تشکیل اولین جلسه کمیسیون وکالت تخصصی در کانون وکلای اصفهان

دکتر رئیسی: کانون وکلای اصفهان در زمینه پیگیری وکالت تخصصی پیشرو است

21 بهمن 1400 ساعت 17:16

اولین جلسه کمیسیون وکالت تخصصی روز گذشته (20 بهمن) با حضور رئیس کانون وکلای اصفهان و اعضای کمیسیون تشکیل شد.


به گزارش روابط عمومی کانون وکلای دادگستری اصفهان، اولین جلسه کمیسیون وکالت تخصصی روز گذشته (20 بهمن) با حضور دکتر لیلا رئیسی، رئیس کانون وکلای اصفهان، وکیل شهرام محقق (عضوکارگروه وکالت تخصصی در اسکودا از اصفهان) و سایر اعضای کمیسیون تشکیل شد.
دکتر رئیسی در ابتدای جلسه با توجه به سابقه بحث وکالت تخصصی در ایران گفت: مدتی است که بحث وکالت تخصصی درایران مطرح شده است. هر چند که در کشورهای دیگر با پیگیری ها و مطالعات تطبیقی که صورت گرفته مشخص شده بسیاری از کشورها و نظام های وکالتی جهان بسیار زودتر از ما به سراغ وکالت تخصصی رفته اند. او افزود: در کشور ما اولین بار بحث وکالت تخصصی در اتحادیه سراسری کانون های وکلا مطرح شد. با توجه به توسعه دامنه حوزه های کار وکالت و پیشرفتی که در این حوزه ها روی داده است یک وکیل نمی تواند در همه عرصه های وکالت مسلط باشد و به همین دلیل ضرورت توجه به وکالت تخصصی مطرح شد. رئیس کانون وکلای اصفهان همچنین افزود: بعد از اینکه کارگروه وکالت تخصصی شیوه نامه را تنظیم کرد، در کانون وکلای اصفهان بلافاصله مصوب و آئین نامه ای هم تنظیم و کمیسیون تشکیل شد. دکتر رئیسی همچنین تاکید کرد: باید هرچه سریعتر مسائل مربوط به آموزش همکاران و صدورگواهی وکالت تخصصی از طریق کمیسیون پیگیری شود و به سرانجام برسد. کانون وکلای اصفهان اولین کانونی بود که به محض تهیه شیوه نامه در کارگروه مربوطه بلافاصله آئین نامه مربوطه را تنظیم کرد و باید گفت که ما در زمینه وکالت تخصصی پیشرو بوده ایم.
در ادامه وکیل شهرام محقق ضمن تشکر از همکاری هیات مدیره کانون وکلای اصفهان در جهت پیشبرد بحث وکالت تخصصی و فراهم کردن مقدمات برای اعطای گواهی های مربوطه به وکلا افزود: کانون اصفهان همواره در تمام امور پیشتاز بوده و امیدواریم در این زمینه هم الگوی سایر کانون ها شود.
او در ادامه به ضرورت آموزش تخصصی وکلا اشاره کرد و گفت: تخصص در امر وکالت بحث جدیدی نیست. در ماده (6) قانون لایحه استقلال وقتی وظایف کانون های وکلا مطرح می شود، در بند (ه) به فراهم آوردن وسایل پیشرفت علمی و عملی وکلا اشاره می کند. به این معنی که ارتقای علمی وکلا از وظایف کانون ها است. اعطای گواهینامه های تخصصی در حوزه وکالت می تواند بستر حرفه ای تری برای امور حقوقی و قضائی فراهم کند. او افزود: از همان سال ۱۳۳۴ که این لایحه تصویب شد، این امر جزء وظایف قانونی کانون ها بوده است. با این حال، کانون های وکلا صرفا به یک دسته آموزش های مختصری که برای اعطای پروانه وکالت الزامی است یا مقرراتی که همکاران باید به عنوان وکیل بدانند بسنده کردند، لذا بیشتر موضوعات آموزشی، جنبه عمومی داشته و هیچ گاه نگاه تخصصی به این حرفه نشده است.
وکیل محقق همچنین ادامه داد: این بحث مدت ها برای کانون ها مطرح بود ولی همیشه این تابو و این استرس را داشتند که آیا به این مقوله وارد شوند یا خیر؟ تا اینکه در تبصره ماده 22 آیین نامه، تعرفه حق الوکاله وکلا که توسط ریاست محترم قوه قضائیه، در اسفند ۹۸ تصویب شد، پیش بینی شده که اگر وکیلی در موضوع پرونده ارجاع شده به وی دارای تخصص باشد، می تواند به میزان ۱۰درصد حق الوکاله بیشتری دریافت نماید. او افزود:  وقتی در آیین نامه چنین حقی به وکیل اعطا شده پس سایر لوازم و شرایط آن نیزمهیا گردد. لذا به منظورتحقق این امر کارگروهی با هدف بررسی شیوه اعطای گواهی تخصصی وکالت در اتحادیه تشکیل گردید. وکیل محقق در ادامه تصریح کرد: در گام اول، این شیوه نامه۳۱ تخصص را در نظر گرفته است و برای چگونگی اجرای شیوه نامه، مقرر شد، در هر کانون یک کمیسیون با وکلای مجرب تشکیل شود که به منظور انجام این امر ابتدا در هیات مدیره اصفهان تشکیل این کمیسیون تصویب و سپس آیین نامه کمیسیون و شرح وظایف و نحوه انجام امور در این کمیسیون توسط هیات مدیره تهیه و به تصویب رسید. مسلما اگر در طول زمان اجرا، نواقص آیین نامه مشخص شود، کمیسیون ملزم است به هیئت مدیره اطلاع دهد تا رفع نواقص صورت گیرد. او در ادامه تاکید کرد: اخذ این گواهی مانع فعالیت وکلای دادگستری در سایر پرونده ها نیست، زیرا صلاحیت حرفه ای وکلا، عام می باشد و در کلیه پرونده ها صلاحیت ورود و دفاع را دارند و لیکن هدف از انجام این امر در دو موضوع مهم خلاصه می شود. محقق ادامه داد: اول اینکه وکلا ارتقای علمی و عملی در حرفه خود داشته باشند و پس از اخذ پروانه وکالت نیز زمینه رشد و تقویت بنیه علمی وفنی آنان توسط  کانون های وکلا فراهم باشد. دوم سهولت دسترسی مردم به وکلای دارای تخصص خاص می باشد تا در مراجعه مردم به وکلا در امورتخصصی تسهیل و‌ تعرفه لازم بعمل آید. با اجرای این شیوه نامه این امتیاز برای وکیل ایجاد می شود که  تخصص هایی را که گواهی آن را از کانون دریافت می کند در تابلو و کارت ویزیت و سربرگ خود درج نماید. لذا از این طریق وکلا برای مردم تعریف می شوند.امیدواریم با شروع به کار این کمبسیون و حمایت همه جانبه هیات مدیره محترم، اولین گواهی های تخصصی وکالت توسط کانون وکلای اصفهان به همکاران اعطا گردد.

سپس ریاست کمیسیون، وکیل شایسته مهر در مورد وکالت تخصصی و اقدامات لازم برای اجرائی شدن این موضوع مهم مطالبی را بیان کرد و بعد از آن اعضای کمیسیون نیز نقطه نظرات خود را در این خصوص بیان کردند.







 


کد مطلب: 3331

آدرس مطلب: https://isfahanbar.org/vdcb.fbfurhbf8iupr.html

کانون وکلای دادگستری اصفهان
  https://isfahanbar.org