گزارش کارگاه آموزشی کارآموزان وکالت؛24اردیبهشت 94
تاریخ انتشار : شنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۱۸
کد مطلب: 1025
 
کارگاه آموزشی تنظیم اظهار نامه و گزارش مالیات فصلی
روز پنج شنبه مورخ ۲۴/۲/۹۴ نخستین کارگاه آموزشی تنظیم اظهار نامه و گزارش مالیات فصلی به همت کمیسیون حل اختلافات مالیاتی با سخنرانی جناب آقای لطیفی - ریاست محترم حوزه مالیاتی ۲۰۰۱ اصفهان – در سالن آمفی تئاتر کانون وکلای اصفهان برگزار گردید. اهم مباحث مطروحه به منظور دسترسی علاقمندان ارائه می گردد :
براساس قانون مالیات های مستقیم وکلای دادگستری مشمول پرداخت مالیات می باشند. در جامعه وکلا، کارآموزان وکالت مشمول بند ج و وکلای دادگستری مشمول بند ب هستند لذا تکالیف این دو در بحث مالیات با یکدیگر متفاوت است.
کارآموزان وکالت از زمان شروع کارآموزی ۴ ماه فرصت جهت تشکیل پرونده مالیاتی در محل استقرار وکیل سرپرست خود و یا محل سکونت خود دارند. در ابتدا باید با مراجعه با سایت سامانه الکترونیکی مودیان مالیاتیhttp://www.tax.gov.ir نسبت به ثبت نام اقدام کنند. در این سامانهکه در راستای ارائه خدمات الکترونیکی دستورالعمل اجرای موضوع ماده ۱۶۹ق.م.م. و اجرای طرح جامع مالیاتی ایجاد شده، اشخاص حقیقی، حقوقی و تشکلهای قانونی می توانند اقدام به پیش ثبت نام و ثبت نام و دریافت شماره اقتصادی نمایند. مودیانی که ثبت نام الکترونیکی نمایند از مزایای تسهیلات الکترونیکی نظیر دسترسی به نسخه الکترونیکی پرونده مالیاتی، برخورداری از امضاء الکترونیکی در فرایندهای مالیاتی، پرداخت الکترونیکی و تسلیم کاملا الکترونیکی اظهارنامه مالیاتی برخوردار خواهند شد.بنابراین وظیفه کارآموز وکالت ثبت نام در سامانه و سپس تشکیل پرونده مالیاتی در حوزه مربوطه و تحویل اظهارنامه مالیاتی سالیانه می باشد.
- اگر کارآموز وکالت در مدت ۴ ماهه اقدام به تشکیل پرونده مالیاتی نکند از برخی از معافیت های مالیاتی محروم خواهد شد.
- کارآموزی که پروانه پایه یک اخذ می کند از آن تاریخ به بعد مشمول بند ب می باشد و باید به اداره دارایی جهت تکمیل پرونده مالیاتی خود مراجعه نماید.
- هرگونه تغییر در محل کار، تعطیلی و یا مرخصی حتماً باید به اداره دارایی اطلاع داده شود.

از زمانی که شخص پروانه وکالت پایه یک اخذ می کند ۱ ماه فرصت جهت مراجعه به دارایی و دریافت دفتر درآمد و هزینه و پلمپ دفتر دارد ( به هیچ عنوان دفتر را از اداره پست دریافت نکنید و الا مشمول بند الف می باشید). این دفتر باید براساس اصول حسابداری تنظیم شود و الا مالیات علی الراس تعیین می شود.
هر شخص مکلف است هر ۳ ماه یک بار اقدام به ارائه صورت های معاملاتی ثبتی پرونده ماده ۱۶۹ یعنی اعلام انعقاد قراردادهها و خریدهای خود در حیطه وکالت نماید.
نکته: می توان با مراجعه به سایت جامعه حسابداران رسمی ایران http://www.iacpa.ir/ از جدیدترین قوانین مالیاتی و بخشنامه ها اطلاع حاصل نمود.
لازم به ذکر است که برگزاری جلسات آتی در مورد امور مالیاتی وکلای دادگستری و کارآموزان وکالت متعاقباً اطلاع رسانی خواهد شد.
گزارشگر: شهرزاد علی پور
سردبیر: مهدی مزروعی

 
Share/Save/Bookmark