"همایش تبیین جایگاه عدالت قضایی در لایحه جامع وکالت" در قزوین برگزار شد.
تاریخ انتشار : جمعه ۷ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۳۰
کد مطلب: 718
 
صدای استقلال خواهی جامعه وکالت ، این بار از دیار عارف قزوینی به گوش رسید.
امروز،از یک طرف معاون حقوقی رئیس جمهور میگوید نظرات وکلا در مصوبه دولت لحاظ شده ، وزیر دادگستری هم توجه به مسائل صنفی وکلا را بیش از حد انتظار دانسته است! و رئیس مرکز امور حقوق بین‌الملل ریاست جمهوری ، حمایت حسن روحانی از وکلا را جانانه خوانده است، ولی ازطرف دیگر وکلای دادگستری اخبار خوشی از متن لایحه جامع وکالتِ مصوب دولت نمی شنوند و خواستار حذف دو تبصره ناقض استقلال کانون ها و وکلا از متن پیش گفته هستند ، در هر حال باید منتظر ماند و دید،تلقی اولین رئیس جمهور وکیل و حقوقدان ایران از استقلال نهاد وکالت چه بوده است؟
در این شرایط ، کانون وکلای دادگستری قزوین ، "تبین جایگاه عدالت قضایی" را بهانه نگاهی دوباره به "لایحه جامع وکالت" قرار داد.

 

امیر افشین کلانتری-رئیس کانون قزوین- با اشاره به شرایط بین المللی وکالت ، از بی مهری ها و چالش های سالیان اخیر انتقاد و تدوین لایحه نافی استقلال کانون های وکلا را نقطه عطف این جریان ناخوشایند توصیف کرده است.


علی نجفی توانا ، نهاد وکالت را جدا از نهادهای نظارتی ندانسته و بر همسویی این نهاد با نظام تأکید کرد ، رئیس کانون وکلای مرکز گفته است :" کسانی به دنبال حذف استقلال وکلا در لایحه جامع وکالت هستند .این افراد نباید برای نظام و قوه قضائیه هزینه ایجاد کنندبلکه موظف هستند کار وکلا را به خود آنان بسپارند."
 
در این بین ، این جلیل مالکی بود که با صراحت بیشتری به انتقاد از متن مصوب دولت پرداخته است ، این عضو هیأت مدیره کانون مرکز ، لایحه جامع را مدعی تنظیم و تنسیق امور وکالت پس از ۶۰ سال دانسته در حالیکه در آن به نیازهای اساسی و روز جامعه وکالت مانند اجباری شدن وکالت و بیمه وکالت در آن مشاهده نمی شود و بسیاری از مشکلات و نیازهای جامعه وکالت مثل آموزش، تخصصی شدن،موسسات حقوقی، ارتباط و ابلاغ الکترونیکی، صندوق حمایت و غیره به صورت ناقص پرداخته شده است. مالکی خواستار انتخاب کلیه سطوح ارکان و تشکیلات وکالتی توسط وکلای دادگستری شد.


آیت الله موسوی بجنوردی با طرح و دفاع از نگاهی که وکلا را همکار قضات میداند گفته است :" امروزه وکلا از اقشار آسیب پذیر جامعه محسوب می‌شوند و از هر سو معضلات و مشکلاتی در مسیر راه این افراد قرار دارد بنابر این مسئولان به ویزه در بخش قانون گذاری بایستی تلاش ویژه ای در راه کاستن از مشکلات این قشر داشته باشند."

نمایندگان مجلس شورای اسلامی که در سالیان اخیر در همایش های عمومی ودیدارهای دوجانبه همواره بر حفظ استقلال کانون ها و وکلای دادگستری تأکید کرده اند. دراین همایش هم روال سابق را ادامه داده اند.


محمدعلی پورمختار ، عدم توانایی کانون های وکلا در امور خود را باور امروزه دانسته است ، لیکن به اینکه این باور کدام بخش از جامعه یا حاکمیت است ؟ و یا مصادیق این عدم توانایی چیست ؟ و روال ۶۰ سال گذشته چه بوده است اشاره ای نکرده است.
لازم به ذکر است رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی با تأکید بر تعیین تکلیف وکلای ماده ۱۸۷ و وضعیت تخلفات وکلا گفته است :" نهاد وکالت باید مستقل از نهاد قوه قضائیه باشد."


محمدعلی اسفنانی بر دوری نهاد قضا و نهاد وکالت از درگیرشدن در مسایل سیاسی تأکید کرده است. سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس همچنین گفته است :" تصویب لایحه جامع وکالت رسمی نباید به اصل استقلال وکلا ضربه وارد کند."
و همچنان بیم و امید و ابهام ادامه خواهد داشت.

*مهدی مزروعی - وکیل دادگستری
*برای مطالعه جزییات بیشتر به وبسایت کانون وکلای قزوین مراجعه کنید.
Share/Save/Bookmark
گزارشگر :