رئیس کانون وکلای دادگستری اصفهان:

قتل های ناموسی معلول هایی هستند که باید علل آن شناخته و ریشه کن شوند

20 بهمن 1400 ساعت 19:00

روز شنبه 16 بهمن فیلم و عکسی به سرعت در فضای مجازی دست به دست شد که حکایت از یک جنایت هولناک می کرد.


به گزارش روابط عمومی کانون وکلای دادگستری اصفهان، روز شنبه 16 بهمن فیلم و عکسی به سرعت در فضای مجازی دست به دست شد که حکایت از یک جنایت هولناک می کرد. پسر جوانی با لبخندی نامتعارف و غیرعادی در حالیکه سر بریده زنی را در دست داشت به دوربین نگاه می کرد. باز هم پای قتل های ناموسی در میان بود این بار در اهواز و قربانی یک زن 17 ساله. متاسفانه در سال های اخیر شاهد قتل‌هایی همچون رومینا اشرفی یا قتل بابک خرمدین بوده ایم که هر کدام در نوع خود جامعه را در شوک فرو برده است. بر اساس آمارهایی که از سوی نهادهای مدنی، فعالان حقوق زنان و کودکان و یا سازمان‌های دولتی منتشر شده است، این‌گونه استنباط می‌شود که حداقل ۲۰ درصد قتل‌های عمدی کشور قتل‌های خانوادگی هستند که عمده آن نیز، قتل‌های ناموسی است که ارتکاب به آن انگیزه‌های متعددی دارد. قتل‌های حیثیتی و ناموسی از مصادیق جنایات عمدی است.
دکتر لیلا رئیسی، رئیس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان در گفتگو با روابط عمومی کانون وکلای اصفهان در این رابطه معتقد است: درباره جنایت هولناکی که در اهواز اتفاق افتاد علاوه بر مباحث قضائی و خلاهای قانونی که باید حتما به آن پرداخته شود ما شاهد فرهنگ غلط و متاسفانه رایجی هستیم که در ارتباط با هویت زن وجود دارد. او می افزاید: در برخی فرهنگ های قبیله ای و عشیره ای زن موجود مستقل و دارای هویت نیست و هویت او با پدر، برادر یا همسر او تعریف می شود و نوعی مالکیت بر جنس زن وجود دارد و به همین دلیل خشونت هایی که تحت عنوان «غیرتمندی» یا «ناموس پرستی» به وقوع می پیوندد بیشتر در مناطقی است که هنوز تحت سلطه همین فرهنگ مدیریت می شود.
رئیس کانون وکلای اصفهان در ادامه به نقش قوه قضائیه در پیشگیری و مجازات مجرمان در این قبیل پرونده ها اشاره می کند و می گوید: قوه قضائیه متولی اصلی برخورد با مجرمان تلقی می شود اما در زمینه پیشگیری از جرم نمی تواند به تنهائی موفق عمل کند. برای اینکه در آینده شاهد وقوع چنین جنایت های هولناکی نباشیم باید به ریشه یابی و بررسی علل و عوامل اصلی بسترهای وقوع قتل های تحت عنوان«قتل های ناموسی» بپردازیم. توسعه نیافتگی، فقر فرهنگی، نگاه غلط به جنس زن، تعاریف نادرست از واژه هائی نظیر غیرت و ... باید در جامعه و از طریق آموزش های همگانی به سمت اصلاح شدن حرکت کند.
او همچنین به جنبه عمومی جرم در جنایت هایی نظیر آنچه برای زن جوان اهوازی اتفاق افتاد اشاره و تاکید می کند: تصاویری که از مجرم در فضای مجازی منتشر شد بسیار تلخ و سرشار از خشونت بود که قطعا آثار مخربی بر روان و آرامش و امنیت جامعه خواهد گذاشت که جنبه عمومی جرم را در این پرونده بسیار پر رنگ می کند. در چند روز اخیر افکار عمومی واکنش های بسیاری را نسبت به خلاهای قانونی و کافی نبودن نوع مجازات در اینگونه قتل ها از خود نشان داد و مردم خواهان مجازات های پیشگیرانه تری هستند.
دکتر رئیسی می افزاید: آمار دقیقی در زمینه تعداد قتل های ناموسی در کشور وجود ندارد و در برخی مواقع به دلیل اینکه جنایت در یک خانواده و قبیله اتفاق می افتد هیچ شکایتی از جانب ولی دم مطرح نمی شود و به تبع آن جامعه هم از وقوع چنین جنایت هائی آگاهی پیدا نمی کند. باید علت های این قبیل فجایع از نگاه کارشناسان آسیب شناسی شود و به این اتفاقات به چشم معلول هایی نگاه کنیم که باید علت آن شناخته شوند.
رئیس کانون وکلای دادگستری اصفهان می افزاید: نوع مجازات، ضرورت بازنگری در برخی قوانین قضائی در کنار فرهنگسازی می تواند در پیشگیری از وقوع چنین جنایت هائی در آینده موثر واقع شود. افکار عمومی انتظار دارد قوه قضائیه و دادستان محترم در چارچوب رسالت قانونی خود مجازاتی متناسب و بازدارنده برای این قتل هولناک در نظر بگیرند.
 
 


کد مطلب: 3328

آدرس مطلب: https://isfahanbar.org/vdch.inxt23nx6ftd2.html

کانون وکلای دادگستری اصفهان
  https://isfahanbar.org