در نشست اعضای هیات مدیره کانون وکلای اصفهان و مدیرکل سازمان زندان ها عنوان شد؛

پیگیری کانون وکلای اصفهان و سازمان زندان ها در جهت ملاقات مجازی وکلا و موکلین زندانی

دکتر رئیسی: وکلا در راستای مسئولیت های اجتماعی خود نگاه ویژه ای به بحث زندان دارند

24 فروردين 1401 ساعت 11:30

نشست اعضای هیات مدیره کانون وکلای اصفهان با حضور مسئولان سازمان زندان های استان در محل کانون وکلای اصفهان برگزار شد.


به گزارش روابط عمومی کانون وکلای دادگستری اصفهان، دکتر لیلا رئیسی، رئیس کانون وکلای اصفهان در نشستی که با حضور مسئولان سازمان زندان های استان در کانون وکلای اصفهان برگزار شد، ضمن عرض خیر مقدم و آرزوی قبولی طاعات اظهار داشت: «کانون وکلای دادگستری اصفهان همواره و بویژه در سالهای اخیر ارتباط مؤثر و سازنده ای با زندان داشته است. چندین تفاهم نامه در زمینه ارائه خدمات مشاوره ای و خدمات معاضدتی و تسخیری به زندانیان و خانواده های ایشان منعقد شده است که متاسفانه به دلیل شرایط کرونایی اجرای آنها با تا حدودی با مشکل روبرو شد.


دکتر رئیسی افزود: «وکلا هم به موجب قانون و هم در راستای مسئولیت اجتماعی خود، نگاه ویژه ای به بحث زندان دارند. از سوی دیگر تسهیل امور وکلا در زمان مراجعه به زندان ها برای ما بسیار حائز اهمیت است و در همین راستا با همکاری سازمان زندان ها اقدام به ساخت درب ورودی ویژه وکلا در زندان کردیم. اقدام بعدی که می تواند امر رسیدگی به پرونده ها را هم برای وکیل و هم برای موکل زندانی سرعت بخشد الکترونیکی شدن ملاقات موکل و وکیل مدافع است و در این زمینه کانون وکلای اصفهان آمادگی همه جانبه خود را برای همکاری با سازمان زندان ها اعلام می کند».
دکتر رئیسی افزود: «مطابق قانون هر وکیل دادگستری مکلف است در سال، وکالت سه پرونده تسخیری را انجام دهد اما به برخی از همکاران ما حتی تا ۹ پرونده تسخیری در سال نیز ارجاع می شود. به ندرت پیش می آید که وکیلی در پرونده تسخیری حضور نیابد یا بهانه بیاورد زیرا هم وکلا به انجام این تکلیف، اهمیت می دهند و هم کانون به موضوع حضور وکلای تسخیری توجه ویژه دارد. نگاه کانون وکلای اصفهان، همواره نگاه همکاری و استفاده از پتانسیل هر دو نهاد در جهت حفظ حقوق شهروندی و حقوق متهمان بوده و در این راستا در جلسات مختلفی که با مسئولین محترم زندان داشتیم، سعی بر آن بوده به نهایت تفاهم و توافق دست یابیم و از فرصت ها استفاده کنیم.»
علیرضا بابایی، مدیرکل زندان های استان اصفهان نیز در ادامه جلسه گفت: همکاری سازمان زندان ها و کانون وکلا از سنوات گذشته تاکنون ادامه داشته اما در دو سه سال اخیر، شیوع ویروس کرونا مانع دیدارهای حضوری به صورت منظم شد.


بابایی افزود: با توجه به ارتباطی که با مجموعه دادگستری و دادسرا وجود دارد و لزوم استفاده از تکنولوژی روز، سازمان زندان ها آمادگی کامل خود را برای ارتباطات الکترونیکی میان وکلا و موکلین زندانی اعلام می کند. استفاده از این تکنولوژی در جهت تسریع کار، حفظ شان و صرفه جوئی در وقت طرفین بسیار حائز اهمیت است.
مدیرکل سازمان زندان ها همچنین عنوان کرد: مجموعه دادگستری به دنبال برنامه ای مدون و منسجم در خصوص ارتباطات در بحث معاضدت و مشاوره است که این مشاوره ها می تواند به صورت فردی و جمعی برای زندانیان به صورت ویدیوکنفرانسی برنامه ریزی شود.
او در ادامه به جشن گلریزان جرائم مالی غیرعمد اشاره کرد و گفت: این جشن در استان اصفهان به صورت یک برنامه تلوزیونی با عنوان«یک شهر ضیافت» برگزار می شود و طبقات و اقشار مختلف مردم در این جشن شرکت می کنند. علاوه بر اینکه کمک به این زندانیان یک کار ثواب محسوب می شود، این موضوع یک پدیده اجتماعی است. اگر چه پدیده زندان، نظامی و انتظامی و امنیتی محسوب می شود. تبدیل مسئله امنیتی به اجتماعی آن را به یک مشکل قابل حل تبدیل می کند.
بابائی در ادامه به اهمیت و نقش کانون وکلای دادگستری اشاره کرد و افزود: کانون وکلای دادگستری خدمات بسیاری برای جامعه دارد. کانون وکلا یک رکن از ارکان عدالت است و برخی اظهار نظرها به دلیل عدم اطلاع کافی در این زمینه است. اگر چندین نفر در دستگاه قضائی به پرونده ها نگاه سوداگرانه داشته باشند این دلیل بر فاسد بودن کل دستگاه قضا نیست و در کانون وکلا هم همین موضوع صادق است. نمی توان منکر وجود وکلائی شد که صرفا به موکل از دید مالی نگاه می کنند و این نگاه سوداگرانه در بین همه مشاغل از سوی افراد سودجو وجود دارد.
او تاکید کرد: در سال 1399 از 210 میلیارد تومان بدهی از مجموع 653 زندانی ، 150 میلیارد تومان گذشت شاکی داشتیم و ستاد دیه فقط 28 میلیارد تومان به سازمان زندان ها کمک کرد و مابقی آورده محکومین بود. در سال 1400، 780 نفر آزادی زندانیان جرائم مالی غیر عمد داشتیم که مجموع بدهی آنان 275 میلیارد تومان بود که 120 میلیارد آن گذشت شاکی و ستاد دیه 38 میلیارد کمک کرد. پیشنهاد ما مشارکت کانون وکلا در این مسئولیت اجتماعی و پویش مردمی است که به ارتقای این نهاد مقدس کمک خواهد کرد. ما بیشتر از اینکه نیازمند کمک مالی باشیم نیازمند حضور اجتماعی وکلا در برنامه های نظیر «یک شهر ضیافت» هستیم.
در ادامه جلسه، جانشین اداره کل سازمان زندان های استان اصفهان در سخنانی گفت: همکاری های معاضدتی مناسبی میان کانون وکلا و امور زندانها وجود داشته است و با فراهم بودن زیر ساخت های الکترونیکی زمینه همکاری های گسترده تر میان وکلا و سازمان زندان ها فراهم می شود. الکترونیکی شدن فرایند وکالت هم برای مددجو و هم برای وکلا سودمند است و می تواند به روند رسیدگی به پرونده ها کمک قابل توجهی کند.

امینی افزود: کمک به زندانیان جرائم مالی غیر عمد یک مسئولیت اجتماعی است و می توان آثار آن را بر روی کل جامعه مشاهده کرد. کانون وکلا نیز به نوبه و سهم خود نقش پر رنگی در رسیدگی به این جرائم و آزادی این زندانیان ایفا می کند.
در ادامه دکتر یاسین صعیدی, عضو هیات مدیره کانون وکلای اصفهان در سخنانی گفت: امیدواریم بتوانیم همکاری کانون وکلا را با سازمان زندان ها گسترش دهیم. کانون وکلا همواره ارتباط و تفاهم نامه های بسیار قوی با اداره زندان ها داشته است. عضو هیات مدیره کانون وکلای اصفهان همچنین افزود: در خصوص ملاقات های غیرحضوری از سوی دادگستری و وکلا استقبال بسیار خوبی شد و امیدواریم که امکان ملاقات های مجازی هر چه سریعتر فراهم شود تا وکلا و موکلین آنها بتوانند به راحتی تعامل داشته باشند.


وکیل سیامک اکبری, عضو هیات مدیره کانون وکلا نیز در ادامه جلسه در سخنانی گفت: همکاری با سازمان زندان ها رسالت اجتماعی کانون وکلا است و وکلا نیز همواره به سهم خود در فعالیت های مرتبط با امور زندان ها داوطلبانه و بدون کوچکترین چشمداشتی مشارکت می کنند و در این میان کانون وکلا انتظار دارد سازمان زندان ها این فعالیت ها را برای جامعه به صورت شفاف بیان کند. متاسفانه گاهی شاهد تبلیغات منفی علیه جامعه وکالت هستیم.

در ادامه وکیل شهرام محقق دولت آبادی، عضو هیات مدیره کانون وکلا نیز در سخنانی ضمن تقدیر و تشکر از همکاری سازمان زندان ها با کانون وکلا گفت: حرفه وکالت یک حرفه خدماتی است و در مقابل خدمتی که انجام می دهد، حق الوکاله دریافت می کند اما در رابطه با امور زندانی ها با توجه به شرایط موکل شاهد ارائه خدمات حقوقی به صورت رایگان هستیم تا به سهم خود در جهت کاهش جمعیت زندانی ها نقشی ایفا کنیم.
او افزود: اگر سایر صنوف و مشاغل صرفا در ماه مبارک رمضان کمک هایی را به زندانیان ارائه می کنند، وکلا در تمام طول سال و به طور مداوم برای آزادی زندانیان تلاش می کنند. نمونه بارز آن خدمات مشاوره ای رایگانی است که از سوی وکیل مدافع ارائه می شود. عضو هیات مدیره کانون وکلای اصفهان همچنین در خصوص کمک های نقدی به زندانیان جرائم مالی غیرعمد از سوی کانون وکلا پیشنهادی مطرح کرد و گفت: کانون وکلا به خودی خود درآمدی ندارد و می توان از طریق فراخوان، کمک های وکلای دادگستری را جمع آوری و به سازمان زندان ها منتقل کرد.

وکیل داود عابدی, عضو هیات مدیره کانون وکلا نیز در سخنانی گفت: در جلساتی که با مسئولان زندان ها در خصوص تسهیل شدن مراجعه وکلا به زندان برگزار شد و با هماهنگی بخشهای مختلف، شاهد رضایت بیشتری از سوی وکلا در هنگام مراجعه به زندان و دیدار با موکلین خود هستیم. در قانون بودجه ردیف خاصی برای حق الوکاله وکالت های تسخیری تعیین شده است اما وصول آن عملا امکانپذیر نیست. نمی توان منکر وجود همکاران و وکلائی شد که خیرخواهانه و بدون چشمداشت در جهت آزادی زندانیان جرائم غیر عمد همواره تلاش می کنند و این امر را یک رسالت بر دوش خود می دانند.





کد مطلب: 3426

آدرس مطلب: https://isfahanbar.org/vdcg.x9wrak9t3pr4a.html

کانون وکلای دادگستری اصفهان
  https://isfahanbar.org