تکلیف وکیل در خصوص حضور در جلسات رسیدگی

4 شهريور 1392 ساعت 21:35


وکلا ( اعم از وکیل و کارآموز وکالت ) مکلف به حضور در جلسات رسیدگی دادگاه و یا سایر مراجعی که به واسطه شغل وکالت در آن اعلام وکالت نموده اند می باشند . این تکلیف مشروط به دعوت از ایشان به وجه لازم از قبیل ابلاغ اخطاریه کتبی و یا ابلاغ حضوری در مرجع رسیدگی میباشد .
در صورتی که وکیل در دو یا چند محکمه احضار شده و جمع بین اوقات ممکن نباشد باید حضور در مرجع کیفری را مقدم بدارد و در سایر محاکم در محکمه ای که وقت آن زودتر ابلاغ شده حاضر شود .
از وکلایی که حق وکالت در توکیل دارند هیچ عذری برای عدم حضور در جلسه مقرر پذیرفته نمی شود .هر گاه وکیلی در یک ساعت دو محکمه دعوت شده باشد باید در دعوایی که وکالت در توکل دارد وکیل بفرستد و در دعوای دیگر شخصاً حاضر شود و یا در صورت امکان و عدم ورود ضرر به منافع موکل برای جلسه دادگاه اخیر لایحه ارسال دارد و در دعوایی که وکالت در توکیل دارد شخصاً حاضر شود . در صورتی که وکیل دارای عذر موجه جهت عدم حضور در جلسه دادگاه باشد موظف است عذر خود را بصورت کتبی با دلایل آن برای دادگاه ارسال نماید و الاُ غایب محسوب می گردد .
مقررات مربوط در مواد ۲۸ و ۲۹ قانون وکالت مصوب سال ۱۳۱۵ و مواد ۱ و ۲ آئین نامه انتظامی وکلاء دادگستری مصوب سال ۱۳۲۴ و مواد ۴۱ و ۴۲ قانون آئین دادرسی مدنی مصوب سال ۱۳۷۹ احصاء گردیده است .
بنابراین وکیلی که تخلف نموده و برخلاف مواد صدرالذکر در جلسه رسیدگی حاضر نگردد مطابق بند اول ماده ۷۸ آیین نامه لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب سال ۱۳۳۴ به مجازات انتظامی درجه ۳(توبیخ با درج در روزنامه رسمی و مجله کانون) محکوم خواهد شد و مطابق ماده ۸۴ همان قانون چنانچه ظرف ۳ سال پس از قطعی شدن حکم صادره مرتکب تخلفی نظیر تخلف مورد حکم شود به یک یا دو درجه بالاتر مجازات مورد حکم محکوم خواهد شد .
سعید آقاباباگلی-وکیل دادگستری
آراء نویسندگان لزوماً دیدگاه کانون وکلای دادگستری اصفهان و مراجع انتظامی آن نیست.


کد مطلب: 227

آدرس مطلب: https://isfahanbar.org/vdcebf8wijh8w.9bj.html

کانون وکلای دادگستری اصفهان
  https://isfahanbar.org