زهرا برومند، عضو هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری قم:
کانون وکلای اصفهان، در زمینه فعالیت صنفی زنان پیشرو است
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ ساعت ۲۳:۴۸
کد مطلب: 3408
 
نشست «ارتقا مشارکت زنان در نظام حقوقی اجتماعی ایران» در کانون وکلای اصفهان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی کانون وکلای دادگستری اصفهان، وکیل زهرا برومند، عضو هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری قم در نشست «ارتقا مشارکت زنان در نظام حقوقی اجتماعی ایران» که در کانون وکلای اصفهان برگزار شد، ضمن ابراز خرسندی و قدردانی از زحمات کمیسیون بانوان کانون وکلای اصفهان گفت: «بانوانی که درگیر فعالیتهای اجتماعی می شوند به جهت توانایی ادراک مستقیمی که دارند، بیش از مردان کسب تجربه می کنند، زیرا به جزئیات دقت بیشتری داشته و نتیجه این امر، اتخاذ تصمیمات سریعتر در موارد چالشی است. در بحث فعالیت‌های صنفی باید تعریف آن را بدانیم و آگاه باشیم که آسیب های آن ممکن است عمومیت داشته باشد، یعنی تفاوتی ندارد که فعال صنفی، مرد است یا زن. اما زنان در فعالیت صنفی بویژه در حوزه کانون وکلا، چالش‌های اساسی تری نسبت به مردان دارند. تجربه شخصی اینجانب نشان می دهد موانعی که برای فعالیت های صنفی زنان وجود دارد به دو بخش تقسیم می‌‌شود. یکی موانع درونی که درون شخصیتی هستند و دیگری موانع بیرونی. سیستم مدیریتی که قانون برای کانون وکلا تعریف کرده در هیچ کجای ایران نمی توان مشاهده کرد. یک دموکراسی است که در آن هیچ زن و مردی لحاظ نشده، یعنی امکانات قانونی برابر در نظر گرفته شده، حتی در قانون صندوق حمایت نیز تبعیضی بین زن و مرد وجود ندارد، هرچند که این عدم تبعیض، خود به نوعی تبعیض محسوب می شود. سیستم خاص مدیریت کانون وکلا، فعالیت صنفی در این حوزه را خاص می‌کند. لازم به ذکر است ایراداتی که در این جلسه مطرح می‌ شود فقط درون صنفی می باشد و کسی خارج از صنف، حق ندارد انتقادات ما را مصادره به مطلوب کند. ما مشکلات را مطرح و نقد می‌کنیم تا کانون خود را اعتلا بخشیم. افتخار کانون وکلایی بودن این است که سیستم آن هرچقدر هم مشکل داشته باشد اما وکلای آن آزادی انتقاد و بیان نظرات خود را دارند.»
وی افزود:« موانع درون شخصیتی بانوان از این جهت اهمیت دارد که مانع فعالیت های صنفی آنها می شود. فعالیت‌ صنفی از نوشتن روی یک برگه کاغذ در مورد مسائل صنفی تا فعالیت‌هایی که مستقیما در کانون وکلا و در کمیسیونهای مختلف انجام می شود را در بر می گیرد. وکیل باید یک رصد کننده خوب باشد تا بتواند به مسائل مسلط شود و آنالیز کند تا بعد بتواند وارد فعالیت صنفی گردد. یعنی توانایی‌ها را باید از قبل کسب نمود. فعالیت صنفی از همان زمان رصد آغاز می شود. متاسفانه بانوان ما به این شکل عمل نمی کنند. البته کانون وکلای اصفهان استثنا است. بانوان وکیل کانون اصفهان، آبروی صنفی فعالین صنفی بانو را خریده اند و بسیار منسجم و با هدف فعالیت‌ها را انجام می‌دهند بگونه ای که در بسیاری از کانون ها نه تنها نمونه آن را نداریم بلکه حتی ممکن است برعکس آن وجود داشته باشد.»
وکیل زهرا برومند ادامه داد: «دلیل موفقیت صنفی بانوان وکیل در کانون اصفهان، نسبت به بسیاری از کانون ها را شاید بتوان در تعداد بسیار بالای بانوان وکیل مشارکت کننده دانست. این یک اصل کلی در همه فعالیت‌های اجتماعی است که هر چه تعداد بانوان بیشتر باشد، آن فعالیت اجتماعی و حضور اجتماعی بانوان، پررنگ‌تر می‌شود و رشد پیدا می‌کند. یکی از موانع درونی، عدم اعتماد به نفس لازم در بانوان برای انجام فعالیت‌های صنفی است که شاید به این دلیل باشد که توانایی های خود را نشناخته اند یا به دلیل گزاره های اجتماعی نادرستی باشد که قالب نادرست اجتماعی را در ذهن آنها جا انداخته و همین امر باعث می شود که اساسا پیش قدم  نشوند و یا اگر موقعیتی پیش آید اعلام آمادگی نکنند.»
وی افزود:« مانع دیگر قالب اجتماعی و یا هویت اجتماعی است که فرهنگ جامعه برای زن می سازد. این قالبها را یا باید دور انداخت و یا آن را اصلاح کرد. بنابراین باید توانایی های خود را بشناسیم و این نگاه غالب صنفی را که می گوید زنان برای فعالیت صنفی یا اجتماعی ساخته نشده اند، باید از خود دور کنیم و آگاهانه وارد فعالیت‌ صنفی شویم و با ذهن منظم و عمل گرای خود بین زندگی شخصی، حرفه‌ای و صنفی خود تعادل برقرار نماییم تا وجهه ای که از یک فعال صنفی بانو ممکن است در ذهن دیگران به غلط ساخته شده را بتوانیم اصلاح کنیم.»
وکیل زهرا برومند در ادامه بیان داشت: «موانع بیرونی زمانی است که پس از وقوف به توانایی‌های خود و پیدا کردن اعتماد به نفس، وارد فعالیت صنفی می شویم که از رصد کردن و مطرح کردن پیشنهادات شروع می شود. یکی از آسیب‌ها این است که بانوان به هر علتی داوطلب نمی شوند و همین موجب می شود که حتی مدیران با حسن نیت هم بانوان را نبینند و مسئولیتی به آنها  ندهند، پس داوطلب شدن بسیار حائز اهمیت است. مدیریت سنتی کانون‌ها، دموکراسی را در حد بسیار ضعیف اجرا می‌کنند و این شایسته سیستم دموکراسی یک نهاد مدنی نیست. امیدوارم مدیران تغییر رویکرد دهند و به توانایی بانوان بیشتر توجه کنند. هر کجا بانوان وارد فعالیت‌های صنفی شوند موفقیت برای کانون وکلا حاصل شده و هرکجا کنار گذاشته شوند این موفقیت ها کمرنگ شده یا از بین رفته است. بانوان می توانند با حمایت از یکدیگر و‌ گسترش فعالیت‌های صنفی خود، نگرشهای سنتی را تغییر دهند و مطالبه کنند تا مدیران آنها را برگزینند.»
Share/Save/Bookmark