رولف فیدلر : " در آلمان ۱۶۰۰۰۰ وکیل مشغول به فعالیت هستند."

19 فروردين 1393 ساعت 22:48

گزارشگر :


رولف فیلر، وکیل و نایب رئیس کانون وکلای فرایبورگ، به عنوان دومین سخنران همایش با موضوع جایگاه و استقلال نهاد های وکالت در آلمان به ایراد سخنرانی پرداخت:
 وکلا در آلمان در دو جایگاه: ۱) کانون وکلای آلمان ۲) کانون وکلای فدرال آلمان به فعالیت می پردازند. فیدلر در خصوص آموزش و تحصیلات در آلمان بیان نمود: افراد پس از گذراندن دوران تحصیل در مقطع دبیرستان، دوره ای ۴ تا ۶ ساله را در دانشکده های حقوق سپری می نمایند و پس از آن نوبت به شرکت در آزمون ورودی در جهت تصاحب مشاغل مربوط به علم حقوق خواهد رسید، پس از قبولی در این آزمون افراد به مدت دو سال مشغول آموزش به صورت آکادمیک و علمی خواهند شد و پس از آن به مدت ۳ ماه با یک قاضی دادگاه حقوقی، سه ماه با یک دادستان، سه ماه در ادارات عمومی، نه ماه با یک وکیل و سه ماه به صورت انتخابی از جانب افراد کسب تجربه خواهند نمود و پس از آن نوبت به دومین آزمون علمی می رسد.
وی در ادامه افزود: از بالغ بر ۸۲۰۰ فارغ التحصیل در رشته ی حقوق، ۷۵ درصد در کانون وکلا، ۱۰ درصد در اقتصاد و ۱۰ درصد در خدمات عمومی مشغول به خدمت رسانی در جامعه ی آلمان هستند.
در آلمان ۱۶۰۰۰۰ وکیل مشغول به فعالیت هستند که ۳۲ درصد، ۵۱۰۰۰ نفر از این جامعه را بانوان تشکیل می دهند، فعالبت وکلای آلمان را می توان، موارد زیر تقسیم نمود:
حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد وکالت صرف
حدود ۳۰ درصد در موسسات حقوقی دو تا پنج نفره
حدود ۴ درصد وکلا مشغول در شرکت های حقوقی بین المللی
حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد وکلای خانوادگی
وی در ادامه افزود: کانون وکلای دادگستری در آلمان مرجع مسئول، در جهت صدور پروانه وکالت است که تنها کسانی حائز دریافت پروانه ی وکالت خواهند بود که ۱) مستلزمات ضروری مانند سلامت عقلی و جسمی. موارد احصاء شده در قانون اساسی ۲) مدرک دومین آزمون را در اختیار داشته باشند.
پس از صدور پروانه وکالت از سوی کانون وکلای دادگستری در آلمان، وکلا واجد شرایط قبول وکالت در هزینه و با هر موضوع خواهند بود و به وکیلی، وکیل متخصص گفته می شود که دانش حقوقی خود را در یک زمینه ی حقوقی خاص ثابت کرده باشد.
فیدلر در خصوص سیستم پرداخت حق الوکاله در جامعه ی حقوقی آلمان افزود:
هزینه ها و تعرفه های وکلا در یک قانون جامع پیش بینی شده است و حق الوکاله در امور حقوقی می تواند با توافق وکیل و موکل افزایش یابد.
لازم به ذکر است نظامی مانند وکیل معاضدتی در ایران نیز در این قانون پیش بینی شده است. آلمان دارای یک کانون وکلای فدرال و ۲۸ کانون وکلای منطقه است که این کانون های منطقه ای عضو کانون فدرال هستند. عملکرد این کانون ها به صورت مستقل و وظیفه ی آن اداره ی امور وکلا و وضع مقررات و آیین نامه های داخلی راجع به آن است. عمده ی امور کانون وکلا در آلمان به شرح ذیل می باشد:
- پذیرش وکلا، لغو پذیرش در صورت لزوم
- مشاوره و آموزش وکلا در مسائل تعهدات حرفه ای
- میانجی گری در اختلافات میان وکلا و یکدیگر و وکلا و موکلین در صورت درخواست
- نظارت بر تحقق تعهدات حرفه ای وکلا و مجازات آن ها در صورت تخلف
- تهیه گزارش سالانه فعالیت برای اعضای کانون وکلا و ارائه ی حساب بانکی برای مدیریت امول آن ها
- تهیه پیش نویس از نظرات متخصصین در صورت درخواست اداره ی دادگستری
فیدلر در خصوص کانون وکلا و وظایف اصلی آن اینچنین عنوان نمود:
ما قانونگذاری نمی کنیم و تنها نمایندگی منافع موکلین را بر عهده داریم و وظایف اصلی کانون وکلا را، نمایندگی منافع، ارائه ی خدمات به اعضا، (به خصوص آموزش حقوقی مستمر)، حمایت و افزایش حقوق بشر و پایبندی به قانون اساسی برشمرد، نایب رئیس کانون وکلای فرایبورگ در ادامه، در خصوص همکاری جامعه ی وکالت در آلمان و تشکیل جامع و کانون ها اشاره نمود و نمونه ای از خدمات این کانون ها را در سراسر آلمان برشمرد:
- کمک های تلفنی، از جمله مسائل مربوط به هزینه ها و اخلاق حرفه ای
- تخفیف های ویژه (هتل ها، ماشین های اجاره ای، کامپیوترها، پایگاه های حقوقی ارتباط)
- مجلات
- روزنامه های آنلاین
- مجلات و روزنامه های بخش متخصصین
فیدلر در ادامه گفت : کانون ها ارتباط خود را با اعضا از طریق کنفرانس های سالانه ی کانون وکلا، جلسات منطقه ای با کانون های محلی و مجمع عمومی نیم سالانه حفظ می نماید و با جامعه ی آلمان از طریق ارتباط عمومی رابطه ی خود را به صورت دو جانبه حفظ می نماید. جامعه ی آلمان از طریق ارتباطات رسانه ای فعال، موضوعات حقوقی کلی (نکته حقوقی هفته ای)، رادیو و تلویزیون، مجله ی آنلاین و ... با کانون های وکلا در ارتباط هستند و در بخش بین الملل از طریق همکاری با کانون های وکلای خارجی و عضویت در کانون وکلای بین المللی و اتحادیه بین المللی وکلا و کانون وکلای آمریکا، ارتباط خود را با همکاران خارجی در بخش بین المللی حفظ نموده است.
نایب رئیس کانون وکلای فرایبورگ در پایان سخنان خود به مسئله ی جدی حقوق بشر در سطح جهانی و توجه روز افزون به این موضوع اشاره نمود و دستیابی به همکاری هر چه بهتر این مهم را در حمایت همکاران ، شرکت در برنامه های حقوق بشر اتحادیه بین المللی وکلا و کانون وکلای بین الملل دانست.


کد مطلب: 564

آدرس مطلب: https://isfahanbar.org/vdcic5aw2t1aq.bct.html

کانون وکلای دادگستری اصفهان
  https://isfahanbar.org