رییس کانون وکلای دادگستری اصفهان
دادرسی عادلانه اولین حق اساسی انسان‌هاست
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۴ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۰۱:۳۴
کد مطلب: 1781
 
سی و هفتمین مراسم تحلیف کارآموزان وکالت  شامگاه سه شنبه دوم آبان ماه در سالن امیرکبیر دانشگاه آزاداسلامی واحد اصفهان با حضور جمعی از مدعوین من جمله قضات دادگستری ، معاونین قضایی دادگستری، حفاظت دادگستری، نماینده مجلس و معاون وزیر دادگستری، شهردار منطقه ، اعضای شورای شهر ، رییس سازمان زندانها و خانواده های کارآموزان برگزار شد.
حسن صرام ریاست کانون وکلای دادگستری اصفهان، ضمن خیرمقدم به قضات و مقامات اداری، معاونت وزیردادگستری، وکلای حاضر، کارآموزان وخانواده های آنان، به لحاظ مصادف
قانونگذار حرفه وکالت را شغلی شریف دانسته است و کمتر حرفه ای ازدیدگاه قانونگذار شریف محسوب میگردد
بودن  ماه صفر و شب شهادت حضرت رقیه(س) با مراسم تحلیف کارآموزان ،به حضار و مدعوین ایام سوگواری را تسلیت گفت. وی در ادامه با اشاره به اینکه پیام عاشورایی دفاع ازحق ، مبارزه با ظلم و باطل ،عزت نفس ومدافع از حق بودن می باشد، به وکلایی که با ادای سوگند در این راه قدم گذارده اند  خوش آمد گفت.
وی در ابتدای سخنانش به وکلای جدید، توصیه نمود قدر و ارزش شغلی که به آن وارد شدند را بدانند و با اشاره به سوگند یاد شده افزود: قانونگذار حرفه وکالت را شغلی شریف دانسته است و کمتر حرفه ای ازدیدگاه قانونگذار  شریف محسوب میگردد.
صرام، در همین راستا به گذشته حرفه وکالت اشاره کرد و اظهار داشت: در زمان گذشته وکالت، صرفا نیابت عادی از جانب موکل تلقی می گردید و به نوعی وکیل یک مراجعه کننده ساده به دادگستری تلقی میشد.
در ادامه، رییس کانون وکلای دادگستری اصفهان جایگاه امروز و متفاوت وکیل دادگستری را چنین شرح داد که نگاه جهانی و همچنین نگاه قوانین کشور ایران ، آن رویکرد سابق نیست و جایگاهی
در جهان، اولین حق اساسی شناخته شده، دادرسی عادلانه است
فراتر از یک "نیابت ساده"جای تصورات گذشته را گرفته است، به گونه ای که قانونگذار در مقام بلندمرتبگی حرفه وکالت، آن را شغلی شریف نامیده است.
صرام در تکمیل سخنانش به منظور چرایی شریف شناخته شدن حرفه وکالت، به دادرسی عادلانه اشاره کرد و اظهار داشت:در جهان، اولین حق اساسی شناخته شده، دادرسی عادلانه است چرا که اگر امنیت  قضایی وجود نداشته باشد اشخاص نمیتوانند در روابط خانوادگی، معاملات، روابط اجتماعی و روابط خود باحاکمیت و جامعه احساس امنیت کنند. وی افزود: دادرسی عادلانه حقی است که درقانون اساسی تمام کشورها از جمله اصل سوم قانون اساسی کشور ایران ذکر شده که هفت رکن دارد:
اصل برائت، تفهیم اتهام به متهم، قاضی مستقل، حق دفاع و برخورداری از وکیل مستقل، منع شکنجه، حق سکوت در مقام تفهیم اتهام
اصل برائت، تفهیم اتهام به متهم، قاضی مستقل، حق دفاع و برخورداری از وکیل مستقل، منع شکنجه، حق سکوت در مقام تفهیم اتهام و رکن مهم دیگر دفاع است که وکیل دادگستری وظیفه دفاع را بر عهده دارد.
و رکن مهم دیگر دفاع است که وکیل دادگستری وظیفه دفاع را بر عهده دارد.
صرام در ادامه اظهاراتش بیان داشت: جهان به این نتیجه رسیده است که باید مقام دفاع، شخصی خارج از قوه قضاییه باشد تا متهمی که در دادگاه قرار می گیرد احساس کند خارج ازقوه قضاییه و توسط مرجع مستقل مورد دفاع قرارمیگیرد و نتیجتا" احساس امنیت نماید، بنابراین حرفه وکالت به این دلیل شریف شناخته شده است که باحق ،عدالت و دفاع از حق متهم ارتباط مستقیم دارد. وی افزود: در قوانین کشور ایران در اصل 35قانون اساسی حق برخورداری از وکیل مستقل برای همه آحاد ملت دردادگاهها محترم شمرده  شده است و نیز ماده 348 قانون آیین دادرسی کیفری برای حضور وکیل در دفاع ازحقوق متهم، در جرایم مهم اهمیت ویژه ای قائل شده چنانچه اگر درجلسه دادگاه ،وکیل دادگستری حضور نداشته باشد آن جلسه بی اعتبارتلقی شده و به قاضی اجازه تشکیل جلسه نمیدهد.
وی از قانون تصویبی مجمع تشخیص مصلحت نظام درسال ۱۳۷۵ یاد نمود که در آن وکیل را در مقام دفاع، هم شأن قاضی قرار میدهد. صرام با تأکید به این موضوع که شرافت حرفه وکالت به واسطه اهمیت وکیل در دادرسی عادلانه است به نقش حمایتگر وکلا اشاره کرد و بیان داشت : هر کسی در جان، مال، ناموس و آبروی خود با نزدیکان خود احساس نا امنی وخطر میکند اولین اقدامی که انجام میدهد مراجعه به وکیل است چراکه افراد برای دفع خطر ازخود یا نزدیکان،به وکلا رجوع میکنند. وی سپس افزود:
حرفه وکالت به این دلیل شریف شناخته شده است که باحق ،عدالت و دفاع از حق متهم ارتباط مستقیم دارد
ازسوی دیگر، در دنیای متمدن امروزی با وضع قوانین تجاری و صنعتی گسترده، توسعه ارتباطات و...افراد، خود به تنهایی نمیتوانند قوانین راشناسایی و تفسیر کنند و حق و حقوق خود را تشخیص دهند که این امر نیز حضور هر چه بیشتر وکلا را میطلبد و اینگونه نقش و جایگاه وکیل روز به روز بیشتر وپررنگ تر میشود.

صرام در ادامه سخنانش از وکلایی که در مراسم تحلیف، به جرگه وکالت دادگستری پیوستند خواست بر حذر باشند که با اقدامی اشتباه، حیثیت جامعه وکالت را خدشه دار نکرده ، و زحمات پیشکسوتان جامعه و حرفه وکالت را که با تمام هجمه هایی که وارد شده، همچنان پایدار باقی مانده اند را حفظ نموده و نقش و جایگاه وکلا را با آبرو عزت در جامعه پررنگتر نمایند.
وی در خاتمه سخنرانی خود،حمایت هر چه بیشتر خانواده های حاضر در مراسم  را نسبت به وکلای جدید خواستار شد و سخنان خود را با رباعی زیر به پایان رساند:
 
"با علم اگر عمل برابر گردد

کام دو جهان ترا میسر گردد

مغرور مشو به خود که خواندی ورقی

زان روز حذر کن که ورق بر گردد."
Share/Save/Bookmark