گزارش کارگاه آموزشی کارآموزان وکالت؛ 13آذر نود وسه

7 دی 1393 ساعت 9:03


کارگاه آموزشی كارآموزان محترم وكالت در تاريخ پنج شنبه ۱۳/۹/۹۳ توسط آقای سید مصطفی انوری زاده وکیل محترم دادگستری با موضوع (قوانین و مقررات وکالت) تشکیل گردید و پاسخگویی به سئوالات درس امورحسبی اختباردوره ۳۱ به زمان دیگری محول گردید. آقای انوری زاده در ابتدا ضمن بیان این که عدالت جز با وکیل دادگستری مستقل و آن هم در پرتوی کانون وکلای مستقل محقق نیست، به بررسی قوانین وکالت پرداختند. اهم مباحث مطروحه به منظور دسترسی علاقمندان ارائه می شود.
وکیل دادگستری متعهد به صداقت ،راستگویی،سامانتداری و حفظ شئون وکالت است. این امر را می توان از مواد قانونی زیر دریافت:
 در ماده ۳۹ آیین نامه لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری در قسمتی از قسم نامه به این نکته اشاره شده است: پس از حاضرشدن پروانه وكالت و قبل از تسليم به‌ متقاضي مشاراليه بايد در حضور رياست كانون و لااقل دو نفر از اعضاء هيئت‌مديره به شرح ذيل قسم ياد كرده و صورت مجلس قسم و قسم‌نامه را امضاء نمايد."در اين موقع كه مي‌خواهم به شغل شريف وكالت نائل شوم به خداوند قادر متعال قسم ياد مي‌كنم كه هميشه قوانين و نظامات را محترم شمرده و جز عدالت و احقاق حق منظوري نداشته و برخلاف شرافت قضاوت و وكالت اقدام و اظهاري ننمايم و نسبت به اشخاص و مقامات قضائي و اداري و همكاران و اصحاب دعوي و ساير اشخاص رعايت احترام را نموده و از اعمال نظريات سياسي و خصوصي و كينه‌توزي و انتقام‌جوئي احتراز نموده و در امور شخصي و كارهائي كه از طرف اشخاص انجام مي‌دهم راستي و درستي را رويه خود قرارداده و مدافع از حق باشم و شرافت من وثيقه اين قسم است كه ياد كرده و ذيل قسم‌نامه را امضاء مي‌نمايم".
 ماده ۴۱ قانون وکالت نیز به نوعی به این امر اشاره نموده است: در صورتی که خیانت وکیل نسبت به موکل ثابت شود از قبیل آن که وکیل با طرف موکل ساخته و بالنتیجه حق موکل را تضییع نماید به محرومیت ابدی از شغل وکالت محکوم خواهد شد و موکل می تواند خسارت وارده بر خود را از او مطالبه نماید.
 ماده ۴ قانون مجازات اعمال نفوذ برخلاف حق و مقررات قانونی مصوب ۱۳۱۵ نیز بیان نموده که : هر وکیل عدلیه که به دعوی داشتن اعتبار و نفوذ در نزد مامورین قضایی یا اداری یا حکم‌ یا شهود یا اهل خبره وجه یا مال یا فایده دیگری برای خود یا شخص ثالثی از موکل خود به عنوان‌اینکه باید به یکی از اشخاص مذکوره بپردازد و یا مساعدت آنها را جلب کند تحصیل نماید یا وعده آن‌را قبول کند علاوه بر رد وجه یا مال مورد استفاده یا قیمت آن به حبس تادیبی از یک سال الی سه‌سال محکوم خواهد شد.
 ماده ۳۸ قانون وکالت مصوب ۱۳۱۵ نیز به بحث صداقت اشاره نموده است در این ماده اشاره شده که وکلا نباید به طور مستقیم یا غیرمستقیم برای رد قاضی یا حکم یا وکیل مدافع طرف یا به‌منظور تطویل محاکمه به وسیله خدعه‌آمیزی متوسل شوند.
و در صورت توسل به وسایل خدعه آمیز بر اساس ماده ۵۷ قانون وکالت هرگاه محاکم و مدعیان عمومی در اجرای مواد این قانون بی نظمی یا مسامحه مشاهده کرده‌یا متوجه شوند وکیلی از عهده انجام وظیفه وکالتی بر نمی‌آید و همچنین هرگاه از سو اخلاق و اعمال‌ وکیلی مطلع گردند مکلفند بدون تاخیر، مراتب را به وزیر عدلیه گزارش دهند(که اکنون کانون وکلا است)، در صورت تخلف به‌مجازات انتظامی تا درجه چهار محکوم خواهند شد.
ایشان سخنان خود را با این شعر به پایان رساند:
سخني بي غرض از بنـده مخلص بشنـو اي كـه منظور بزرگـان حقيقت بيني
نازنيني چو تو پاكيزه دل و پـاك نهـاد بهتر آنست كـه بـا مردم بـد نَنشيني
 
گزارش : شهرزاد علیپور


کد مطلب: 828

آدرس مطلب: https://isfahanbar.org/vdcbuwbwprhb5.iur.html

کانون وکلای دادگستری اصفهان
  https://isfahanbar.org