سخنی درباره تشکیل کارگروه تخصصی حقوق بشر توسط اسکودا
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۱ بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۵۴
کد مطلب: 3329
 
تشکیل کمیته تخصصی حقوق بشر،اقدامی فرخنده است که موجب شده علاقمندان و فعالان حقوق بشر در کانون های سراسر ایران امیدوار شوند که در آینده، مباحث حقوق بشر به صورت جدی تری توسط کانون ها و اسکودا پیگیری گردد
در اخبار آمده که اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران اقدام به تشکیل یک کمیته تخصصی حقوق بشر نموده است که وظایف آن عبارت از فعال‌سازی کمیسیون حقوق بشر کانون‌های وکلای دادگستری کشور، همکاری و هماهنگی و برنامه‌ریزی برای تعلیم، توسعه، ترویج، تضمین و مطالبه حقوق بشر می باشد.
تشکیل این کمیته، اقدامی فرخنده است که موجب شده است علاقمندان و فعالان حقوق بشر در کانون های سراسر ایران امیدوار شوند که در آینده، مباحث حقوق بشر به صورت جدی تری توسط کانون ها و اسکودا پیگیری گردد به خصوص بحث آموزش و ترویج که مورد تاکید قرار گرفته است زیرا پیش نیاز نهادینه سازی فرهنگ احترام به حقوق بشر و همچنین ایجاد و گسترش فرهنگ مطالبه حق های بشری در میان آحاد شهروندان، بی تردید آگاهی یافتن آنان از حق هایی است که دارند و شناخت مرجعی است که وظیفه احترام،حمایت و اجرای آن حقوق را دارد. هرچند به نظر می آید قبل از آموزش همگانی باید تمرکز بر تعلیم اعضاء کانون های وکلای دادگستری یعنی وکلایی باشد که با وجود اینکه سربازان خط مقدم دفاع از حق های بشر هستند، اما متاسفانه اغلب در دوران تحصیل از آموزش مباحث حقوق بشر محروم بوده اند.                                               
همچنین در شرح وظایف این کارگروه، به همکاری در جهت طرح دادخواهی‌های مبتنی بر خیر عمومی و منافع همگانی و استفاده از ظرفیت‌های مدنی در جهت مطالبه حقوق بشر اشاره گردیده است که در صورت عملی شدن این اهداف، می توان تشکیل این کمیته را نقطه عطفی در نحوه واکنش اسکودا در قبال موضوعات روز حقوق بشر دانست.
اما در عین حال انتقاداتی را نیز می توان بر نحوه تشکیل این کمیته و شرح وظایف آن وارد نمود که عبارت هستند از:                                                                 
1 – جای بسی تعجب و تاسف دارد که از نمایندگان کمیسیون های حقوق بشر کانون های وکلای استان ها برای شرکت در این کمیته دعوت به عمل نیامده است.                           
2 – بی شک یکی از وظایف این کمیته باید حمایت قانونی از وکلا و فعالان حقوق بشری باشد که در حین دفاع از حقوق بشر با معضلاتی روبرو می گردند زیرا رها کردن آنان در میان سختی ها، عمل منصفانه و جوانمردانه ای نیست.    
3 – در اطلاعیه روابط عمومی اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری، یکی از وظایف این کارگروه،  همکاری، هماهنگی و برنامه ریزی برای تضمین حقوق بشر عنوان شده است در حالی که با توجه به اینکه اسکودا یک نهاد مدنی مستقل از ساختار حکومت است و حائز هیچگونه اختیارات و قدرت حاکمیتی نیست،لذا قائل شدن چنین وظیفه ای برای کمیته زیر مجموعه این اتحادیه جای تامل دارد.
در انتها ابراز امیدواری می کنم که کارگروه تخصصی حقوق بشر اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران، با همکاری و هماهنگی کمیسیون های حقوق بشرکانون های وکلای استان ها، در تحقق اهداف والایی که برای خود در نظر گرفته است موفق و سربلند باشد.                                                                                                                               
نویسنده: دکتر فرزاد حسینی فولادی                      
نائب رئیس کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای استان اصفهان
             
Share/Save/Bookmark