هیأت ماده ۲۵۱ مکرر(بخش سوم)
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۵۱
کد مطلب: 4367
 
▪️مطابق ماده ۲۲ دستورالعمل شماره ۲۱۳۷۰۳ مورخ ۱۴۰۱/۱۰/۱۴، هیأت با بررسی مدارک و مستندات منضم به شکایت و مطالعه پرونده مالیاتی مربوط و عنداللزوم أخذ نظریه کارشناسی، پس از تکمیل بررسی‌ ها ظرف مهلت ۱۰ روز اقدام به انشای رای می‌ نماید. 
▫️رأی هیأت با اکثریت آراء قطعی و لازم‌الاجراء است. رای صادره باید مستدل و مستند به اسناد و مدارک مربوطه باشد و مبانی پذیرش یا عدم ‌پذیرش ادعای شاکی در آن قید شود.
▫️بنا بر تبصره ماده فوق، آراء صادره از هیأت ‌های موضوع این ماده قابل طرح و رسیدگی مجدد با همان موضوع، در هیأت ‌های مذکور نخواهد بود.
با توجه به ماده دستورالعمل مارالذکر، در صورتی ‌که نظر اکثریت اعضای هیأت مبنی بر تعدیل مأخذ درآمد مشمول مالیات موضوع شکایت باشد، هیأت مکلف است مأخذ درآمد مشمول مالیات تعدیل شده را در رأی قید و دلایل تعدیل را مستنداً ذکر نماید. رای موصوف قطعی و لازم‌الاجراء است.
▪️بر اساس ماده ۲۵ دستورالعمل فوق، به موجب تبصره ۲ ماده ۱۶ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری، رای صادره از هیأت، برای اشخاص داخل کشور سه ماه و برای افراد مقیم خارج از کشور، شش ماه از تاریخ ابلاغ، در دیوان عدالت اداری قابل اعتراض می ‌باشد.
▪️با عنایت به ماده ۲۶ این دستور العمل، در صورتی ‌که در محاسبه مأخذ، درآمد مشمول مالیات تعدیل شده و یا در انشای رأی اشتباهی صورت گرفته باشد، موضوع با اعلام رییس مرکز، هیأت، شاکی و یا مدیرکل امور مالیاتی ذی‌ربط، توسط رییس مرکز جهت بررسی و اصلاح به شعبه ذی‌ربط ارجاع می‌ شود. رأی اصلاحی به شاکی و سازمان ابلاغ و برای اجرا مناط اعتبار است. استناد به رأی هیأت بدون ضمیمه نمودن رأی اصلاحی فاقد اعتبار است.
Share/Save/Bookmark