفت:"به موجب تفاهم نامه منعقده بين کانون وکلا و سازمان زندان ها مقرر شده است كه در موضوعات مختلف از جمله در زمینه آموزش همکاری داشته باشیم و این آموزش بسته به اینکه چه سر فصل هایی دارد و مخاطبین ما چه کسانی هستند متفاوت است. 
وی افزود: "در مورد سرفصل های آموزش موضوعات حتی بین مددکار و زندانی هم متفاوت است و قبل از آموزش، ابتدا باید نیازسنجی شود."
 
پس از آن آقای پهلوانی گفت: "امیدواریم این تعامل همچنان که وجود داشته، ادامه پیدا کند. ابتدایی ترین وظیفه سازمان، اصلاح مجرمین با آگاهی هایی است که به آنها داده می شود. در مورد آموزش فصل هایی که نیاز است، بیشتر مربوط به تسهیل آزادی، آموزش قوانین جدید و تغییر نگرش در مددجو است که موجب لغزش مجدد نشود که این روند با توجه به فرآیندهای قانونی که وجود دارد به موقع برای مددجوها انجام شود و به کاهش هدفمند جمعیت کیفری منتهی شود. امیدواریم که شما به عنوان متولیان حقوق و قانون راهکارهای برون رفت از این مشکل را فراهم آورید."
 
در ادامه وکیل شفیع زاده، رئیس موسسه معاضدت کانون وکلای اصفهان با اشاره به موارد صورتجلسه تنظیمی از جمله ایاب و ذهاب و نحوه حضور مستشاران موسسه معاضدت در زندان ها گفت که تقریبا تمام مشکلات و مسائل مربوطه مرتفع گردیده است و افزود: "در رابطه با کسانی که در حال طی کردن محکومیتشان هستند، مستشاران ما  به دلیل قطعی شدن محکومیت و بسته شدن پرونده در زمينه مساعدتهاي قانوني در زمان اجراي مجازاتها از قبيل عفو ، ازادي مشروط و...مي توانند کمکهايي انجام دهند و بحث مهمتر پرونده های حقوقی آنهاست که بعضی از آنها پس از محکومیت کیفری و ورود به زندان با پرونده های حقوقی از جمله طلاق و مهریه مواجه می شوند. البته که ما در صدد کمک به ابن افراد نیز هستیم و با استفاده از اطلاعاتی که مددکاران در اختیار ما قرار می دهند می توان بدون حضور شخص در موسسه و آوردن مدارک به آنها کمک کرد. در رابطه با آموزش ما دو بحث داریم یکی آموزش مددکاری و دیگری آموزش کارکنان. ما منابع مکتوب بسیار خوبی داریم. باید سطح و تحصیلات مددکار و اطلاعات حقوقی وی در اختیار قرار گیرد و دسته بندی های لازم صورت گیرد تا نیروهای لازم توسط کمسیون آموزش برای این موضوع قرار داده شود؛ زیرا بحث معاضدت با آموزش متفاوت است. ما اگر بحث آموزش را برای مددکاران به صورت تخصصی و عمومی اختصاص دهیم و برای زندانیان، تعداد مستشاران اعزامی را اضافه نماییم و به همراه مشاوره آموزش را قرار دهیم جوابدهی و ماندگاری بهتری دارد."
وی گفت: "بهتر این است تا از طریق مستشاران معاضدت، با انتخاب دو نماینده ابتدا سرفصل ها تعیین شود و پس از اجرای آن از طریق روابط عمومی و کمیسیون آموزش با معرفی اساتید این مهم انجام پذیرد."
 
سپس وکیل مقصودی بیان نمود: "یکی از ضروریات برای بحث آموزش تامین نیروی آموزش دهنده و تجربی است و باید حقوق زنده را به صورت علمی بتوان آموزش داد. از زاویه دید آموزش اگر بخواهیم حق مطلب را برای جامعه هدف ادا کنیم ساز و کار ویژه ای می خواهد. به نظرم چون کمیسیون آموزش فلسفه اش برای این امر اختصاص پیدا کرده می تواند کمک خوبی برای موسسه معاضدت باشد. لذا باید این دو قطب همکاری داشته باشند. استفاده از همکاران معاضدت و مدرسین با توجه به آیتم هایی که در زندان مورد نظر است، چه شخصیت ها و توانایی ها و مهارت هایی را می طلبد و بسته به آن باید نیرو جذب کرد."
 
پس از آن آقای نعمت اللهی از مسولين اداره كل زندانهاي استان مخاطبین آموزش را، به سه دسته تقسیم نمود: 1) زندانیان که خود به دو بخش تقسیم میشود محکومین و متهمین 2) پرسنل کادر که یک شاخه کادر و شاخه دیگر کادر پاسیار 3) خانواده زندانیان. که بعضی از آنان نیاز به آموزش مقطعی دارند و همچنین یکسری آموزش های عمومی که زندانیان از اصطلاحات حقوقی و عمومی بهره مند شوند، که باید افراد با توجه به شرایط از جمله تحصیلات طبقه بندی شوند. 
در پایان آقای ادیب، مددكار كانون اصلاح و تربيت پیشنهاد داد به خاطر نظم و روند بهتر آموزش 5 نفر مددکار خبره از کل مددکاران که با زندانیان در ارتباط هستند، مورد آموزش قرار بگیرند و نیاز سنجی شده و سرفصل ها تعیین و سپس مورد اجرا و آموزش قرار گیرد.

گزارش: وکیل رویا اسدیان
روابط عمومی کانون وکلای دادگستری اصفهان؛ کمیته رسانه 
Share/Save/Bookmark