مهناز ادیب، وکیل دادگستری و فعال اجتماعی:
بدون توانمند سازی زنان توسعه پایدار محقق نمی شود
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ ساعت ۲۳:۵۹
کد مطلب: 3407
 
نشست هم اندیشی با موضوع ارتقاء مشارکت زنان در نظام حقوقی اجتماعی ایران در کانون وکلای دادگستری اصفهان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی کانون وکلای دادگستری استان اصفهان، مهناز ادیب، وکیل دادگستری، دانشجوی دوره دکترا و فعال اجتماعی در نشست هم اندیشی با موضوع ارتقاء مشارکت زنان در نظام حقوقی اجتماعی ایران که در کانون وکلای دادگستری اصفهان برگزار شد در خصوص موضوع بحث ارتقا مشارکت اجتماعی زنان در ایران گفت: بر طبق آمار جهانی زنان با توجه به سطح مشارکت اجتماعی به چهار گروه تقسیم شده اند: منفعلترین گروه زنان 38 درصد، انزواجویان31 درصد، فعالان فرهنگی 14 درصد، و مشارکتجوترین زنان 16درصد کل جامعه را تشکیل می دهند.
او افزود: بدون مشارکت زنان که مثابه نیمی از توان لایزال نیروی انسانی محسوب می شوند تولید جوامع بشری و پیشرفت ممکن نیست. وظیفه هر زنی است که توانایی جسمی و فکری خود را در مسیر شکوفائی و کمال سوق دهد.
ادیب صحبت های خود را با طرح یک سوال ادامه داد و گفت: برای ارتقا مشارکت اجتماعی زنان چه کارهایی باید صورت گیرد؟ در درجه اول باید موانع را بررسی کنیم و این موانع را به حداقل برسانیم. نگرش سنتی به زن یکی از همین موانع است که در این تفکر زن به عنوان جنس دوم و فرعی در نظر گرفته می شود. نگرش غالب که در مورد زنان وجود دارد این است که نقش تربیت فرزند را یک وظیفه زنانه تعریف می کند و نقش پدر تنها نان آوری و تامین مایحتاج مادی خانواده است که یکی از مهمترین دلایل این تفکر پائین بودن میزان اشتغال زنان در جامعه است.
این وکیل دادگستری در ادامه افزود: در چنین شرایطی اگر زنان قصد فعالیت های اجتماعی داشته باشند با معضلات جدی روبرو می شوند و باید به اندازه یک فرد شاغل و خانه دار همزمان انرژی صرف کنند. این نگرش در نهایت موجب افزایش بار بر دوش زنان و تنش در نقش ها و سرانجام یک زن شاغل دچار فرسودگی زودهنگام می شود.
او همچنین تصریح کرد: تاریخ زندگی زن پر از ستم هائی است که به دلیل باورهای غلط بر این جنس وارد شده است. اما باید توجه کرد که یک ستم را نباید با ستم دیگر جبران کرد. نگاه مردسالارانه به زندگی، هستی و تاریخ یکی از همین ستم هاست که زن به عنوان جنس دوم و به خاطر مرد آفریده شده است. برای دفاع از حقوق زن نباید زن را به جای مرد بگذاریم. این تفکر غلط باید اصلاح شود که زن شبیه مرد شود تا موفقیت به دست بیاورد، زن و مرد مکمل هم و هر دو انسان هستند. زمینه رشد اجتماعی زنان و مقدمه پیشرفت آنها باید در جامعه فراهم شود تا بتوانیم در مسیر توسعه قدم برداریم.
این فعال اجتماعی در ادامه به نگرش دین اسلام نسبت به زنان اشاره و تاکید کرد: دین مبین اسلام دیدگاه های روشنی نسبت به زن دارد و در قرآن تاکید شده که هیچ جنس، نژاد و ... نسبت به دیگری برتری ندارد. نمونه بارز یک زن فعال در صدر اسلام حضرت زینب(س) است که اگر پیام عاشورا را با شجاعت نقل نمی کرد قیام حسین(ع) ناتمام باقی می ماند. پس با اجتهاد پویا و تعامل و گفتگو در خصوص حقوق زنان و تصویب قوانین می توانیم در جهت ارتقای مشارکت اجتماعی زن گام برداریم.
وکیل ادیب ادامه داد: بدون توانمند سازی زنان توسعه پایدار محقق نمی شود. حذف باورهای سنتی در توانمندسازی زنان نقش دارد. زن و مرد باید به یکدیگر وابستگی متقابل داشته باشند و وابستگی تنها نباید مختص به جنس زن تعریف شود.
او همچنین گفت: عامل مهم دیگری که باید در جامعه زنان تقویت و در خصوص آن فرهنگسازی شود حمایت زنان از یکدیگر است. باید از فعالیت زنان تحصیلکرده، موفق و پویای جامعه تقدیر و از پیشرفتهای آنها در عرصه های مختلف حمایت کنیم.
او در ادامه به نقش زنان تحصیلکرده در تربیت فرزند اشاره و تصریح کرد: امروز نقش مثبت زن تحصیلکرده و فعال اجتماعی در تربیت فرزندان برهمگان روشن شده است. یک زن آگاه می تواند فرزندان مثمرثمرتری برای جامعه تربیت کند و فرزندانی که در این قبیل خانواده ها رشد یافته اند به حقوق زنان آگاهی بیشتری دارند و می توانند این آگاهی را به نسل های بعد منتقل کنند و در نتیجه شاهد جامعه ای خواهیم بود که دیگر زن را به چشم یک موجود منفعل و وابسته نگاه نمی کند.
Share/Save/Bookmark