مراحل نهایی سازی فاز اول سامانه مؤدیان
تاریخ انتشار : دوشنبه ۶ تير ۱۴۰۱ ساعت ۰۸:۰۱
کد مطلب: 3552
 
قانون پایانه های فروشگاهی وسامانه مؤدیان در تاریخ ۱۳۹۸/۷/۲۱با اهداف مشخصی تصویب گردید. این اهداف عبارتند از:
1- افزایش درآمدهای مالیاتی از طریق جلوگیری از فرار مالیاتی و کاهش حجم اقتصاد زیرزمینی
۲- کاهش هزینه‏ های اجتماعی، عملیاتی و اجرایی وصول مالیات از طریق مکانیزه کردن عملیات و بهینه‏سازی فرایندها
۳- افزایش رضایت صاحبان منافع از طریق بهبود ارائه خدمات به مودیان و تسهیل تعامل آن‌ها با سازمان، تکریم مودیان و برقراری عدالت مالیاتی
۴- ارتقاء سطح اشراف اطلاعاتی سیستم مالیاتی از طریق استفاده از همه اطلاعات معاملات مالی
۵- تبادل اطلاعات به‌صورت کارآمد و مدیریت امن اطلاعات
۶- افزایش سطح تمکین مالیاتی از طریق بهبود روش‌های تشخیص.
مطابق این قانون مشمولانی که بر اساس فراخوان سازمان امور مالیاتی کشور موظف به نصب و استفاده از پایانه‌های فروشگاهی هستند باید ضمن استفاده از پایانه فروشگاهی، نسبت به درج مشخصات خواسته‌شده در سامانه متعلق به سازمان امور مالیاتی کشور اقدام کنند و خریدوفروش کالاها و خدمات خود را از طریق این پایانه‌ها انجام دهند و برای مشتریان خود نیز رسیدهای ممهور به آرم سازمان امور مالیاتی کشور ارائه کنند.
بر اساس قانون مذکورمنظور از پایانه فروشگاهی ، هر رایانه، دستگاه کارت‌خوان بانکی ( pos )، درگاه پرداخت الکترونیکی یا هر وسیله دیگری است که امکان اتصال به شبکه‌های الکترونیکی پرداخت رسمی کشور و سامانه مودیان را داشته واز قابلیت صدور صورتحساب الکترونیکی برخوردار باشد
سازمان امور مالیاتی مکلف است بعنوان متولی امر زیرساختارهای لازم را جهت اجرای این قانون آماده نماید دراین راستا رئیس مرکز تنظیم مقرارت سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به مراحل اماده سازی زیر سامانه جمع آوری صورتحساب ها اظهار داشت:
◾️ این سامانه وظیفه جمع‌آوری کلیه صورتحساب‌های الکترونیکی که توسط مؤدیان مالیاتی و از طریق پایانه‌های فروشگاهی صادر می‌شود را دارد.
◾️ این زیرسامانه به‌گونه‌ای طراحی‌شده که امکان جمع‌آوری صورت‌حساب‌های الکترونیکی را به‌صورت غیر برخط (off line) و برخط (on line) دارد.
 ◾️  عضویت و ثبت‌نام مؤدیان مشمول اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، ثبت اطلاعات ابراز پرداخت‏ها، شماره‌حساب‌های بانکی تجاری و معرفی شرکت‌های معتمد هر مؤدی از طریق این زیرسامانه انجام می‌شود.
◾️ زیرسامانه کارپوشه مؤدیان که به‌عنوان سومین سامانه در مراحل نهایی تولید می‌باشد، در حقیقت هسته مرکزی محاسبات سامانه مؤدیان است و تعاملات و مبادلات مؤدیان با سازمان امور مالیاتی کشور را پوشش می‌دهد.
◾️ در این زیرسامانه به هر یک از مؤدیان یک کارپوشه تخصیص داده می‌شود و کلیه اطلاعات مربوط به صورتحساب‌های فروش، صورتحساب‌های خرید، مالیات بر ارزش‌افزوده دریافتی و مالیات بر ارزش‌افزوده پرداختی به تفکیک در دسترس مؤدی قرار خواهد گرفت.
Share/Save/Bookmark