مصاحبه با زهرا معظم جزی ، رتبه اول چهل و چهارمین دوره ی اختبار کارآموزان وکالت کانون وکلای دادگستری استان اصفهان
تاریخ انتشار : شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۳:۱۵
کد مطلب: 2916
 
در حاشیه ی آیین تحلیف کارآموزان وکالت، زهرا معظم جزی رتبه اول اختبار در مصاحبه با روابط عمومی کانون وکلای دادگستری استان اصفهان در پاسخ به نقش وکیل سرپرست در کسب رتبه برتر عنوان کرد :
با سلام و عرض ادب و آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما در این ماه مبارک، در آغاز کلام از شما و سایر عزیزانی که جهت انجام مصاحبه و سایر امور مربوط به مراسم تحلیف، خالصانه تلاش میکنند سپاسگزارم.
جهت پرهیز از اطاله کلام، پاسخ سوال اول را خدمت شما بیان میکنم:
یقیناً همراه بودن در کنار استادی عالم و با تجربه، قدم نهادن بر پله های موفقیت و عبور از دشواری های مسیر را لذت بخش و گوارا خواهد نمود، به طوری که در کنار ایشان طی نمودن مسیر، رسیدن به هدف و پس از آن برداشت ثمره و حاصل، همه و همه جز حلاوت و شیرینی، طعمی دیگر در بر نخواهد داشت. البته افرادی هستند که با اراده ای پولادین مسیر را به تنهایی و صرفا با تکیه بر لطف خداوند طی کرده و به قله های رفیع موفقیت دست یافته اند.
بی شک وجود وکیل سرپرستی عالم، با تجربه، دلسوز و با اخلاق، جهت ارتقای علمی، عملی و اخلاقی یک کارآموز نقش به سزایی خواهد داشت. البته ناگفته نماند که کارآموز نیز می بایست تمامی تلاش خود جهت انجام وظایف کارآموزی و طرح سوالاتی مفید و کاربردی و به تبع آن تحقیق و مطالعه جهت دستیابی به پاسخ سوالات مطروحه در دفتر وکیل سرپرست را داشته باشد. دوران کارآموزی همچون گلستانیست که می بایست از لحظه به لحظه حضور در آن، کمال استفاده را نمود.
وکیل سرپرست خط مشی اصلی را به کارآموز می آموزد و کارآموز است که می بایست آموخته هایش را در عمل به کار گیرد و در پایان دوره کارآموزی و در آزمون اختبار، با به کار گیری دانش خود و خودباوری و تجربیاتی که در معیت وکیل سرپرست خود کسب نموده است، به بهترین وجه این آزمون را پشت سر گذارد.
بنده از ابتدای دوره کارآموزی در حضور وکیل سرپرست بزرگوار خود جناب آقای شهرام محقق دولت آبادی، اصول اخلاقی و عملی حرفه وکالت را آموخته و همواره این اصول را سرلوحه کار خویش قرار داده ام. ایشان همواره با صبر و آرامش به پاسخگویی سوالات  متعدد کارآموزان پرداخته و با مصلحت اندیشی بسیار، معیار تمییز صواب را از ناصواب بر ما تبیین می نمودند. از زحمات ایشان کمال سپاس را دارم.
دیدگاه شما در خصوص جلسات آموزشی کمیسیون کارآموزی چیست؟
در ابتدای پاسخ به این سوال بر خود لازم می دانم که از زحمات خالصانه کمیسیون محترم کارآموزی که حقیقتا با برنامه ای دقیق و سنجیده، جهت ارتقای علمی و عملی ما کارآموزان تلاش نموده و می نمایند، سپاسگزاری نمایم.
جلسات آموزشی کمیسیون کارآموزی از چند جهت حائز اهمیت بسیار زیادیست: ۱. این جلسات سبب میشود ذهن کارآموز با مباحث جدید و چالش های علمی زیبایی روبرو شود و بر اطلاعات ایشان می افزاید. ۲.این جلسات موجبات آشنایی کارآموزان محترم با اساتید مختلف با گرایشهای علمی متنوع را فراهم می نماید و ذهن یک کارآموز را با زمینه های جدید کاری موجود، آشنا می سازد. ۳. در این جلسات سوالات و ابهامات کارآموزان محترم مطرح میشود و باب تبادل اطلاعات فراهم می‌گردد.
تقاضایی که از کارآموزان محترم دارم آن است که هم اکنون که از طریق کلاسهای مجازی کمیسیون محترم کارآموزی، عدالت آموزشی بیش از پیش فراهم گردیده و با تلاش اساتید محترم کمیسیون کارآموزی، اساتید برجسته ای از نقاط مختلف کشور به این جلسات دعوت میشوند، از لحظه به لحظه این جلسات استفاده نمایند.
اهم منابع مورد مطالعه توسط شما برای آزمون اختبار چه بود؟
بنده برای آزمون اختبار، در خصوص دروس حقوق مدنی، آیین دادرسی مدنی، حقوق تجارت، حقوق جزا و آیین دادرسی کیفری منابع اولیه ای که در آزمون ورودی وکالت مطالعه نموده بودم را مرور نموده و پس از آن بر قانون و جزوات جلسات آموزشی کمیسیون محترم کارآموزی تمرکز کردم.
در خصوص دروس حقوق ثبت، امور حسبی و حقوق عمومی نیز منابع و کتبی که بارها توسط اساتید محترم کمیسیون کارآموزی در جلسات آموزشی مختلف مطرح شده بود، مطالعه نمودم.
مطالعه قانون و آراء وحدت رویه نیز همواره می بایست مورد توجه عزیزان قرار داشته باشد.
سخن پایانی
سخن پایانی را در چند قسمت مطرح می نمایم:
۱. یقینا هر آنچه بوده و هست ابتدائاّ از لطف خداوند مهربان، سپس از تلاشها و از خودگذشتگی های پدر و مادر عزیزم و اساتید بزرگوارم می باشد. لذا خداوند را به جهت موهبتهای بی شمارش سپاس گویم و زحمات پدر و مادر عزیزم و اساتید بزرگوارم را ارج نهاده و سپاسگزارایشان بوده و خواهم بود و امیدوارم توانسته باشم اندکی موجبات خرسندی ایشان را فراهم نموده باشم.
۲. از ریاست محترم و معزز کانون وکلای دادگستری استان اصفهان که همواره با متانت و تواضع بسیار، جهت رفع مشکلات ما کارآموزان تلاش نموده و می نمایند، کمال سپاس را دارم. همچنین از سایر اعضای محترم هیات مدیره و نیز وکیل سرپرست بزرگوارم که همواره با دلسوزی و دوراندیشی یاری گر ما بودند و نیز کمیسیون محترم کارآموزی که خالصانه برای ما تلاش نمودند، کمال سپاس را دارم.
۳. بنده عضو کوچکی از جامعه وکالت هستم و در مقام توصیه و نصحیت نمی باشم ولیکن توصیه اساتید بزرگوارم را به دوستان و کارآموزان عزیز منتقل می نمایم. با توکل بر خدا قدم در راه نهاده و با "مطالعه" باورهای مثبت خود را به منصه ظهور برسانیم. اساتید محترم کمیسیون کارآموزی تقریبا در هر جلسه بسیار تلاش نمودند تا مطالعه مستمر در دوران کارآموزی را در کنار کسب تجربه های عملی به ما کارآموزان بیاموزند و امیدورام این مهم به نحو احسن توسط کارآموزان عزیز انجام پذیرفته باشد و موجبات خرسندی اساتید بزرگوارمان را فراهم نموده باشیم.
۴.در این بخش از سخنانم از وکلا و کارآموزان محترم تقاضایی دارم و مطمئنا پیش از بیان این مطلب، تا حد زیادی این مهم انجام پذیرفته است. تقاضای من این است که هر یک به نوبه خود بکوشیم تا ارتباط دانشگاه و مراجع قضاوتی را بیش از پیش نماییم. نگذاریم تلاشهای حقوقدانان ما بالاخص حقوقدانان جوان، در کتابها محصور بماند. ذهن ها را با مطالب جدید آشنا سازیم و شروعی باشیم بر ایجاد رویه های صحیح و نه تابع صرف برخی رویه های غلط. با ایجاد حلقه های ارتباطی میان دانشگاه و مراجع قضاوتی، حقوقدانان خود را که با مطالعه و تعمق بسیار، در جهت تبیین مفاهیم عظیمی شبانه روز می کوشند، خرسند سازیم.
۵. تقاضای من به عنوان عضو کوچکی از جامعه حقوقی کشور عزیزمان ایران، از سران محترم قوای حاکمه کشور این است که باور داشته باشم همه ما در هر حرفه و منصبی، به دنبال اعتلای معنوی و مادی مردمان عزیز این مرز و بوم هستیم. همه ما به دنبال یک نقطه متعال در حال حرکتیم. آینده از آن فرزندان جوان امروز است. اما برای ساختن آینده ای مطمئن می بایست جوانان امروز در آرامش و اطمینان خاطر فعالیت علمی و عملی داشته باشند. فرشته عدالت، نمی تواند مضطرب در آسمان عدالت جولان دهد. او به آرامش و وارستگی از وابستگی ها نیاز دارد.
لذا از مسئولین عزیزمان که همواره جهت رشد و تعالی فرزندان این مرز و بوم می کوشند، ابتدا کمال تشکر را دارم و سپس از ایشان خواهشمندم تا با همراهی همیشگی خود مرهمی باشند بر بال زخمی فرشته عدالت.
۶. و در پایان لازم میدانم این موضوع را مطرح نمایم که ایکاش حقوق صرفا ابزاری جهت درمان در مراجع قضاوتی نبود. ایکاش حقوق را پیش از دادگستری، در خانه ها بیش از پیش می یافتیم. ایکاش حقوق اگر هم صرفا یک ابزار باشد و نه فقط یک علم، ابزاری برای پیشگیری بود و نه فقط برای درمان و ایکاش مردمی که حقوق نخوانده اند، بیشتر با چنین ابزاری آشنا میشدند و مفهوم وکالت در جامعه به درستی تبیین میگردید و ما نیز می توانستیم شاهد کاهش حجم دعاوی مطروحه در دادگستری ها باشیم.
با تشکر و آرزوی سلامتی و به روزی برای تمامی عزیزان و نیز دوستانی که در جهت انجام این مصاحبه تلاش نمودند.


روابط عمومی کانون وکلای دادگستری استان اصفهان
Share/Save/Bookmark