مرور زمان مالیاتی/ عدم وجود اعتبار امر مختومه در پرونده های مالیاتی
تاریخ انتشار : شنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۲۱
کد مطلب: 3984
 
برخی از اشخاص حقیقی و یا حقوقی هنگام ارائه اظهارنامه یا دفاتر در گزارشات خود درآمد واقعی خود را ذکر نمی کنند و در حقیقت درآمد و در نتیجه سود خود را کتمان می نمایند.
▪️گاهی اوقات ممکن است اداره دارایی بعد از مدتی متوجه کتمان حقیقت شود؛ یعنی توسط حسابرسان و یا منابع دیگر متوجه این امر شود که درآمد مؤدی بیشتر از حدی بوده که اعلام کرده است .
▪️مطابق با ماده 157 ق.م.م بررسی مدارک و مستندات و همچنین بایگانی آنها 5 سال است . این بدین معناست که حسابرسان اداره دارایی، تا 5 سال از تاریخ انقضای مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی  می توانند مستندات را از شما درخواست کنند یا اگر  متوجه حقایقی دال بر اینکه کتمان درآمد شما گردیدند، میتوانند با استفاده از برگ تشخیص متمم مالیات آن سال را اصلاح کند.
▪️برگ متمم تشخیص دست حسابرسان دولت را باز گذاشته که تا 5 سال مذکور بتوانند مدارک و مستندات شما را بررسی کنند.
▪️ماده 157 قانون مالیات های مستقیم بیان می دارد: نسبت به مودیان مالیات بر درآمد،
 که در موعد مقرر از تسلیم اظهارنامة منبع درآمد خودداری نموده‌اند یا اصولا طبق مقررات این قانون مکلف به تسلیم اظهارنامه در سر رسید پرداخت‌ مالیات نیستند، مرور زمان مالیاتی پنج سال از تاریخ سر رسید پرداخت مالیات می‌باشد و پس از گذشتن پنج سال مذکور مالیات‌ متعلق قابل مطالبه نخواهد بود، مگر این که ظرف این مدت درآمد مودی تعیین و برگ تشخیص مالیات صادر و حداکثر ظرف سه ماه ‌پس از انقضای پنج سال مذکور برگ تشخیص صادره به مودی ابلاغ ‌شود.
Share/Save/Bookmark