عضو هیات مدیره کانون وکلای اصفهان در دیدار با دکتر مهدی طغیانی، نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی:
رسانه ملی باید افکار عمومی را در زمینه بحران آب آگاه و الگوی مصرف صحیح ارائه کند
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۰۹:۳۸
کد مطلب: 3589
 
وکیل شهرام محقق دولت آبادی، عضو هیات مدیره کانون وکلای اصفهان در جلسه ای که روز شنبه (1 مرداد) با حضور دکتر مهدی طغیانی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی و پیرامون مسائل محیط زیستی و از جمله بحران آب استان اصفهان برگزار شد، گفت: بحث حقآبه ها بحثی است که در سطح استان با چالش های جدی مواجه شده و نارضایتی هائی را هم در پی داشته است.
وی افزود: زمانی که قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در حال تدوین بود بر سر مالکیت آب بحث های متعددی صورت گرفت. از سوی دیگر زمانی که قانون توزیع عادلانه آب مطرح شد شورای نگهبان بحث اینکه آب جزو انفال هست یا خیر را مورد ایراد قرار داد و آن را جزو انفال تلقی ننمود و در ماده یک قانون توزیع عادلانه آب به عنوان مشترکات عمومی از آن اسم برد به دلیل اینکه مالکیت اشخاص هم در مورد آب مطرح است و این نیست که در این حوزه هر آنچه هست متعلق به حاکم و حکومت اسلامی باشد و دولت صرفا وظیفه نگهداری ومدیریت آن را دارد. آنچه را قانونگذار در ماده ۲ قانون توزیع عادلانه آب در مالکیت دولت دانسته بستر رودخانه ها و مسیل ها و حریم آنهاست که در مالکیت دولت است. بنابراین در تدوین قوانین، نظر حاکمیت هم به این صورت نیست که حقآبه های عموم تضییع شود. عضو هیات مدیره کانون وکلای اصفهان همچنین ادامه داد:  بعدا در قانون تشکیل وزارت جهاد کشاورزی شورایعالی آب را پیش بینی نمودند زیرا حقابه ها به صورت مستقیم به کشاورزی و کشاورزان مرتبط است. وظیفه اصلی شورایعالی آب سیاستگذاری در حوزه آب است. وقتی سیاستگذاری بر اساس قانون بر عهده این شورا گذاشته شده است یعنی باید همه فعالیت ها و تحرکات در این زمینه زیر نظر شورایعالی آب انجام شود.
وی ادامه داد: ریاست شورایعالی آب با ریاست جمهوری است و چند تن از وزرای مرتبط به این حوزه اعم از وزیر نیرو، جهادکشاورزی و صنعت ومعدن هم در آن عضویت دارند اما هر تصمیمی که در این شورا گرفته می شود باید طبق اصل 138 قانون اساسی در هیات دولت تصویب و توسط رئیس جمهور به مجلس ابلاغ شود، این فرایند زمانی که به درستی طی نشود هر تصمیمی که در این شورا گرفته شود تاثیری ندارد.
وکیل محقق دولت آبادی همچنین تصریح کرد: آنچه که مهم است این نکته است که موضوعات حقوقی و دنبال کردن آن در یک استان قطعا بازتاب هایی در استان های ذینفع هم خواهد داشت و مسئله مهمی همانند آب باید از اساس چاره اندیشی شود و هیچ حقی از هموطنی ضایع نشود.
وی در ادامه به ضعف اطلاع رسانی در خصوص بحران آب هم اشاره کرد و گفت: متاسفانه هیچ تلاشی در رسانه ملی و استانی در جهت ارائه الگوی صحیح مصرف آب به شهروندان وجود ندارد. رسانه ملی می تواند با تیزرهای جذاب و در ساعت های پر بیننده مخاطب را نسبت به بحران آب و ضرورت استفاده درست از منابع آب آگاه کند. آنچه که به عنوان بحران آب از آن یاد می شود که ریشه در خشکسالی و کاهش میزان بارندگی و همچنین مدیریت غیر اصولی منابع طبیعی و از آن جمله آب دارد باید به صورت شفاف برای مردم عنوان شود و افکار عمومی از طریق آموزش های صحیح نسبت به این بحران آگاهی پیدا کند.
Share/Save/Bookmark