جزییات سی و یکمین همایش اتحادیه سراسری کانون های وکلای ایران در مصاحبه با ریاست کانون اصفهان
تاریخ انتشار : شنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۵۴
کد مطلب: 2078
 
❇️سی و یکمین همایش اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) مورخ 23 و 24 آبان ماه 1397 به میزبانی کانون وکلای تبریز در این شهر برگزار شد.
 
🔰در گفتگوی زیر دیدگاه های وکیل دکتر لیلا رییسی –رییس کانون وکلای دادگستری اصفهان- پیرامون رویدادهای همایش مذکور را خواهید خواند.
 
🔸با تشکر از فرصت این مصاحبه و به عنوان پرسش اول  اهم موارد مورد بررسی در همایش تبریز را بیان کنید.
 
🔹با عرض ادب و احترام خدمت تمامی همکاران محترم، در این همایش در خصوص موضوعات مختلف صنفی مبتلا به جامعه وکالت از جمله اصلاح اساسنامه اسکودا، اصلاح قانون و ساختار صندوق حمایت، مباحث مربوط به اتوماسیون اداری، مباحث مربوط به تبلیغات وکلا، شناسه ملی و .... با حضور هیات مدیره تمامی کانون ها بحث و گفتگو صورت گرفت.
 
در خصوص پیش نویس اصلاح اساسنامه اتحادیه که در شورای اجرایی تدوین شده بود، این پیشنویس پس از طرح دیدگاه های متفاوت، در مورد یکی از پیشنهادات اصلاحی، مورد تصمیم گیری قرار گرفت، لکن؛ در بقیه موارد با توجه به نظر اکثریت کانون ها مقرر گردید برای بررسی کامل تر از دستور کار جلسه خارج شود.
 
از دیگر موارد مورد بررسی، چالش های فراروی صندوق حمایت بود که کانون اصفهان با طرح مشکلات متعدد از جمله عدم وجود بیمه درمانی و خدمات پزشکی، عدم امکان عضویت اعضای کانون ها در هیأت مدیره صندوق و همچنین لزوم تغییر در ماده 1 آیین نامه اجرایی صندوق و قوانین مربوط به افتتاح حساب جاری، پیشنهاد کرد کارگروهی با میزبانی اصفهان برای بررسی این موضوع تشکیل شود که پس از ساعت ها طرح مباحث متعدد از سوی اکثریت کانون ها در این خصوص به لحاظ اهمیت بحث در نظر تمامی کانون ها، اصل ضرورت اصلاح قانون صندوق - پیشنهادی از سوی کانون اصفهان - مورد تأیید تمامی کانون ها قرار گرفت، لکن پیشنهاد میزبانی کانون اصفهان پذیرفته نشد و با پیشنهاد ریاست اسکودا مقرر شد کانون ها نقطه نظرات خود را به اتحادیه اعلام نموده و پس از بررسی و اعلام اتحادیه، موضوع در کارگروه صندوق حمایت مورد پیگیری قرار گیرد، البته به نظر اینجانب تشکیل کارگروه ویژه اصلاح مقررات صندوق، روش مؤثر تر و سریع تری جهت تأمین خواسته وکلا در جهت اصلاح مقررات صندوق بود.
 
🔸موضوع صدور مجوز تبلیغات برای وکلای دادگستری برای دومین بار طی دو سال گذشته در دستور کار هیأت عمومی اسکودا قرار گرفت و با مخالفت اعضا مواجه شد، دلایل عمده مخالفان در این خصوص چیست؟
 
🔹با توجه به اینکه قانون، تبلیغات را برای وکلا منع کرده است، لذا از ابتدا این سؤال مطرح گردید که آیا اساساً باید تبلیغات برای وکلا مجاز باشد یا غیر مجاز که نمایندگان چند کانون به عنوان موافق و مخالف نظرات خود را مطرح کردند ولی سپس این ایراد مطرح شد که بر فرض هم که بتوان به طور محدود این اجازه را به وکلا داد، شیوه نامه ای که در اتحادیه در کارگروه تبلیغات وکلا بدین منظور تهیه شده با نظر اکثریت کانون ها مناسب نبوده و ایرادات اساسی داشت، لذا موضوع برای بررسی بیشتر و دقیق تر از دستور جلسه خارج و به همایش بعدی اتحادیه موکول گردید.
 
🔸به نظر شما ادامه روال اسکودا به شکل و با تشکیلات حاضر تا چه اندازه در زمینه استیفای حقوق وکلای دادگستری و تامین منافع جامعه وکالت مؤثر است؟
 
🔹به نظر می رسد برگزاری این همایش ها هر شش ماه یکبار بسیار ضرورت دارد، چرا که از طرفی امکان پیگیری مسائل و موضوعات مهم صنفی  را فراهم می آورد، به نحوی که اگر این فرصت نباشد چه بسا کانون ها در مورد مسائل مبتلا به اقدام به تک روی و رفتارهای جزیره ای نمایند که منجر به ایجاد مشکلات فراوانی در نهاد وکالت خواهد شد و از طرف دیگر برگزاری این نشست ها موجب افزایش وحدت و وفاق میان تمامی وکلا می شود که این همدلی و وفاق از جهت حفظ جایگاه نهاد وکالت در مقابل چالش ها و تهدیدات جدی که علیه این نهاد وجود دارد، بسیار حائز اهمیت است.
 
🔸به عنوان آخرین سؤال به نظر شما مهمترین مشخصه یا دست آورد همایش اخیر اسکودا چه بوده است؟
 
🔹علاوه بر طرح موضوع کلیدی اصلاح قانون صندوق حمایت، وحدت و همدلی کانون های وکلای ایران با توجه به اختلافات اخیر کانون مرکز با سایر کانون ها که برخی رقبای نهاد وکالت سعی داشتند از این اختلاف نظرات، به نفع خود سوء برداشت کنند، مشخص ترین دست آورد این همایش بود و به نوعی از انحاء  به بسیاری از شبهات در مورد اختلاف و شقاق در میان کانونهای وکلا پایان داد. علاوه بر آن حضور مقامات قضایی و ریاست و اعضای کمیسیون قضایی مجلس در مراسم افتتاحیه این همایش و حمایت آشکار آنها از استقلال کانونهای وکلا و تصریح بر عدم پذیرش طرحها و پیشنهاداتی همانند حذف آزمون وکالت و ....... امید زیادی در جامعه وکالت ایجاد نموده و به همان اندازه رقبای این نهاد مدنی را از رسیدن به خواسته های غیر معقولشان ناامید کرده است.
 
گزارش : وکیل کلارا آقایی 
 
 
Share/Save/Bookmark