دکتر بهروز تقی خانی : " استقلال کانون وکلا، لازمه ی حاکمیت ملی است."
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۲۲:۵۷
کد مطلب: 565
 
دکتر بهرو تقی خانی در همایش "استقلال کانون وکلا در ایران و آلمان " سخنان خود را با موضوع "از استقلال چه می خواهیم؟" ایراد نمود :"
اجازه می خواهم سخن ام را اینطور آغاز کنم: از استقلال کانون وکلا چه نفعی عاید وکلا می شود که وکلا سنگ اش را به سینه می زنند؟ در این تقریباً شصت سالی که از تصویب لایحه قانونی استقلال کانون وکلا گذشته آیا استقلال کانون وکلا دستاوردی را هم برای وکلا داشته؟ نکند این همه همایش و مقاله و سخن رانی و جشن استقلال و غیره و غیره همه و همه هیاهوی بسیار برای هیچ باشد؟
اگر آنچنان که گفته اند و می گویند: وظیفه ی وکیل دادگستری کمک کردن به قاضی برای کشف حقیقت باشد، استقلال کانون وکلا به چه درد می خورد؟
در جرایم سیاسی و غیر سیاسی که تحقیقات محرمانه است و به دلایلی که گفتن ندارد، حتی اجازه حضور در تحقیقات را به وکیل دادگستری نمی دهند، وکیل دادگستری چه کمکی می تواند به قاضی بکند؟ و چه اثری در کشف حقیقت می تواند داشته باشد؟ به فرض که داشته باشد، چنین وکیلی که چنان وظیفه ای دارد، استقلال کانون وکلا را برای جه می خواهد؟ آیا عزت و آبروی از دست رفته وکلا را برمی گرداند؟ آیا در رفتار و کردار عوامل و کارگزاران قضایی با وکلا تغییری ایجاد می کند؟ آیا موجب اشتغال وکلایی می شود که بیکار اند و با سیلی صوتشان را سرخ نگه می دارند؟آیا جلو افترا و توهین و بی حرمتی به وکلا را می گیرد؟
پاسخ اش در دو کلمه این است: استقلال کانون وکلا، لازمه ی حاکمیت ملی است. یعنی حاکمیت ملی، ماهیت خاص خودش را دارد، استقلال کانون وکلا هم ماهیت خاص خودش را، و این دو ماهیت جدای از هم اند ولی آنچنان به هم آمیخته و از هم آویخته که انفکاک شان از هم محال و ممتنع است.
حتی می توانم بگویم، ممکن نیست کشوری مدعی دموکراسی و حاکمیت ملی باشد ولی کانون وکلایش مستقل نباشد. یا کانون وکلایش مستقل باشد ولی کشور به شیوه استبدادی اداره بشود.
در نتیجه:
اولاً: اگر کانون وکلای دادگستری در هر کشوری مستقل باشد معنی اش این است که نظام سیاسی حاکم بر آن کشور از مشروعیت دموکراتیک برخوردار است و اگر نظام سیاسی هر کشوری از مشروعیت دموکراتیک برخوردار باشد، معنی اش این است که همه ی مردم-اعم از وکلا و غیر وکلا- از امنیت مالی و جانی برخوردارند و همه ی مردم- اعم از وکلا و غیر وکلا- می توانند در آرامش کامل زندگی کنند.
ثانیاً اگر وکیل دادگستری وظیفه اش را به درستی بشناسد و صادقانه به آن عمل کند، از حضورش در مراجع قضایی مردم اطمینان حاصل می کنند که قاضی دادگستری امروز، برخلاف عوامل قضایی روزگاران قدیم، از قدرت اش سوء استفاده نمی کند، قانون را دور نمی زند، رای بی حساب و کتاب نمی دهد و .... کانون وکلای مستقل هم جز این که زمینه ساز رشد و معرفی جنین وکلایی باشد هیچ کار دیگری ندارد."
Share/Save/Bookmark
گزارشگر :